Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanırım yem seçiyor

Ulascg

Yeni Üye
Yaklaşık 12-13 cm kabuk boyutunda olan kaplumbağam sanırım yem seçiyor.

Elimde olan yemler: tetra reptomin, tropical biorept supreme adult, sera herbivor ve raffy royal nature.
Önceden reptomin tüketirken şu sıralar hiçbir yemin yüzüne bakmıyor yalnızca raffy royal’ı afiyetle yiyiyor. Hangi yemleri alıp nasıl bir program çıkarmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Kış dönemi bitkisele ilgi azalır. Günde bir öğün veriyorsunuz değil mi?

Günde tek öğün 15-18 arası normal stick yem boyutunda vereceksiniz. Haşlanmış yumurta akı verin. Reptomini de deneyin bu yemi yemeli. Olmazsa aç gün uygulaması yaparız

Kış dönemi bitkisele ilgi azalır. Günde bir öğün veriyorsunuz değil mi?

Günde tek öğün 15-18 arası normal stick yem boyutunda vereceksiniz. Haşlanmış yumurta akı verin. Reptomini de deneyin bu yemi yemeli. Olmazsa aç gün uygulaması yaparız
Evet günde 1 kere besliyorum ancak reptomini ne kadar denersem deneyeyim kışa girdiğimizden beri yemiyor sadece raffy royal nature yemini iştahla yiyiyor.
Az önce balkabağı verdim ucundan yemiş biraz.
Hiç yumurta akı denemedim nasıl verebilirim acaba?

Haşlayıp sarısından ayırın. Gerekirse yıkayın. Sarı kısım toz biçiminde ayrıştığı için akvaryumu kirletiyor. Uygun oranda ağzına sığacak ölçüde koparıp verin. İri olursa parçalayıp akvaryuma dağıtıyor.

Omega one adult turtle sticks yemi alın. Buna da ilgi göstermezse aç bırakıp alıştıracağız. Sürekli protein yüklemesi hayvanı gut yapar.

Haşlayıp sarısından ayırın. Gerekirse yıkayın. Sarı kısım toz biçiminde ayrıştığı için akvaryumu kirletiyor. Uygun oranda ağzına sığacak ölçüde koparıp verin. İri olursa parçalayıp akvaryuma dağıtıyor.

Omega one adult turtle sticks yemi alın. Buna da ilgi göstermezse aç bırakıp alıştıracağız. Sürekli protein yüklemesi hayvanı gut yapar.

Teşekkür ederim Cem Bey, Omega one adult turtle sticks aldım 3-4 gündür veriyorum ve sorunsuz bir şekilde yiyiyor. Şu anda elimde olan yemler ile nasıl bir program yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Reptomine birşey mi yaptılar acaba. Birkaç hayvanda bu yemi yememe oldu.

Sera herbivor dursun. Diğer yemleri haftada bir öğün yapın. Kalan günlere omegayı koyun. Diğer yemlerin ara günlerine. O gün verdiğiniz yemi yemezse alın. Ertesi güne kadar birşey vermeyin.

Geri