maximus' Alıntı:
Not 1)Kaplumbağanın sonu bakımsızlıktan ölüm olacaktır diyen Tarçın nickli arkadaşım neye dayanarak bu kadar sert yorumlar yapabiliyorsunuz anlamadım.
En çok sevenler , en özverililer , en sabırlılıar vs. bile bir süre sonra bıkıyor.Kaplumbağa forumları binlerce ücretsiz yuva arayan kaplumbağalarla dolu....Açık konuşmak gerekirse onlara böyle işkence çektirdiğimi bilseydim almazdım.Onların doğalarından koparıp minik paludaryumlara tıkılmasına katkı sağlamak istemezdim.Eğer birileri beni uyarsaydı bu konuda , onları asla almazdım.Onlara doğal ortamı sağlayamadığınız gibi , doğal ortamlarına benzer bir bakım alanları oluşturmak için de çok ihtiyaçları var...İyi bir şeyler yapmak istenince iş epey pahalı.
2 tane "en azından" 100 litrelik paludaryumlar oluşturabilmek pahalı cidden.Paludaryumun kendisinin pahalı olmasının yanı sıra içindeki ekipmanları söylemiyorum bile...Yani siz de 2 ayrı tür besleyeceğinize göre 2. bir palduaryum yapmayı düşünmüşsünüzdür.Enine boyuna düşünün.
Tabii ki kaplumbağayı alacak veya da almayacak olan kişi sizsiniz.Zorla size aldırma veya da aldırmama gibi bir durumumuz yok.Biz sadece başınıza gelebilecekleri , yapmanız gerekenleri ve kendi deneyimlerimizi aktarıyoruz.
Emin olun ki tecrübeler ve bilgiler yıllarla kazanılmıyor veya da artmıyor.Araştırmak öğrenmek lazım.Su kaplumbağasına evde bakmanın aslında doğru olmadığını ve onları doğal ortamlarından koparmanın yanlış olduğunu bilmeyen bir kişi de bu işin başında sayılır.Sizden az süre kaplumbağa beslemiş olmama rağmen bunun bilincine vardım fakat sizde bunu göremiyorum.
Kaplumbağa beslemenin deneyimi başka hayvanlarla olmaz...Çünkü bunu yürekten söylüyorum ki; kaplumbağalar bambaşka hayvanlar.Başta çoğumuzun düşmüş olduğu gibi ben de aslında bakımlarının kolay olduğunu ve kaplumbağaların masrafsız olduğunu sanmıştım.Sanıyorum ki siz de öyle sandınız ama gerçek bambaşka...Eğer işin gerçekten bilincinde olsanız 2. kaplumbağayı almak istemezdiniz.
Kaplumbağalara imkan diye bir şey yok...Onlar emin olun ki "doğal ortamlarında , sınırsız miktardaki sularda yaşamayı" tercih ederlerdi.Kendinizi bir kaplumbağanın yerine koyun...100 , 200 , 300 , 400 litrelik mi yoksa sınırsız miktardaki sularda yaşamayı mı isterdiniz?(Hem bu 100 litreden sonra olan miktarlar da çoğumuzu aşan ve alamayacağı cinsten miktarlar...)Kendinizi kandırmayın gerçekten bir kaplumbağa gibi düşünün.