Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

semenderim hasta galiba

dexterx13

Bronz 5 Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
34
Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 8 aydır semender besliyorum. Bir tane raket kuyruklu (paddle tail newt) semenderim var. Şikayetim şu sıralar rengi biraz soluk eskiden koyu ve canlıydı. 1 hafta önce tanka mango kökü koydum. Acaba ondan rahatsız mı oldu. Yemleri yiyor. Hareketli.
Bir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
 
Cvp: semenderim hasta galiba

ortamın nem durumu nasıl ? sıcağa gelmez. teraryum direk güneş önünde olmamalı. mango konusunu bilmiyorum. bir de çıkarıp bir süre incele belkide sebep odur ph uyumsuzluğu yaratabilir. bir de canlı yem konusu var. kuru öğün veriyorsan belki sebep o olabilir. veya çiftleşme daha doğrusu kızışma zamanı renklerinde biraz ton farkı olduğunu duymuştum ama nasıl bir renk olduğu ya da doğru olduğu konusunda fikrim yok.
 
Cvp: semenderim hasta galiba

Eğer mango kökünü koyduğundan beri böyle bir durum olduysa, büyük ihtimalle suyun PH değişiminden etkilenmiştir. İstersen riske girme ve mango kökünü çıkar derim. Ayrıca Cem'in sorularını cevaplarsan daha rahat yardımcı olabiliriz.
 
Cvp: semenderim hasta galiba

Mango suyun pH'sini yumuşatır düşürür.
Ben semender besledim çok önce ona başka bir şey ekle.
Onu çıkar ve sade sodanın yarısını çeyrek yani akvaryuma dök ve suyun pH'sini ölç.
Bu durum suyu sertleştirecektir.
 
Geri
Üst