Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Shoftshell Cinsiyet ve Türü

claritycan

Yeni Üye
Katılım
14 Tem 2021
Mesajlar
4
https://files.fm/f/h7e592vbn
Videoda benim kaplumbağam var

Türü hakkında herkes ayrı birşey söylüyor. Doğrumu bakıyorum bilmiyorum akvaryumda bakanlar var, benim gibi sığ suda bakanlar var alta link koydum bakarsınız. Başka türler ve balıklarla beraber yaşıyor mu?

burada tamamen su ve RED'lerle ve balıklarla beraber yüzüyor?

burada akvaryum tamamen dolu ve başka kaplumbağalarla yüzüyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizin kaplumbağanızın türü chinese softshell olarak geçiyor.

Su seviyesi çok az yükseltmelisiniz. Bu kaplumbağalar belli bir boyuttan sonra evde bakılamaz hale geliyor. Kabuk boyutları kadar boyunları uzayabiliyor.

Balıklarla beraber bakanlar var fakat sizdeki kaplumbağa büyük olduğundan balıkları yiyebilir. Bu kaplumbağa türü avcıdır.

Diğer türlerle beraber bakanlar var fakat eğer kaplumbağa bulunduğu ortamı sahiplendiyse diğer türlere saldırabilir.

 
Softshelller, yumuşak kabuk yapısına sahip olsa da yırtıcıdır. Balıklarla bir arada olmaz. Akvaryumu sahiplenirler. Bu sebeple tek yaşarlar. Bölgesini en fazla koruyan türdür. Videodakiler muhtemelen küçüklükten itibaren bir araya gelmişlerdir.

Su dibinde yaşamayı tercih ettikleri için kuru alana ihtiyaç duymazlar. Onun için derin su ve varsa dekor bitki vs. birşeylerin arkasına saklanmayı severler. Uvb olarak çubuk florasan kullanılır. T8 model 35 W kullanılıyor bu belli noktaya kadar su içine ışıma yapıyor.

Kuma kendilerini gömerler. Suyu en az akvaryumun yarısı kadar hatta yarısını da geçkin yükseltin. Dekor yada kök olabilir. Yada çoklu ipek yapraklı bitki. (bez gibi yaprakları olan yapay bitkilere ipek yapraklı diyoruz)

Yüzeye pek çıkmadıkları için dibe batan yemler daha uygun. Jbl tortil dibe batar. Tropical repto tabin yemde var yalnız bu ökse otu özütü içerdiği için haftada bir öğünden fazla verilmesi pek uygun değil. Her ne kadar açıklamalarında her gün verilebilir diye yazsalarda. Bu hap şeklinde sert bir yem bunu yutarak yiyorlar.

Yakınında kimse olmadığı sürece yüzeydeki yemleri de çıkıp yiyorlar.
 
Geri
Üst