Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sıcakta iştah kesilmesi

kaplumbagas62863

Yeni Üye
13-14 cm erkek su kaplumbağamın akvaryumu (115l) 31 dereceleri buldu ve 2-3 haftadır böyle. Kaplumbağamın iştahı son 4-5 gündürde gittikce kötülesiyor normal yem yemiyor. Dün kıyma haslayıp verdim onu yedi okadar. Ama her gün kıyma vermemde sağlıklı olmaz. Buzlu şişelerle 1 derece zar zor oynatmaya başladım. Ne yapabilirim sizce bu iştah sıcaklığamı bağlı? (4-5 cm dişi kaplumbağam ayrı bir akvaryumda ve yemi büyük bir iştahla yiyor)

Foruma hoşgeldiniz.

Tek yem ile olmaz. Ufak olana ek olarak gammarus alın. İçindeki ktin maddesi gelişimi için gerekli.

Büyük içinse reptomine ek olarak ana yemde çeşitlilik açısından omega one adult turtle sticks yada sera RaffyP alabilirsiniz. Şart değil.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Destek yemde kurutulmuş olarak tropical dried fish yada tropical meal worms.

Bunların stick hali olarak dajana gammarus sticks yada dajana insect super food alın.

Repto yavru hayvan için büyük gelir. Bunun yerine bu yemlerden yiyebileceklerinden verin. Totalde en az 4 yem olsun.

Büyük yağ bağlı su sıcak bu biraz bunaltabilir. Zaman zaman alanda özellikle geceleri çıkıp uyuyabilir. Bu iştahsızlık yapmakla birlikte tek yem etkisi de var. Her yem içeriğinde farklı fayda sağlayan şeyler var. O açıdan çeşitlilik ihtiyaçlarını karşılar.

Soğuk su olayına girmeyin. Hayvan kendini adapte eder. Yalnız 35 dereceye çıkma ihtimalini kontrol edin bu iç filtre motorunu soğutma da son nokta. Üstünde yanıyor. O vakit çıkarın ortam serinleyince takın.

Akvaryum gün ışığını görsün ama doğrudan güneşi görmesin. Isıtma lambası bu ihtiyacı karşılar. Isı lamba yoluyla doğrudan kabuğa vurmalı.

Merhaba dediğiniz yemlerin tedariğini sağlayacağım. İştahı düzelirmi bu yemlerden sonra? Reptomini yiyip ağzından geri çıkarıyor anlamadım. Ve açlığa ne kadar dayanabilir. Sonuçta bunun kargo sürecide olucak. Bir daha kıyma vereyimmi? Yoksa aç aç oturucak. Normalde 1 çay kaşığı yem veriyordum 1 tane reptomin yedi bugün sadece 3 tane yiyip ağzından cıkardı sonra bakmadı.

Dajana Gammarus Stick, Tropical Biorept W, Tropical Insect Super Food, Tetra Reptomin olucak elimde. Hangisinden ne sıklıkla vermeliyim büyüğe ve küçüğe.

Son düzenleme:
Merhaba 1-1.5 senelik bir sera raffy p vardı elimde kutuda kapalı duruyordu. Bozuk olmasından süphelendim ama normal duruyordu kırdığımda hala normal dokusundaydı aç kalmasından iyidir diye deneme amaçlı attım 2-3 tane yedi. Sonra yediğini görüp bayağı bi attım onlarıda yedi. Reptominle Raffy P’nin rengi aynı diye kırıp raffy p attım belki kandırırım diye ama onu görünce arkasını döndü gitti. Acaba yemdenmi sıkıldı. Reptominde 2. 1000ml’lik kutusu şuanda.

Hayvan 13-14 cm kabuk boyunda ise RaffyP ayarında günde tek öğün 15-16 adet verin. Yemi az veriyorsunuz.

Yem çeşitliliği farkşı tatlar alması açısından iyidir.

Mineral yem kırgınlığı alıp iştah açar.

Bir süre sıcaklık etkisi iştah kesilmesinde etkili olur sonra düzelir. Repto un kurdu biçimli ise ikiye kırıp verin. Parçalamakla uğraşıp lgisini kaybetmesin.

Kutu jelatini açılmamışsa yem kolay kolay bozulmaz. Nem kaybı, ıslanma, son kullanma tarihini birkaç ay geçme halleri yoksa yer. Yediğine göre de yemde bozukluk yok.

Hayvan büyük ve yağ deposu var bu da uzun süre açlığa dayanmasını sağlar.

Yemler gelene kadar haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verebilirsiniz.

Haftada iki günü aşmayacak biçimde marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Yarım saat içinde yemezse kalanı alın.

Yem programı şöyle olacak.

Pazartesi RaffyP
Salı dajana insect super food
Çarşamba reptomin
Perşembe dajana gammarus sticks
Cuma RaffyP
Cumartesi tropical biorept W
Pazar reptomin

Geri