Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Silis kum sterilizasyonu nasıl yapılır

Cem beyin silis kum temizliği yazısından bir alıntı bırakıyorum.

Kumu mıncıklayarak 3-4 kg’lik partiler halinde (küçük partiler halinde yıkamak daha iyi temizler. Silis ağır ve incedir ıslanınca kum sıkar fazla koyulduğunda temizlenmesi güç olur tam temizlenmez tozlu kalır) kimyasal değmemiş bir leğende ve el yakmayan sıcaklıkta suda tozu gidene kadar yeterli sayıda doldur boşalt yaparak yıkanacak, sonra kumu yavaşça akvaryuma dökeceğiz. Bu marka kum ise;

Kum vitasand marka değilse (diğer markaların sterilizasyonunu bilmediğim ve görmediğim için bilemiyorum) kaynar su döküp soğuyana kadar bekletilecek kum kaşıkla karıştırılıp sıcak su her yerine nüfus edecek. Su soğuyunca ya metilen mavisi yada sofra tuzu yeterince dökülüp karıştırılıp bırakılacak. Acil durum yok ise ertesi gün su dökülüp kum yıkanacak. Akvaryuma konacak.

Bulanıklık olursa iç filtre çalıştırılıp 1 saat sonra filtre durdurulup poşet geçirilip sudan çıkarılıp temizlenecek. Bulanıklığa göre bir iki saatte bir temizlenebilir. Sonraki sabah birkez daha. Bir kısmı da tabana oturur. Birkaç genel temizlik sonrası toz kalmaz. Genel akvaryum temizliğinde önce filtre fişi çekilir kum karıştırılır. Suya karışan toz su ile birlikte alınır.

İlk konulması sırasında su çok bulanık olursa ve hayvanları suya hemen koymak gerekiyorsa kum karıştırılıp iyice toz havalandırılıp maşrapa ile bir miktar su alınıp temiz su yavaşça dökmek suretiyle eklenir. Ertesi sabah su berraklaşır.
 
İç filtreler tabana yakınsa kum çeker. Benim iç filtremin motoru bu yüzden bozulmuştu. İç filtreyi tabandan 10cm yükseğe konumlandırmalısınız. Ama yine de kaplumbağa gelip kumu kazdığı için iç filtre az da olsa kum çekmekte.

Akvaryumda tabii ki bir iç filtre olmalı.
 
İç filtreler tabana yakınsa kum çeker. Benim iç filtremin motoru bu yüzden bozulmuştu. İç filtreyi tabandan 10cm yükseğe konumlandırmalısınız. Ama yine de kaplumbağa gelip kumu kazdığı için iç filtre az da olsa kum çekmekte.

Akvaryumda tabii ki bir iç filtre olmalı.
Gece lambası için bu uygunmudur peki
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210125_203759.jpg
    IMG_20210125_203759.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 5
Eğer kaplumbağanız geceleri kuru alanda uyumuyorsa uygundur. Geceleri bunu yakabilirsiniz bu sayede kaplumbağa geceleri su içerisindeyken kafasını gözünü bir yerlere çarpmaz, rahat uyur.

Eğer kaplumbağanız geceleri kuru alanda uyuyorsa 40w renkli bir ampul almalısınız. Geceleri su içerisinde uyuyorsa bu 40w lambaya gerek yoktur.

mavi.JPG
 
Emrenin dediği gibi hayvan kuru alanda uyumuyor ise dışarıdan daha düşük wattlı bir ampul yada gece lambası kullanabilirsin. Şu kendinden fişli tiplerden. Bunların kendinden sensörlü olanlarından bulursan al kendi açılır kendi kapanır. En loş olanını alırsın. Bu akvaryumda hareket ettiğinde gözünü sağa sola çarpmaması için.

Loşlukta mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil olsun.
 
Geri
Üst