Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

şımarık kabuk değiştiriyor

flora11

SKF Delisi
Bugün şımarık ın plaklarından birini akvaryumda buldum. İlk defa böyle bütün. Halde bir plak gördüm hep parça parça dökülüyordu
mailto:/ea85NR.jpg

Cvp: şımarık kabuk değiştiriyor

Kaşınma imkanı varsa genelde parça parça döker ama bendede tek parça halinde oluyor genelde korkulucak birşey yok :)

Bende mangolar taslar var yinede boyle kabuk atiyorlar korkacak bir sey yok yani

Korktuğum için değil ilginç geldiği için yazmıştım ama yanlış anlaşıldı sanırım :) yorumlar için teşekkürler

Bu kabuk değişimleri suyu kirletiyor. Peki filtre temizler mi sizce bu kabukları yoksa suyu mu değiştirmek gerek?

kabukları almanız yeterli sudan suya bir pislik bırakmaz zaten ölü kabuk :)

Herkesin kapkumbağasına öyle kabuk dökmek nasip olsun, genelde sorunlu oluyor çoğumuzun :)

Ya bide buyunce kabuklarida yiyolar bu tosbalar dogal filtre mubarek :)
Gorunce almak lazim tabi

hayvan iyi kurtarmış nerdeyse 6-8 arası plaka katmanı var. böyle çok katmanlı çıkma hadisesini ilk defa görüyorum ben de.

Birkaç katmanın birden tek hamlede atılması benimde dikkatimi çekti. Hayvan rahatlamıştır.

Burda bendede oldugundan bahsetmistim bugun gorunce bir fotograf atayim dedim

mailto:/wrdefa.jpg

gösterdin moralimizi bozdun alisarp o ne ya. gözlük camı gibi. :smile:

Bide tirnaklariyla kabuklari ayiriyor ayiriyor yiyorlar bunu boyle yemeden zor cikardim
Sizinkilerde yiyor mu yoksa benimkiler mi cok obur ? :)

hayvanlar kalsiyuma ihtiyaç duyuyor olabilirler. jbl calcilde alıp kullan hayvanlar büyük kalsiyum ihtiyaçları da ona göre olacaktır.

Onu zaten kullaniyorum abi bir ihtiyactan degil de normal davranis bence zaman gecirme ve oburluktan bence dedigim gibi :)

bencede Alisarp .. Ama Ağustos ne dışkı yiyor ne kabuk acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum sizinkiler yiyince :)

demekki gıdasını iyi alıyor yaşarcan veya başka hayvan olmadığı için mal kaçırma derdi olmuyor.

Evet abi bu son yaptığımız yem programıda çok iyi oldu hergün ayrı bir heycan yaşıyor yem konusunda üstüme atlıyacak utanmasa :)

Geri