Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

şımarık kabuk değiştiriyor

Ben hiç kabuk plakası görmedim akvaryumda. Benimkilerde yiyor sanırım.

Cvp: şımarık kabuk değiştiriyor

emre 80 kg kum var kurcala çıkar eserler elbet. dün temizleme öncesi bende görmemiştim. dip sifonu ile kumu karıştırırken bir kaç tane içine girdi.

Kum çok yer değiştiriyor ama dediğini bir ara yapayım. Kazı çalışmalarında bakalım eski plakalara rastlayacakmıyım :)

Senin paylaştığın resmi görmemiştim Alisarp :D Ne kadar küçük elin varmış :148:
Maşallah Sağlıklı Uzun ömürler

mailto:/25pn58p.jpg
bunlarda benden olsun. sonradan gelen iki misafiri ilk aldığımda fırçalarken çıktılar hayvanlar 5 sene boyunca hiç kabuk atamamışlar. şimdiye kadar da ara ara oluyor.

Hayvanlara bildiğin kese yapmışsın :) rahatlamışlardır. Baksana birkaç katmanı blok halinde atmışlar hep.

Masallah abi
Kac cm kabuk boylari ?

hayvanlar o zaman 6 cm kadardı. bir kısmı 3 katmanlı plakaların. burdan da anlaşılacağı üzere bayağı çile çekmişler ben almadan önce. buz gibi su 2 cm derinlik aylarca temizlenmemiş akvaryum. büyük olanı aldığımda 1. kaplumbağamın yarısı kadardı şimdi 2. numarayı milimle geçti. buradan çıkaracağımız sonuç hayvan yaşça büyük olsa da 10 cm altı bir boyda ise uygun ortamda yaşa bağlı yavaş büyüme söz konusu değil. yaş itibariyle yavaş büyürler diyorduk ama bu görüş rafa kalktı. ortam iyi ve hayvan hareketli ise boy uzama hızı o oranda artıyor.

aslında daha fazlaydı plakalar ilk çıkanları çöpe atmıştım. sonradan çıkanları bekletip resimlerini çekeyim dedim. toplamda iki katından fazla çıktılar.

Uygun şartlarda olmaları gerekiyor Cem. Böylece uygun şartlarda erken yaşta boy atıp sonra yavaşlıyorlar. Tüm hayvanlarda olduğu gibi. Yani hayvan erken yaşta boy atar. 10 cm olana kadar hızlı gider. Gene uygun şartlardayım ama 10 cm sonrası hayvanlarda büyüme yavaşladı. Yaş ilede alakası olmasa şu zamanda 20 cm olmalılardı. Bu sebeple bu bilgi doğru. Ancak şunu anlamış oluyoruzki yaş ilerlesede kötü şartlarda gelişemeyip küçük kalmış hayvanlar uygun ortamda hızla bu farkı kapatabiliyor. Zaten bu sebeple bende akvaryum değişimi ile ufaklara boy attırayım diyorum.

10 cm'ye kadar hızlı sonrası benimkilerde de durağan. hatta öncesine göre gelişimleri nerdeyse 3'te 1,4'te 1 oranında. şimdi dişi erkek kıyaslamasını takip ediyorum 10 cm sonrası cinsiyete göre gelişme nasıl olacak.

Cok fark ediyor abi mesela bizimkiler bana geldiginde belki kötü koşullardan ama benimkilerden küçüktü simdi maşallah :)

Geri