Merhaba Arkadaşlar Bundan 1,5 yıl önce babam bizden habersiz eve bir kaplumbağa getirmişti ilk başlarda biraz sevindik tabiki ama bu işin kolay olmıcağını sonrada öğrendik ilk 4 ay ölüm kabında
besledik sonra forum'lar sayesinde böyle olmıyacağını anlayınca 20 lt. bir akvarum aldım evde kimse yardım etmediği için benimde maddi durumum buna yetti ısıtıcısı iç filtresi kuru alanı var dış filtre henuz yok. Her 5 günde bir suyunu değiştiririm günlük güneş ihtiyacını alması için güneşe çıkarırım vs. vs.
Uzun süredir kaplumbağamın gözleri şiş hiçbirşey göremiyor gözlerini açmaya çalışıyor ama sanırım perde inmış ve şiş ilk başta bir öneri ile ONADRON Göz damlasını sabah akşam şiş olan gözlere 1 damla damlatım damlattım sonra 15 dk kuru alana bıraktım hasta olduğu için akvaryumundan çıkarıp 3 gün temiz bir kapta bulundurdum suyun sıcaklığı 27 ila 28 derece gibi oluyor genellikle her neyse 3 gün kullandıktan sonra iyi oldu sonra akvaryumuna aldım tabi almadan önce çok iyi bir şekilde temizledim gözleri acık mutluydu ama sonra yine kapandı yine şişti
ne yapacağımı bilmiyorum normal olarak gözleri acıkken çok neşeli hareketli gözleri kapanınca hareketsiz ve sürekli suda kalıyor dışarı çıkmıyor suyun dibine gidiyor orada kalıyor arada bir çıkıyor bakınmaya çalışıyor sonra yine suda.birde dün fark ettim sudan çıkardım masaya koydum ağzını acıp hızlaca kapatıyor değişik bir ses çıkıyor sanki lcd monitöre işaret parmağınızla hafifce vurmanız gibi. ama sürekli yapmıor nasıl desem 15 sn bir felan yapıor 3-4 kere sonra susuyor elliyorum başka bir yere koyuyorum masanın yeni aynı durumu tekrarliyor.
şimdilik bulduğum belirtiler bunlar bide sanırım obezite olmuş
annem ve kardeşim ne zaman onun yanına gelseler 1 tane 1 tane diye diye verdiler şimdi sığmıyor kafasını bazen hızlıca çekince foss die ses çıkıyor bende yeter dedim öldürüceksiniz...
İlk ve son resimde göre bilirsiniz.
ALT:
mailto:/13/4/fmczk.jpg
ÜST:
mailto:/13/4/fmd1c.jpg
GÖZLER:
mailto:/13/4/fmd2c.jpg
GÖZ OVALIYOR:
mailto:/13/4/fmd43.jpg
TAM AĞZINI AÇIP SES ÇIKARTICAKKEN:
mailto:/13/4/fmd50.jpg
besledik sonra forum'lar sayesinde böyle olmıyacağını anlayınca 20 lt. bir akvarum aldım evde kimse yardım etmediği için benimde maddi durumum buna yetti ısıtıcısı iç filtresi kuru alanı var dış filtre henuz yok. Her 5 günde bir suyunu değiştiririm günlük güneş ihtiyacını alması için güneşe çıkarırım vs. vs.
Uzun süredir kaplumbağamın gözleri şiş hiçbirşey göremiyor gözlerini açmaya çalışıyor ama sanırım perde inmış ve şiş ilk başta bir öneri ile ONADRON Göz damlasını sabah akşam şiş olan gözlere 1 damla damlatım damlattım sonra 15 dk kuru alana bıraktım hasta olduğu için akvaryumundan çıkarıp 3 gün temiz bir kapta bulundurdum suyun sıcaklığı 27 ila 28 derece gibi oluyor genellikle her neyse 3 gün kullandıktan sonra iyi oldu sonra akvaryumuna aldım tabi almadan önce çok iyi bir şekilde temizledim gözleri acık mutluydu ama sonra yine kapandı yine şişti
şimdilik bulduğum belirtiler bunlar bide sanırım obezite olmuş
ALT:
mailto:/13/4/fmczk.jpg
ÜST:
mailto:/13/4/fmd1c.jpg
GÖZLER:
mailto:/13/4/fmd2c.jpg
GÖZ OVALIYOR:
mailto:/13/4/fmd43.jpg
TAM AĞZINI AÇIP SES ÇIKARTICAKKEN:
mailto:/13/4/fmd50.jpg