Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sırrı ve Süreyya’dan herkese selam

AonurT

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce 2 adet kırmızı kulaklı slider edindim. Biri dişi biri erkek diye tahmin ve umut ediyorum 🤭.

Sırrı ve Süreyya’nın akvaryumları hakkında hem düşüncelerinizi hem de önerilerinizi almak isterim.

İlk olarak sizi onlarla tanıştırayım.

Kulakları daha turuncu olan Sırrı, 3,8 cm civarında kabuk boyuna sahip.

Kulak rengi daha sarıya yakın olan ise Süreyya, onun kabuğu da 3,5 cm civarında.

Sağlıkları ve genel görünüşleri ile ilgili yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Akvaryuma geçersek 45x25 cm boyutlarında. Yüksekliği de 40 cm.

Kuru alan için zor da olsa Exo Terra Turtle Bank bulabildim. En küçük boyu şuan için yetiyor gibi.

İç filtre olarak Aquael Fan Filter 2 plus kullanıyorum. (Bu arada 3. Filtrem ve inanılmaz memnunum. Hem aynı filtreleme kapasitesindeki muadillerine göre çok daha az yer kaplıyor hem de çok sessiz. Fiyatı da rakiplerine göre oldukça uygun.)

Su ısıtıcı olarak da yine Aquael markasını tercih ettim. Platinium 100 w modeli.

Reklam gibi oldu ama ikisi de aynı marka olsun diye böyle almıştım. Önceki ısıtıcım (daha küçük bir akvaryumdan bu akvaryuma geçtiğimiz için değiştirmek zorunda kaldım.) Sera marka idi. O da işini gayet iyi yapıyordu ama 25w olduğu için bu akvaryuma yetmedi. Sürekli çalışıyordu.

Şimdi gelelim beni en çok zorlayan bölüme. Akvaryum kapağı, ısıtma ve aydınlatma.

Evde bir de kedim olduğu için akvaryumun üstü kapalı olması gerekiyor. Bu nedenle mandallı masa lambası kullanma şansım yoktu. Uzun araştırmalar sonucu akvaryumun üstünü kapatabilmek için İkea Elloven monitör yükselticiyi buldum. İnanılmaz bir şekilde akvaryumun ölçülerine tam uyuyordu.

İçine çekmece kolu monte ederek akvaryumun üstüne oturtmayı başardım ve siyah folyo ile kapladım.

Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere kuru alanın üzerine denk gelecek şekilde bir delik açtım ki sanırım en zoru buydu. Çünkü çok zor kesilen bir metal.

Kuru alan üzerine seramik ısıtıcı sipariş ettim. Ben 50w istememe rağmen satıcı sağ olsun 100w göndermiş. Kuru alanları yaklaşık 60 dereceye ulaştığı için çocuklar haşlanmasın diye bir çözüm bulmam gerekiyordu. Bunun için kablo dimmer kullandım. Şimdi 34-35 derecelerde kuru alanları. Suları ise 30 derece.

Aydınlatma için ise evde bulunan Philips Hue white and color led ampül kullandım. Gün doğumu ve batımını simule edebiliyorum bu şekilde.

Süs bitkileri de yine İkea’dan. Forumda çok önerilmese de çocuklar hiç yemeye çalışmadıkları için içim rahat.

Fotoğraflardaki otomatik yemleyici ise daha dün geldi. Şimdilik test aşamasında. Uzun bir seyahate gidersem efektif kullanabilir miyim diye deniyorum.

Henüz Uvb lamba almadım. Forumda genelde 8 cm kabuk boyundan sonra öneriliyordu. O yüzden 2 günde bir, öğünlerine fotoğraftaki D vitaminini ekliyorum.

Yem olarak günde 2 öğün Raffy P. İki günde 1 olacak şekilde de birer öğün Raffy L ve Reptil Carnivore veriyorum. Örneğin:
Pazartesi 2 öğün Raffy P.
Salı 1 öğün Raffy L 1 öğün Raffy P
Çarşamba 1 öğün Carnivore 1 öğün Raffy P
Perşembe 2 öğün Raffy P şeklinde.
Sonra tekrar başa dönüyoruz.

Yorum ve önerileriniz benim için çok değerli.

İlk konum olduğu için hata yaptıysam affola. 🙏🏻

Ekli dosyalar

• IMG_4487.jpeg
    IMG_4487.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4480.jpeg
    IMG_4480.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4482.jpeg
    IMG_4482.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4483.jpeg
    IMG_4483.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4484.jpeg
    IMG_4484.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_4485.jpeg
    IMG_4485.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4488.jpeg
    IMG_4488.jpeg
    2.7 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4489.jpeg
    IMG_4489.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4490.jpeg
    IMG_4490.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4495.jpeg
    IMG_4495.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm yaoay bitki, taş, kabuk ne varsa çıkartın.

Kumu da değiştirin 0.5mm silis kum olur sadece.

Ampul seramik veya uvb veya reflektör değil veya led değil normal ampul alacaksınınız.
Bu linkte var.

Akvaryum kapağını çıkartın temiz ve kuru havaya ihtiyaçları var.

Kullandığınız yem ve takviyeleri yazın.

Sırrı süreya da dandik isimmiş 🤣.
Kumu zaten silis kum olarak almıştım. Normal ampülle de gece ısıtamadığım için kuru alanı gece de gündüz de aynı sıcaklıkta tutmak için seramik tercih ettim.

Verdiğim tüm yem ve takviyeler fotoğraflarda var zaten. Ne şekilde verdiğim de yazıyor. Onlar dışında bir şey vermiyorum. (Fotoğraf eklenmemiş şimdi ekledim)

İsimleri dışında, yorumunuz için teşekkürler

Yemler uygun kafa hacminin yarısı kadar ufak parçalara bölerek verin.

Carnivore mineral yem onu haftada bir veya 10 gunde bir verin.

Bio turtle yazanı şuan kullanmayın.

Deepfix reptivit alın 10 günde bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Kapağı çıkarmam mümkün değil. Zira kedi maması olabilirler.

Kapağın arkası açık olduğu için kuru alan evle aynı nem oranına (%45-55) sahip. Seramik ısıtıcı da oldukça güvenli bir mesafede duruyor.

Termometre sürekli 34-35 derece göstermesine rağmen çocuklar daha yüksek ısı istiyormuş gibi hissediyorum. Sanki daha yakın olmaya çalışıyor gibiler.

Sıcaklığı ne kadar olmalı kuru alanın?

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanlar sağlıklı duruyor. Göz ve kulakları sağlam kabuk yapıları güzel.

Çakılları çıkarın bunlar pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Hayvanlar saklanma ihtiyacı duyabilirler. Onun için sadece yuvarlak yapraklı bitki bir süre durabilir. Sivri ucu olan bitkileri çıkarın gözlerine dalaşabilir. Son bitkiyi de 7 cm kabuk boyuna gelince çıkarın o vakitler sökmeye başlıyorlar.

Tam kapalı akvaryum sağlıklı değildir. İçeride oluşacak nem hayvanları rahatsız eder. Akciğer sağlığı için kuru hava almalılar. Hava alması için belli bir yerinde hava alması için boşluk olmalı. Yada oda kapasını kapalı tutup kediyi sokmayın. Odada yoğun nem oluşursa hayvanlar su içinde olma kaydıyla pencereyi açıp havalandırın. Nem emici etkili ama pahalıya gelir. Meşe mangal kömürü alıp temiz mukavva kutuya koyun. Haftada bir balkona çıkarın havalanıp emdiği nem uçsun.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemleri daha uygun. Raffy L dediğiniz raffy I sanırım o uygun. Stick yemi sabah gammarusu akşam vereceksiniz.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Seramik ampul genelde 100 watt olarak satılıyor. Bunun ısısı yüksektir. Tavandan armatür ile sarkıtılarak mesafe ayarlanabilir. Yalnız ışık vermediği için ikinci bir ışık verecek kaynak olmalı. Hayvanlar ışığı görerek ısıyı algılar.

Isı belirttiğim değerlerde olacak sakın yüksek ısıda konumlandırmayın hayvanları kızartır öldürürsünüz.

D vitamini vermeyin. Yavru hayvanlarda kabuk esnek yapıda olmalı. Bu darbeleri absorbe etmekle birlikte büyüyen organların baskı altında kalmasını önler. Aldığı yemlerdeki D vitamini gerekli ihtiyaçlarını karşılar.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Şu an ne oldukları belli değil.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanlar sağlıklı duruyor. Göz ve kulakları sağlam kabuk yapıları güzel.

Çakılları çıkarın bunlar pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Hayvanlar saklanma ihtiyacı duyabilirler. Onun için sadece yuvarlak yapraklı bitki bir süre durabilir. Sivri ucu olan bitkileri çıkarın gözlerine dalaşabilir. Son bitkiyi de 7 cm kabuk boyuna gelince çıkarın o vakitler sökmeye başlıyorlar.

Tam kapalı akvaryum sağlıklı değildir. İçeride oluşacak nem hayvanları rahatsız eder. Akciğer sağlığı için kuru hava almalılar. Hava alması için belli bir yerinde hava alması için boşluk olmalı. Yada oda kapasını kapalı tutup kediyi sokmayın. Odada yoğun nem oluşursa hayvanlar su içinde olma kaydıyla pencereyi açıp havalandırın. Nem emici etkili ama pahalıya gelir. Meşe mangal kömürü alıp temiz mukavva kutuya koyun. Haftada bir balkona çıkarın havalanıp emdiği nem uçsun.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemleri daha uygun. Raffy L dediğiniz raffy I sanırım o uygun. Stick yemi sabah gammarusu akşam vereceksiniz.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Seramik ampul genelde 100 watt olarak satılıyor. Bunun ısısı yüksektir. Tavandan armatür ile sarkıtılarak mesafe ayarlanabilir. Yalnız ışık vermediği için ikinci bir ışık verecek kaynak olmalı. Hayvanlar ışığı görerek ısıyı algılar.

Isı belirttiğim değerlerde olacak sakın yüksek ısıda konumlandırmayın hayvanları kızartır öldürürsünüz.

D vitamini vermeyin. Yavru hayvanlarda kabuk esnek yapıda olmalı. Bu darbeleri absorbe etmekle birlikte büyüyen organların baskı altında kalmasını önler. Aldığı yemlerdeki D vitamini gerekli ihtiyaçlarını karşılar.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Şu an ne oldukları belli değil.
Çok teşekkürler bilgiler için. Kapağın arka tarafı tamamen açık zaten. Nem oranı evle aynı. Seramik ısıtıcının ısısını da dimmerla ayarlayabiliyorum. Diğer söylediklerinizi de dikkate alacağım 🙏🏻

Seramik ampul dimmera uygunsa iyi ama yine de derece ile ısıyı netleştirin.

Geri