Kapluşlarım her an aç göründükleri için acaba onlara fazla mı yem veriyorum diye şüphelenmeye başladım. 1,5 yaş civarındaki kapluşlarımın kabukları baş parmak ve işaret parmağını birleştirdiğinizde olan yuvarlak kadar (orta boy bir elin). Ama sanki kabuklarının bacak kısmından ara ara tombiş tombiş etleri çıkıyor gibi geliyor bana. Acaba bu şişmanlıklarının belirtisi midir?
Kapluşlarıma son bir yıldır her öğünde (sabah ve akşam iki öğün olarak) kafa başına 4'er tane (bazen 5-6 olabiliyor) kurutulmuş karides yeminden veriyorum. Bazen de ara öğünde (nadiren) çok heveslendiklerinde bir iki tane daha yem veriyorum. Sizce çok mu abartıyorum. Günlük yem biktarı hakkında biri bana yardımcı olabilir mi?
Şimdiden Teşekkürler
Edit furkan54ozan:Konu "cahide" tarafından taşınmıştır.
Kapluşlarıma son bir yıldır her öğünde (sabah ve akşam iki öğün olarak) kafa başına 4'er tane (bazen 5-6 olabiliyor) kurutulmuş karides yeminden veriyorum. Bazen de ara öğünde (nadiren) çok heveslendiklerinde bir iki tane daha yem veriyorum. Sizce çok mu abartıyorum. Günlük yem biktarı hakkında biri bana yardımcı olabilir mi?
Şimdiden Teşekkürler
Edit furkan54ozan:Konu "cahide" tarafından taşınmıştır.