Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şişman Kapluşlar (Günlük Yem Miktarı Hakkında)

patrick

Yeni Üye
Katılım
5 Haz 2009
Mesajlar
3
Kapluşlarım her an aç göründükleri için acaba onlara fazla mı yem veriyorum diye şüphelenmeye başladım. 1,5 yaş civarındaki kapluşlarımın kabukları baş parmak ve işaret parmağını birleştirdiğinizde olan yuvarlak kadar (orta boy bir elin). Ama sanki kabuklarının bacak kısmından ara ara tombiş tombiş etleri çıkıyor gibi geliyor bana. Acaba bu şişmanlıklarının belirtisi midir?
Kapluşlarıma son bir yıldır her öğünde (sabah ve akşam iki öğün olarak) kafa başına 4'er tane (bazen 5-6 olabiliyor) kurutulmuş karides yeminden veriyorum. Bazen de ara öğünde (nadiren) çok heveslendiklerinde bir iki tane daha yem veriyorum. Sizce çok mu abartıyorum. Günlük yem biktarı hakkında biri bana yardımcı olabilir mi?

Şimdiden Teşekkürler:)

Edit furkan54ozan:Konu "cahide" tarafından taşınmıştır.
 
evet bence abartıyosunuz heveslendiklerinden verdiğiniz o iki yemi vermeyin 4 er tane yerinede 3 er tane verirseniz iyi olur diye düşnüyorum bide resimlerini koyarsanız daha iyi yardımcı oluruz...(;
 
Parmaklarımın ortalamaya göre daha uzun olmasına rağmen gözüme küçük geldi kapluşunuz. Yani 1,5 yaşında daha büyük olması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca kafa hacmine oranladığınızda 4 yem de az gibi geldi bana.Tabii daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
 
Bana da küçük gibi geldi:) kaplusunuz 1 yasını doldurmuş bundan sonra sebze ağırlıklı besleyebilirsiniz:)

mailto:/forum/beslenmede-yesil-sebzeler-t-11.html
 
patrick' Alıntı:
Kapluşlarıma son bir yıldır her öğünde (sabah ve akşam iki öğün olarak) kafa başına 4'er tane (bazen 5-6 olabiliyor) kurutulmuş karides yeminden veriyorum.

bir de dikkatimi çekti son 1 yıldır kafa hacimleri hiç değişmedi mi? Ayrıca 4-5 tane karides ve 1-2 tane yem demişsiniz yanlış anlamadıysam. Bence tam tersi olmalıydı.Kapluşların gerçekten aç kaldığı için de aç gibi davranıyor olabilir :) Ayaklarını ve başını tam olarak içeri çekebiliyorsa obez değildir diye biliyorum.
 
tubidik' Alıntı:
patrick' Alıntı:
Kapluşlarıma son bir yıldır her öğünde (sabah ve akşam iki öğün olarak) kafa başına 4'er tane (bazen 5-6 olabiliyor) kurutulmuş karides yeminden veriyorum.

bir de dikkatimi çekti son 1 yıldır kafa hacimleri hiç değişmedi mi? Ayrıca 4-5 tane karides ve 1-2 tane yem demişsiniz yanlış anlamadıysam. Bence tam tersi olmalıydı.Kapluşların gerçekten aç kaldığı için de aç gibi davranıyor olabilir :) Ayaklarını ve başını tam olarak içeri çekebiliyorsa obez değildir diye biliyorum.

Belkide öyle veriyordur.Yanlış Bilgi edinmiş olamaz mı ?:D
 
Günlük kafakarının hacmi kadar verin toplam yemi. Tane ile yem hesabı yapmak doğru değil, her kaplumbağanın boyu farklı olduğu için, her yemin büyüklüğü değiştiği için tane yerine kafasının hacmini düşünerek ayarlayın uygun miktarı ve ana yemin yanında karides verin. Yani günlük verdiğiniz karides miktarı ana yeminkini geçmesin. Beslenme başlığında çok daha detaylı bilgi de bulabilirsiniz. Kaplumbağanız kafasını ve ayaklarını sorunsuzca kabuğuna çekebiliyorsa obez değil demektir.
 
Kapluşun boyuna oranla bana yem az gibi geldi.. Ben kendi kaplumbağama o kadardan fazla veriyorum.
 
benim kabluşlarım daha minikler ama karidesten başka birşey yediremiyorum hele yemleri hiç yemiyorlar...
 
Ne yapın ne edin mutlaka yedirin.Tek çeşit yem önermiyoruz.Tek çeşit yem kabuk sorunlarına yol açabilir.
 
Karides ek yemdir fazla verilmeside zararlıdır küçük kaplumbagalar yem konusunda seçici davranabilirler:) Çok fazla karides vermeyin.. iyi bir marka yem alın Sera Raffy P veya Sera Raffy I gibi günde 2 kez bu yemlerden verin kaplumbagalarınıza.
 
bir öğünü biraz geciktirip normal ana yem verirsen mecbur yiyecektir. bir de benim minik kapluşa bi ara tetra reptomindi galiba bi yem bulmuştum. resmen ağzını şapırdatarak yiyordu. tadını çok sevmişti yani :D
 
ohoo sen ona fazlamı diyosun :D benimkiler 4 öğün yiyor kafa başını hiç sölemeyim yoksa admin atar siteden ..=) yok artık dikkat ediyorum çünkü obezlik tehlikesi geççirdiler tavsiye etmem biraz azalt bence ;)

bu arada ben üç çeşit yem veriyorum az mı ya? :( bi karides bi proteinli bişi unuttum adını bide meyve sebze arada ama.buarada meliscim sana katılıyorum cidden seçici oluyolar benim kimya sadece karides istiyo çok seçici alıştırdım ya ondan galiba.ama zorlada olsa sebze meyve yedirmeye çalışıyorum.ha bide et veriyorum arada bide cipste seviyolar ama zararlı olur diye vermedim çok .bazen dondurmada seviyolar
 
Karidesi 2 günde bir ver :) Et de zararlı cips,dondurma fln hiç verme :)
farklı bir tane daha ana yem alabilirsin çeşitlilik olması için.
 
2 günde bir mi?! gerçekten mi? hmm...x/ anladım canım peki ana yemek olarak ne önerirsin? şimdi et onları zaten vahşileştiriyo pek sevmedim zaten x)) 2 günde bir karides ana yem bide sebze mi?
 
Evet iki günde bir karides,sebze :)
Tetra Reptomin, Sera Raffy P,Sera Raffy I bunlardan alabilirsin..
 
tamam tatlım çok sağol.buarada ben vitaminde döküyorum hergün iki damla çok değil değil mi?
 
bide cnm ben baktım şimdi bende sera raffy ı varmış ama o karides değil mi zaten? :( bende karidesin aynısı.bide cnm kabuk sertleştirici olarak deep lix turti clean jel var o iyi mi??
 
Geri
Üst