Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sistemi kuruyorum

Zilli Hayri

SKF Delisi
Bildiğiniz üzere ailem kapluşları sevmiyolardı. Ama artık öyle değil. Durum düzeldi. Anlaşmaya başladık bu konuda. İmkanımız olursa bu hafta almayı düşünüyoruz.

Kapluşlardada cinsiyetler belli olmaya başladı. Hayri erkek Zilli ise kız. Zilli nin desenleri büyümüyor. Hayri nin desenleri çoğalmaya başladı. İmkanım olursa resim atıcam.

Cvp: gelişmeler

Gelismelere sevindim :) ama cinsiyet tahmininin desenlerle ilgisi yoktur kabuk boylari kac cm senin kaplumbagalarin

RE: gelişmeler

Ozaman bir fotograf atarsan cinsiyetlerini soyliyebiliri

RE: gelişmeler

Fotograflarda on ayak tirnaklari ve kuyrugunun arkasi gozukmeli

Cvp: Sistemi kuruyorum

Sistemi kuracak olmana sevindim Burcu. Hayvan sayısına göre değerlendir. Akvaryum ebatlarını belirleyince ekipmanlar için danışmanı tavsiye ederim. Pet shop önerisiyle uygunsuz malzeme alma.

Cinsiyet içinde kuyruk ve ön tırnakları net çekersen yardımcı oluruz.

Karşınızda Zilli...

Şimdi de Hayri

Birisi yanlış olmuş.

Ekli dosyalar

• CYMERA_20140123_140206.jpg
    CYMERA_20140123_140206.jpg
    496.8 KB · Görüntüleme: 84
  • CYMERA_20140123_140155.jpg
    CYMERA_20140123_140155.jpg
    474.1 KB · Görüntüleme: 74
  • CYMERA_20140123_140120.jpg
    CYMERA_20140123_140120.jpg
    499.1 KB · Görüntüleme: 94
  • CYMERA_20140123_140155.jpg
    CYMERA_20140123_140155.jpg
    474.1 KB · Görüntüleme: 80
  • CYMERA_20140123_140055.jpg
    452.5 KB · Görüntüleme: 84
Cok sevımlıler.. Zili biraz benimkini benziyor :) Ama 12,5 Cm demişsin benim kenara daha 8 Cm :)

Kerata diyecektim otomatik düzeltme yuzunden kenara yazmışım. :)

Resimde küçük çıkmış. Normalde akvaryumdan tek başına kaciyor. Teşekkür ederim

Benimki yazık tek. Yanında arkadaş yok ilk aldığımda alacaktım ama Kaplumbağalar sosyal hayvanlar degiller yanında arkadas ıstemezler yazısını gorunce vazgecmıstm. Durun Size benim Kerata'nın bir çırpınmasını göstereyim. Birazdan videoyu atarım ;)

Videolar SD kartta kalmış ona da Format atmıştım. Neyse daha sonra bir daha çekerim artık..

Atta izleyelim. Kapluşlara tabletten açayım arkadaş yüzü görsünler.

Olsun attınca çekeriz önemli değil.

Pardon yanlış yazmışım atınca izleriz.

Hayvanların kabuk boyunu ölçmelisin Burcu. Oda metreyi üzerinde düz tutarak. Aşağıdaki resimlerde örnek görebilirsin.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-06-2013.html

Sendekiler 10-12,5 cm olacak boyda gibi durmuyorlar. Sen başları ve kuyruklarıda mı hesaba katıyorsun. Su an kabuk boyları maksimum 8 cm gibi duruyor. Tekrar benim dediğim gibi ölçmelisin.

Cinsiyetler de doğal olarak belirsiz.

Bu hayvanlar pek 10 cm 12,5 cm gibi durmuyor acikcasi ama suanda ikiside disi gibi gozukuyor kloaka anuse yakin tirnaklar kisa ama ani bir degisimde olabilir bu hayvanlar 7-8 cm gibi duruyor

Emre abi yine ayni sey oldu :)

Olabilir mezura yanlış demiştim anneme keşke iddaya girseydim. O zaman tekrar ölçerim. Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim...

Peki birşey sorayım resimlerde gördünüz sağlıklılar mı?
Bir de yemek düzeni nasıl olsun elimde raffy ı ve p bir avuç vital var.

Alisarp' Alıntı:
Bu hayvanlar pek 10 cm 12,5 cm gibi durmuyor acikcasi ama suanda ikiside disi gibi gozukuyor kloaka anuse yakin tirnaklar kisa ama ani bir degisimde olabilir bu hayvanlar 7-8 cm gibi duruyor

Emre abi yine ayni sey oldu :)

Evet, aynı yorumdan iki tane :)

Zilli Hayri' Alıntı:
Olabilir mezura yanlış demiştim anneme keşke iddaya girseydim. O zaman tekrar ölçerim. Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim...

Peki birşey sorayım resimlerde gördünüz sağlıklılar mı?
Bir de yemek düzeni nasıl olsun elimde raffy ı ve p bir avuç vital var.

Hiç düz cetvelin yok mu okulda vs kullandığın. Mezura olmaz, esnektir zorlanırsın. Benim verdiğim yukarıdaki linkteki resimlere bakıp ölçümü öyle yap Burcu.

Hayvanlarda görüntü olarak bir sorun göremedim. Yemler için kabuk boyunu net belirt programı yazayım.

Sadece şu ilk resimdekinin sırt değilde yandaki plakanın sırta doğru olan kenarındaki beyazlanma hoşuma gitmedi. Bununla ilgili bir yöntem izlenmiş miydi hiç?

benim diyeceğimi emre ve ali sarp demiş sadece kabuk boyunu ölçeceksin. mezura ile olmaz. o biraz metreye göre kısadır. metren yoksa cetvel ile ölç. bende resimleri görmeden önce dedim, danalar iyi büyümüş. :smile:

hayvanlar güzel kabuğunda beyazlık olanın plakaları açılmış. mango ile bunları kolay atacaktır. mangoyu aldın değil mi ?
elinin durumu nasıl bir röntgen çektirseydin. çatlak varsa ağrısı ve düzelmesi kırıktan beterdir.

Abi annemleri götürtemedim.Yarın karne alacağımız için teyzem gelecek kendisi hemşire.Ona sordum beni doktora götürecekmiş.Bir hafta orada kalıcam.Çok ağrıyo ama babam bişeyin yok diyo.Sorduğun için teşekkür ederim abi.

Cetvel var onla ölçerim.Mangoyu bulamadım.Bir pet shop kaldı ona da gideyim.Deri döktü bu hafta Hayri.Zilli de plaka değiştiriyo.Birazdan ölçücem.

ZİLLİ 8 kabuk boyu, toplam 10 cm. HAYRİ 6 kabuk boyu, toplam 8 cm...

Hayırlı olsun inşallah beklediğin desteği görürsün ailenden sömestırda kaplumbağalarınla uğraşırsın güzel bir yuva yaparsın inşallah :)

Geri