Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sistemi kuruyorum

Cvp: Sistemi kuruyorum

cinsiyet belirginliğine daha var. zilli 10 cm'ye gelince boy büyümesi durağana geçecek. o sıra hayri de boyda yaklaşacak.

Cem Abi o zaman şuan Ağustosta 10 cm yi geçti onunda yavaşalarsa boy uzaması o 2 cm küçük dişiyi düşünebilirmiyiz ne dersin ?

bu hayvanın karakterine bağlı bazıları fazla ilgi göstermez bazısı da rahat bırakmaz. bendeki iki erkek birbirleriyle dolaşıp duruyorlar 3. numara dişi çıktı ama onun yüzüne bakmıyorlar. belki cinsel aktifliğe gelmediği için belki de diğerlerinden 4 yaş büyük olduğu için. hayvan bakımsız ortamda yetişmiş 6 yaşında ama daha yeni gelişmeye başladı. yani bu iş biraz belirsiz. geri iadeli alsan, hayvan iyi ortama alışacak iade ettiğinde gideceği yer belli sonu ne olacak. adapte olabilecek mi ? bir de o var.

Bu dönemler Zilli habire boy atıyor. Hayri ona nadiren daha çok mevsim değişikliklerinde atıyor. Sorun olmuyor. Büyüdüklerinde olmaz İnşallah. Küçükken hep kavga ederlerdi şimdi tepelerinden inmiyorlar. Bu arada teşekkürler.Artık kime niyet kime kısmet cinsiyet işi şansa kaldı.

Akvaryum işini halletsem gerisi kolay. Sonrası gelir. En önemli kısmı akvaryum. Çünkü belli bir yer kaplıyor ve en göze çarpan nesne. Hadi hayırlısı olsun.

En iyisi forumda bekleyip sahiplenme yapmak.

Cinsiyet belirleme ile ilgili bir not da ben düşeyim. Kaplumbağalarda üreme organları gizli olduğu için erkeklerde kloak (anüs ve cinsel organların beraber olduğu yer) kuyruk ucuna doğru dişilerde ise gövdeye yakın olur. Sebebi çiftleşme esnasında erkek kloakın dişi kloak'a temas edecek şekilde evrilmesidir. Ayrıca Erkeklerin alt kabuklarında kuyruğa doğru bir iç bükey kavis vardır. En azından boyları yakın bireylerin cinsiyet tahmini böyle yapılabilir.

Geri