Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce eksik ya da yanlış var mı?

Rihrocks

Yeni Üye
Arkadaşlar kaplumbağam bayadır var maşallah çok iyi büyüttüm yalnız bazı şeyleri yeni ekledim akvaryuma. Küçük ama tatlı bir akvaryum oldu sizce eksik ya da bir yanlışım var mı?
mailto:/2jg5njm.jpg

Cvp: Sizce eksik ya da yanlış var mı?

filitren var bu iyi herhalde dinlenme yerinde uvb lamban da vardır ısıtıcı taksan iyi olur ve akvaryum biraz küçük gibi görünüyo kaplumbağanın yüzebilecek güzel bir yeri olsa daha iyi olur:33::133::148:

yanlış anlama sadece bir öneri akvaryumun güzel yani:33::133::148:

Isıtıcı koymalısın .

Ve o renkli taşları ve kumu çıkartmalısın . Onlar yerine doğal kum ve 3-4 çakıl yeterli .

Teşekkür ederim biliyorum biraz dar alanı, bakın biraz daha değiştirdim. Ha ısıtıcı olayına gelince su gayet sıcak, kaloriferin üzerinde zaten :D
mailto:/2ut183c.jpg

ne kadar zamanda bu kadar büyüdü?

Kalorifer sürekli açıksa ve sabit ısı sağlıyorsa ve su ısısı 26-28 derece ise durabilir. Ama kalorifer gece kapanıyorsa sudaki ısı değişimlerinden olumsuz etkilenir. Bu sebeple ısıtıcı gerekir.

Renkli taşlar genelde kalitesiz boyalardan yapıldığı için suya salınım yapması söz konusu. Bu sebeple onları çıkarmanızı tavsiye ederim. Sonuçta kimyasal zararlı.

Kuru alan olarak su yüzeyinde duracak bir sistem yaparsanız yada bu tipte hazır olanlardan alırsanız kaplumbağanın yüzme alanı artar. İyi bir yüzme alanı düzgün gelişmesini ve büyümesini sağlar.

Bu akvaryum bu geliştirmeler olduğunda yaz sonuna kadar görürecektir.

Bir konuda akvaryumun kaloriferin üzerinde durması çok riskli. Düşerse hem kaplumbağa için hemde o an yanında kim varsa yaralanma sebebi olur.

Sağlıklı bir ömür dilerim.

emrenin dediklerine ek olarak kaplumbağanın kuru alanda suya değmeyecek kadar bir alan bırakıp suyu biraz daha yükselt. filtrenin motor kısmı 1. fotoğrafa bakarak söylüyorum. tamamen su içinde olmalı, soğutmasını bu şekilde sağlar, yoksa motoru yakarsın. artı su eğer 35 dereceye çıkarsa bu da motorun soğuma olayını engeller ve yakar.

o kayalar şu anda devrilmesini önleyecek ağırlık yapıyor fakat öne doğru kaykılırsa akvaryumu yere verebilir. akvaryumun yarısından fazlasını işgal ediyor. onları alıp bir kuru alan çaresine bakmalısın. öte yandan kayaları çıkardığında kalorifer üzerinden almalısın.

emrenin belirttiği dereceler arası olduğunu öğrenmen için bir derece alman lazım. içe takılan derece uygundur. şu haliyle akvaryum 2-3 ay; kayalar çıktığında 5-6 aylık idare eder.

Bu arada kuru alan ısısıda 31-33 derecelerde olmalı. Bir ölçümde burada yapmakta fayda var.

emrsr52, yavruyken aldım 2-3 ay oldu sanırım bu kadar oldu :)
Emre ve Cem bey, kaloriferlerimiz gece gündüz çalışıyor kapatılmıyor sadece gündüzleri biraz daha azaltılıyor, ayrıca düşme olanağı yok diyeceğim kadar az burada belli olmuyor ama gayet sağlam. Ama yinede başka bir yer ayarlayabilirim evet.
Aslında kuru alanım su yüzeyinde duracak bir şekilde yapmıştım çok iyide kullanıyordu fakat çirkin bir görüntü oluşturuyordu şimdi rahatlıkla çıkıp iniyor gayette mutlu gözüküyor :ashamed0006:
Ha evet biran önce dereceye ihtiyacım var çünkü tam emin olmak istiyorum, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :smile: :whistling:

o halde baktın su 26-28 bandından çok sıcak ise su eklemesi yaparak dengeyi yakalayabilirsin. birde güzel bir sehpa yada akvaryumu taşıyabilecek birşey bulursan kalorifer yanına da koyabilirsin. tam yapıştırma değilde 1 cm boşluk bırakacak kadar. (eğer ısı azsa yapıştırabilirsinde) taşırken önce içini boşalt. ağırlığı kaldırmaz, kırılabilir akvaryum. yazında pencere tarafına bir kısmı gölge olacak şekilde alırsan güneş vurur o şekilde yazıda çıkarırsın. akvaryumu yenileme zamanı geldiğinde uygun tertibatı alırsın. büyük olacağı için bu şekil düzen onu götürmez. donanımlı bir sistem lazımdır.

Bence kalorifer sabit uygun ısıyı sağlıyorsa sorun yok ama sağlamazsa ısıtıcı haricinde farklı çözümlere gidilmesini tavsiye etmem.

Cem güzelce özetlemiş. Ancak su normal üzeri ısıda ise su ekleyerek dengelemek sürekli ısı değişimi meydana gerir. Suyu ekleyince ısı normal değere geldi diyelim. Tekrar ısının eski haline gelmesi uzun sürmez ama buharlaşma sonucu yeni ekleme için birkaç gün beklenmesi gerekir. Yani faydası olmayacağı gibi zararı olur. Benim fikrim bu.

emre doğru diyorsun. kalorifer sürekli yanıyor. benim kafa ısıtıcının termostatına gitti. :smile:

Geri