Gastamonulu
Bronz 2 Üye
İyi geceler dostlar , bildiğiniz üzere Şakir adında bir softshelle sahibim ve 10 aydır sıkıntı olmadan ( azıcık obez olabilir) bakmaktayım. Lakin balık aldığım akvaryumcum arada softshell getiriyordu, bende gelip geçerken bakıyordum. En son tek bir softshell kaldı ve durumu iyi değildi , bende 2. Bir kaplumbağa istemediğimden almak istemedim ama hayvanı orda gördükçe içim parçalanıyordu. Bugun dayanamadım ve hayvanı aldım. Daha Bebek ve üzerinde beyaz yaralar ve aşırı yumuşama var. Akvaryum tuzu ve elimde olan mantar ilacı ile hayvanı yıkadım ve fırçaladım. Kuru alana çekip ısıtıyorum. Lakin hayvan arka iki ayağını pek kullanmıyor, dokunduğumda içeri çekmek istesede , kuru alanda ve akvaryuma attığında hiç arka ayaklarını kullanmıyor. Softsheller alcak suda burnunu dışarı çıkararak hava alır. Bunu kuru sıcak yerde yapmaya çalışması (arada tekrarlıyor) ciğer enfeksiyonu olduğunu düşündürüyor. Ağzınıda tam kapatamıyor hayvan. Suda tutmayı düşünmüyorum bu aralar ama iyileşmesi zor gözüküyor. Sizin fikrinizi almak istedim ?