Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Softshell hastalığı

Gastamonulu

Bronz 2 Üye
İyi geceler dostlar , bildiğiniz üzere Şakir adında bir softshelle sahibim ve 10 aydır sıkıntı olmadan ( azıcık obez olabilir) bakmaktayım. Lakin balık aldığım akvaryumcum arada softshell getiriyordu, bende gelip geçerken bakıyordum. En son tek bir softshell kaldı ve durumu iyi değildi , bende 2. Bir kaplumbağa istemediğimden almak istemedim ama hayvanı orda gördükçe içim parçalanıyordu. Bugun dayanamadım ve hayvanı aldım. Daha Bebek ve üzerinde beyaz yaralar ve aşırı yumuşama var. Akvaryum tuzu ve elimde olan mantar ilacı ile hayvanı yıkadım ve fırçaladım. Kuru alana çekip ısıtıyorum. Lakin hayvan arka iki ayağını pek kullanmıyor, dokunduğumda içeri çekmek istesede , kuru alanda ve akvaryuma attığında hiç arka ayaklarını kullanmıyor. Softsheller alcak suda burnunu dışarı çıkararak hava alır. Bunu kuru sıcak yerde yapmaya çalışması (arada tekrarlıyor) ciğer enfeksiyonu olduğunu düşündürüyor. Ağzınıda tam kapatamıyor hayvan. Suda tutmayı düşünmüyorum bu aralar ama iyileşmesi zor gözüküyor. Sizin fikrinizi almak istedim ?

Genta damla alıp sabah ve akşamları ağzına bir damla damlatırsın. Öğlenleri de vitamin damla varsa bir damla damlatırsın. Aman dikkat et ciğerine kaçmasın. Suya inme isteği yok ise kuru alanda lamba altında durabilir ama belli sürelerde su içmesi için suya bırakman iyi olur. Geceleri de durmak istiyorsa loş bir ampul iyi olur. Mavi ya da yeşil 40 W armut ampul. Yoksa elindeki ampulü gündüz kadar sıcak olmayacak biçimde bir miktar yükseltip ısıyı azaltırsın. Suda birşeye tutunup uyursa sorun yok.

Yem yiyor ise bu damlatmaları stick yeme damlatarak verirsin.

Geri