Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Softshell kaplumbağası kabuk dökülmesi

Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
3
Merhaba Cem Bey,

Softshell kaplumbağam var. Kabuğu soyuluyor, halsiz ve iştahsız. Bana yardımcı olabilir misiniz?

softshell kaplumbağa


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoş geldiniz.
Hayvana yem olarak hangi yemleri veriyorsunuz, yem harici birşey veriyor musunuz?
Herhangi bir vitamin kullanıyor musunuz?

Kabuğunu ıslak diş fırçası ile fırçalayın ama fazla baskı da uygulamayın bu hayvanların kabukları reslere göre hassastır. Kabuktaki oluşumlar bir temizlensin.

Diş fırçasını tüylerini açılmış plaka kenarlarından takıp kaldırmaya çalışın yada tırnağınızla deneyin. Açılmıyorsa da zorlamayın zamanla atılır.

Su ısısı kaç derece?
Hayvanı sudan sürekli çıkarıyor musunuz?

Hayvanı şimdi rahatsız etmeyelim yarın akvaryumunda genel bir resmini atabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Sosis veriyorum oda sıcaklığında duruyor pek fazla dışarı çıkartmıyorum genel de suyun içinde fakat Dicle kaplumbağası
 
Sakın jel sürmeyin o zararlı kabuğun nefes almasını önler ve üzerindeki biolojik oluşumları izole edip kabukta deformasyonlara neden olur onu çöpe atın.

İşlenmiş ette vermiyoruz. Bunların ömrünü uzatan maddeler doğrudan karaciğer ve pankreasına zarar verir.

Alacağınız yemler, tropical reptiles carnivore (cırcırböceği ve kan kurdu içerir) tropical dried fish (küçük balıklar içerir)

Protein ağırlıklı beslenselerde bitkiselde belli oranda alırlar. Bunda tetra reptomin 100'lük küçük kutu alın. Alışınca 250'lik kutuya geçersiniz.

Jbl tortil bulabilirseniz alın bu suya batan bir yemdir. Bir de sera raffy P alın.

Haşlanmış yumurta akı verebilirsiniz, 5 dakika kadar haşlanıp soğutulmuş dondurulmuş karides ve kılçıksız balık parçası verebilirsiniz. Alabalık hariç.

Vitamin damla alıp bir stick yemine 3 damla damlatıp hemen önüne ilk yem olarak atın fazla salınım yapmadan yesin. Bunda en iyisi sera reptilindir ama başka kaplumbağa vitamini de olur.

Yukarıda sonradan yazmıştım akvaryumun bir resmini atarsınız sonra. Bu hayvanlar ağırlıklı su içinde olmaları ve kabuk yapılarının hassas olması sebebiyle bakteri, parazit ve yosun alg gibi oluşumlara da fazla maruz kalır. Suyu ve akvaryumu her daim temiz olmalı. Su değişimleri akvaryumdaki su ile emsal sıcaklıkta olacak. Bu hayvanlar acı su severler onun için sularına maden suyuda dökülecek akvaryumda kaç litre su var ona göre adeti yazayım?

Su 26 derecede sabit olsun. Yazın su ısısı artabilir. Pekin üniversitesindeki bir araştırmaya göre oradaki softshell türlerinde yapılan bir deneyde 35 derece üstü sıcaklığın ölmelerine neden olduğunu saptamışlar. Siz yine de 31 derece üstüne çıkarmamaya çalışın.

Bu hayvanlar utangaçtır. Fazla su yüzeyine çıkmazlar ama güneşlenmek için çıktıkları da olur. Çevrede kimsenin olmadığı bir zamanda çıkma ihtimali var. Buna akvaryumu gördüğümde bakalım.

Hayvan gerekli vitamin ve mineral almadığı için bitkin olabilir.
 
Geri
Üst