Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda geldi uvb lamba

Benim sıpacıklar kuru alanıda seviyorlar abi ben odadayken bile çıkıyorlar :) 11- 16 arası yakayım o zaman ? Ona acilen zamanlayıcı almam lazım evde olmadığımda mecbur kapanması lazım :)

Sağol abi :) aynen devit i kullanmaktan kurtuldum :)

Seninkiler kuru alanda çok kalıyorsa yazdığın saat aralığını yazın uygula. Kışın benim verdiğim saati uygula Şafak.

Cvp: Sonunda geldi uvb lamba

fazla ışınıma maruz kalırlarsa deri değişimleri o oranda artıyor, şafak.

yani daha mı iyi olur deri değişimi daha çok olursa cem abi ?
Tamam emre abi öyle yapayım. Şimdi misafirim var ev biraz kalabalık oluyor ondan pek fazla göremedimde yinede artık meraktanmı ne sudan bıle kafalarını çıkartıyorlar :)

hayır iyi olmaz normalden çok deri değişimi alttan gelen yeni derinin tam gelişmesini önler. deri zayıflar, yaralar açılabilir. normalde bizim günlük öngördüğümüz süre zarfında hayvan maksimum 2 saat kadar durur.

bu ampuller radyasyon yayar.

anladım abi. Birde kaplumbağalar genellikle yem yedikten sonra çok çıkıyorlar aslında yem sonrası açmak daha yararlı olmaz mı ?

şafak o çıktıkları süreyi tesbit edeceksin ona göre ayar yapacaksın. mesela ısıtma lambasında dahi tam gün kontrolde fayda var. hayvanlar hasta olmadıkça veya bir diğeri rahatsız etmedikçe belli saatlerde çıkarlar buna göre de ısıtmada ufak süre kısıtlamalarına gidilebilir. 1 max 2 saat gibi. daha fazla değil.

şimdi abi benim odamda olduğu için mecbur alıştılar bana pek fazla tınlamıyorlar yine ara ara kaçıyorlarda hatta bugün kuru alandaydı yavaşça elime aldım kaçmadı yani Şaşkın:) o zaman şöyle yapayım tabi evde olduğum zamanlar saat 11-14 arası sonrada 6-8 arası zaten 8 de de kapatırım komple hepsini. Bugünde dikkat ettim hiç şaşmaz akşam 6 gibi yem atıyorum ondan sonra kesin kuru alandalar. :) 6-8 arasıda açarım o şekilde olur diyorsun dimi abi

aslında güneş efekti vermek için gündüz kullanılmasında fayda var, ama eğer durumları net o kadar süre çıkıyorlarsa deneyebilirsin. 11-14 arası ne kadar duruyorlar onu netleştir. duruma göre akşama alabilirsin.

benimkiler karşılarında hareketsiz uyuma numarası yapıp durduğum zaman rampaya kadar çıkıp üstten kafayı uzatıp bakıyorlar. kuru alana çıkmıyorlar olurda tepki verirsem, hazır çıkıştayken suya atlayacaklar. kuru alanda yakalarsam çıkışı bulana kadar her kenara kafa atıyorlar.

hmm anladım abi. Şu sıralar uygulamaya çalışıyım bakıyım hani. Sabah çok nadir 11-14 arası genellikle ortam uygun olduğunda çıkıyorlarda akşam üzeri dediğim gibi yemleme sonrasında çıkıyorlar. O şekilde deniyim ben :)

Bence gün döngüsü devam etmeli. Hayvanları şaşırtmamalı. Öğleden sonra çıkma isteği olurda lamba kapalı olursa hayvan üşür yada çıkmaz.

Neticede davranışları ve kuru alan kullanımları değişebiliyor.

Bir ara genel ışıklandırmada araya karışınca tümü sandım ben. O zaman sorun yok Şafak :)

Yok abi sadece uv için demiştim :) Teşekkürler ilgin için :) Bu aralar uygulayamıyorum pek işler güçler :) İnşallah kısa zamanda dediğimiz şekilde yemden sonra gibi ayarlamaya çalışacağım abi :) Hem şimdiki gelişimleri ile o uygulama arasında bir fark olacak mı onuda gözlemlemiş olurum :)

Ben uygulamanın öğlen yapılmasından yanayım. Bir kaç saat çıkıyordur nede olsa. Eğer çok sık çıktığı ve sürekli durduğu zamana denk gelirse fazla ışına maruz kalır. Biliyorsun doğada bulutlar bu ışını engelliyor, hayvan arada ağaç gölgelerine denk geliyor, arada suya iniyor. Bu sebeple doğrudan uvb ışını yazın dahi bizdeki ampuller gibi sabit almıyorlar. Bunu düşündüğümüzde 4 saatin tümünü almamaları gerekir. Ona göre ayarlama yaparsın.

Geri