Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sorular

morgeus

Bronz 2 Üye
Katılım
22 Ara 2014
Mesajlar
92
Öncelikle merhaba herkese. Sormak istediğim çok soru var ve hepsi için konu açarsam muhtemelen forumda sadece benim konularım olur :t65y: . Bu yüzden sorularımı buraya yazmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.

Benim kaplumbağam 6 Aralık'ta 2 yaşına girecek ama kabuk boyu 8cm. Bunun nedeni ne olabilir?
 
-Akvaryum boyca uzun ve derin olmalı en az 30 cm yüksekliğinde su olmalı.
-Kuru alan ve su ısısının uygun düzeyde ve sabit olması metabolizmasını canlandırır.
-uva metabolizmayı canlandırır.
-yem çeşidi olmalı. En az 5 çeşit. Jbl agil ve sera mineral yemin bu açıdan katkısı tartışılmaz.
-hayvan hastalık geçirmiş veya geçiriyorsa boy uzamaz. Bütün enerjisi hastalığa gider.
Ayrıca 10 cm civarı cinsel gelişim sürecine girdikleri için boy uzamaz.
 
Cvp: Sorular

Akvaryum hacmi 40 litre, %55-60'ı su dolu. Geniş bir kuru alan var ve ısıtıcı lamba var 12 saat açık. 3 çeşit yem var sera raffy p, tetra reptomin bir de paket karides. Yem çeşitliliğini arttırmak istiyorum ancak Aydın'da petshop sayısı çok az ve sadece reptomin, şanslıysan raffy p veya raffy I satılıyor. Doğrusu büyüyor, ilk aldığımızda bir kaç ay ölüm fanusundaydı, sonra 15-20 litrelik bir akvaryuma geçti. Akvaryum'daki su yüksekliği 5-6 cm'di, ısıtıcı lamba yoktu, kuru alan genişliği kaplumbağanın yarısı kadar anca vardı, filtre yoktu, ısıtıcı yoktu, silis kum yoktu. Ve bir kaç ay güneş görmeyen bir odada kaldı. Sonra cam kenarı bir yere aldım akvaryumu ama kış gelince muhtemelen akciğer enfeksiyonu gibi bir şey olmuştu tam 3 ay yem veya herhangi bir şey yemedi, ısıtıcı yoktu çünkü. Akvaryum kaloriferin üstündeydi, en kötüsü günlük sıcaklık onun için 10-15 derece değişebiliyordu. Kalorifer çalıştığı sırada yaklaşık 25-30 derece olabiliyorken gece vakti kalorifer çalışmıyorken 10-15 derece oluyordu. Sonra ısıtıcı aldık, yemek yemeye başladı. Yalnız hem akvaryum küçük geliyordu hem de su yükseliği 5-6 cm. O zamanlar çok bilgisizdim petshopcuların cahilliğine geldim. Neyse sonra yani 3-5 ay önce 40 litrelik akvaryum aldık, o zaman muhtemelen boyutu 3-5 cm'di. Görebiliyor musunuz 1-1.5 yılda anca o boya erişmiş çok pişmanım. Sonra bu akvaryumda kendisinin yürüyebildiği kadar geniş, alan olarak kendisinin 3-5 katı genişlikte bir kuru alanı oldu. Şu an su yüksekliği 17cm. Kuru alan ısıtıcı aldık, uygun şekilde konumlandırdım. Filtre de aldık, mango kökü aldık ve son olarak dibi silis kumla kapladık. 3-5 ayda en geç 5 veya 6 ayda kabuk boyu 3-5 cmden 8 cm'e çıktı. Yılbaşında da 200 litre üstü ömürlük bir akvaryum yaptırmayı düşünüyoruz. Söylediğim gibi pişmanım, bilmiyordum ne kadar kötü baktığımı eskiden. Gerçekten bu yüzden mi küçük kalmıştır sizce?
 
Yukarıda anlattığım gibi eksiklerin fazlaymış. Ömürlüğe geçtiğinde ve ekipmanları tamamladığında ne kadar hızlı büyüdüğünü göreceksin. Bir sonraki sene 15 cm kabuk boylarına ulaşacaktır. Bu hayvanlar normal gelişim sürecinde büyümese dahi ortam uygun hale geldiğinde 2 sene gibi bir sürede bu açığı kapayıp uygun boyuna yetişiyor.

Ben bir akrabadan 5 yaşında 5.5 cm boyda bakımsız hayvanı aldım. 2 seneyi geçkin sürede 20 cm boya geldi. Yalnız yakın zamanda arka kabukların sarı kısmını attı. Bir kısmını da ben çıkardım. 19.5 cm boya düştü. Dişiler erkeklere nazaran cinsel gelişim süreci sonrası daha hızlı büyüyorlar.
 
Cvp: Sorular

Oh rahatladım, açığı kapatıp kapatamayacağından endişeleniyordum. Şey sormak istiyorum ben akvaryum almayı değil de yaptırmayı düşünüyorum. Akvaryumu koyacağımız hazır bir yer var da onun ölçülerinde bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Nerede yaptırabilirim?
 
Cvp: Sorular

aydında akvaryumcu bakabilirsin dostum bazı camcılarda yapıyor lakin dikkat et ölçüleri fln bilmiyolar genelde sallıyorlar yanında metre götürüp kendin ölç ( hazır almak durumunda kalırsan eğer )

cem bey bana böle bir akvaryum tavsiye etmişti; hayvan için 80*50*60h veya 100*50*50h yada ilerde bir tane daha düşünürsen 100*50*60h ömürlük olur. 1. akvaryum için 8 mm cam kalınlığı diğerleri için 10 mm cam kalınlığında yapılmalı. yükseklikte kaçış boşluğunu göz önüne alırsak 60h iyidir. dediğin akvaryum 8 mm cam kalınlığından küçük ise alma.
10 cm boyunda kaplumbağam için aklında bulunsun kendisi daha net cevaplar verir sanıyorum

yine bana verdiği tavsiyelerden akvaryum hakkında önemli kısım; yalnız akvaryumun silikon birleşmelerini kontrol et bastırdığında yumuşaklık, esneme varsa sorun yok. bir de taban kenarlarına kayıt atılmış mı ona bak. tahminen 3 cm eninde tabanı çerçeve gibi saran camdır bu yapışan yüzeyi kuvvetlendirir. üst kenarlarda da varsa daha iyi.

hazır alsan da yaptırsan da bu kısımda aklında bulunsun ;)

piyasada farklı fiyatlar çıkabilir lakin fikrin olması için 70 cm boy 50 cm en 35 cm yükseklik olan akvaryum için ( kayıtlı-rodajlı ) 8mm kalınlık için 110 tl 10mm kalınlık için 135 tl fiyat vermişti akvaryumcu ( tabi istanbul daki fiyat bu ) ( kapaksız, kapak için 15 tl fiyat biçmişti )
ben 2. el aldım cem beyin tavsiyelerini göz önünde bulundurup 100x40x55cm 10mm lik bi akvaryumu iyice dezenfekte edip öle kullanmaya başladım.
 
Cvp: Sorular

camcıdan ziyade büyük akvaryumları akvaryum imalatçısı yaparsa iyi olur. silikonlu yüzey alanını artırmak için alt ve üst kısma kayıt atılmalı. bu kayıt camlarla aynı kalınlıkta 3 cm eninde resim çerçevesi gibi akvaryumun iç kenarlarından yatay vaziyette dolanır. akvaryumun camlarının kenarları rodaj yapılırsa iyi olur. rodaj camların birleşme noktalarının makine ile traşlanmasıdır. böylece camın yüzeyi düz ve pürüzsüz olur eğrilik ve pütürlü yüzey olmaz bu da silikonun sıkı tutmasını sağlar.

akvaryumu koyacağın yerin ölçüsü ve mobilyanın neden yapıldığı da önemli hazır montaj tip sunta mobilyalar fazla ağırlığı kaldırmaz vidalar atabilir.
 
Cvp: Sorular

Mobilya tahtadan yapılma, eskiden üstünde arkası olan (yani eski tür) televizyon taşıyordu. 80 cm uzunluk, 40 cm en var mobilyada.
 
Ölçü iyi boyu da 50 yada 60 yaparsan iyi olur. Mobilya 4 ayak üstü raf şeklinde değil değil mi ? Gene 250 kg çekecek güçte olmalı. Kum su vs derken ağırlık bu noktalara gelir. Yere tam yüzey basanlar daha sağlıklıdır.
 
Cvp: Sorular

mailto:/N4mYJa][img]mailto:/N4mYJa.jpg[/url]*
mailto:/J4mdM5][img]mailto:/J4mdM5.jpg[/url]*
Bu mobilya, televizyonu oradan temelli kaldırıp yerine akvaryumu koymayı planlıyoruz. Kaldırır mı bu akvaryumu?
 
Kaldırır gibi duruyor yalnız çekmeceleri yavaşça açıp kapamak lazım. Üst kısım ortadan hafif kasmış bir dene. Yan tahtalar 3 cm den kısa ise sıkıntı olabilir. Çünkü yükü sadece yanlar taşıyor. Ben bunun benzerini 120 kg çeken akvaryumda kullanmıştım.

Akvaryum altına laminant parke şiltesi de alıp koy. Şu yeşil renk olanlardan. 3 mm'likti sanırım. Daha kalın bulursan daha iyi. 5-6 mm gibi bu mobilya ile cam arası eğrilikten doğan boşlukları doldurur. Akvaryum tam yüzey oturur. Bir de mobilya çizilmez.
 
Cvp: Sorular

Annemin dediğini göre kaldırmazmış, ben işi riske atmayayım diyorum, akvaryumun yerde olmasını istiyorum. Hem bu şekilde akvaryum yaptırmaktan kurtulur hazır bir tane alırım. Yaptırmak isteme sebebim mobilyaya uygun olması ve mobilyanın alanından tamamen yararlanabilmekti. Hem bu şekilde 200 litreden daha fazla kapasiteli; 250-300 litrelik bir akvaryum alabilirim yer sıkıntısı olmayacağından dolayı.
 
Hazır akvaryumlarda 6 mm cam kalınlığı üstü olmaz. Bunun sakıncası cam üstü akvaryum taşımaması ve hayvan büyüdüğünde sert kabuk kenarları ile cama vurup kırma riski.

Yere koymanın sakıncası ise dış filtre kullanamaman. Dış filtre akvaryumdan aşağıda olmalı.
 
Cvp: Sorular

Yaptırmalımıyım diyorsunuz, her camcı yapar mı acaba?
 
Her camcı usulünü veya su basıncını kaldırıp kaldırmayacağını bilmez. Şekli tarif edersen yapabilir ama mutlaka akvaryum silikonu kullanılmalı.

Bir defada yapıp kurtar bence hazır alırsan. Hayvan büyüdüğünde mecbur kalın cama geçeceksin. 80*50*50h veya 100*50*50h makuldur. Yalnız taşıması 2 kişi ile olacak. Birinci 8 mm ikinci 10 mm cam kalınlığında olmalı
 
Yapı marketlerde satılıyor sista aquvarium. Bir başka marka daha olacaktı. Yada internetten satın alabilirsin. 10 tl civarı. Siyah renk görsel olarak daha iyi duruyor ama her yerde satılmaz. Kapak yaptırmayacaksın. Ankara veya istanbulda isen yapan firmalar var.
 
Cvp: Sorular

Ölçüleri söylesem akvaryumun ve akvaryum silikonu alsam kullanmaları için, camcı yapabilir mi acaba?
 
O camcıya bağlı. Her camcı yetenekli değil. 5 camı silikonlamakla iş bitmiyor düzgün kesip oturmalı. Temiz yapmalı. Bazı arkadaşlar camcıya yaptırdı. Bakıyorum bir ikisinde sağına soluna silikonu bulamış. Boş cam yaptıkları için görsellik olmuyor. Alttan üstten sac atmıyorlar ama bu plastik ince resim çerçevesi çıtasını üst ve alt kenarlara yapıştırarak o etki sağlanabiliyor.


Diğer taraftan akvaryum imalatçısından ucuza mal olur.
 
Geri
Üst