Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sorular

Onlar aldıkları firmalara yaptıracaklar daha pahalıya gelebilir. Ama özel yaptıracağım firma adı verebilir misiniz diye sorabilirsin.

Cvp: Sorular

Tamam, babamın bir arkadaşında 1 metreden uzun bir akvaryum varmış, ben de bir göreyim özelliklerini eğer cam kalınlığı yeterliyse ve akvaryum sağlıklıysa onu alabiliriz belki. Aksi taktirde tanıdığımız bir petshopçuya söyleyeceğiz o da fakvaryum aldığı firmaya yaptıracak.

Şuanki akvaryumumda uvb lamba yok ısıtıcı lamba var, yeni akvaryuma geçince almayı planlıyorum. Ben uvb'nin etkisini daha tam olarak bilmiyorum veya günde ne kadar açık kalacağını, yardımcı olabilir misiniz?

Uva + uvb ampuller güneşin verdiği etkiyi simüle etmede kullanılır. Uva ışınımı hayvanın metabolizmasını canlandırıp hareketlendirir. Dolayısıyla gelişmesine etki eder.

Uvb ise hayvanın doğal olarak kendi vücudunda D vitaminini sentezlemesine yarar. D vitamini kalsiyumun vücuttan atılımını engelleyip kemik yumuşamasını önler.

Exo terra uvb 100 içinde uva ve uvb vardır. İkisi bir arada kompakttır.

Günde 3-4 saat açık bırakılır. Bu hayvanın kuru alana en çok çıktığı zamana denk getirilmelidir.

Ha ikisini birden barındırıyor yani, çok iyi onu alırım o zaman. Bu arada bugün bir pettshopçuya gittik, adam bir camcı adresi verdi akvaryum yapabiliyorlarmış galiba. Bir oraya gideceğiz. Bir de kaplumbağamın cinsiyetini şuan anlayabilir miyim acaba? 8 cm'ken belli olur mu?

Cinsiyet 10 cm kabuk boyunda netleşir. Ama erkekse bazıları 9 cm kabuk boyu civarı ön tırnakları uzadığında anlaşılıyor.

İpek bitki ne işe yarıyor? Yapay (plastik) bir bitki mi yoksa gerçek mi? İhtiyaç var mı? Nereden bulabilirim?

İpek yapraklı bitki yapaydır. Yaprakları plastik yerine ipliksi dokuda olduğu için plastik gibi salınım ya da koku yapmaz.

Bize gerekli olanı taşı geniş dalların içinden tel geçen (tel üstü plastik kaplamadır) çok dallı ve yüzeye yakın uzunlukta olmalıdır.

İpek bitki kaplumbağaların aralarına girip sürtünerek boyun derilerini atmalarına; üzerine basarak su yüzeyine yakın burunları dışarda gövdeleri su içinde uyumalarını sağlar. Böylece üşümezler. Özellikle kış aylarında. Yetişkin ve ciğerleri gelişmiş, nefes ve metabolizma kontrolünü yapabilen hayvanlar su dibinde nefes almadan sabaha kadar uyuyabilirler ama yavru ve orta boylardakiler yüzeye yakın uyurlar. Zaman zaman yetişkinlerde bu şekilde uyurlar.

Velakin eskiden çok olmasına karşın şimdilerde bu tip ipek bitki bulmak zor.

mailto:/J40qm5][img]mailto:/J40qm5.jpg[/url]*

bu mu ?

bu mu ?

Bu da ipek bitki ama benim dediğim bundan yanyana 3-4 tane gibi ve dalları içinden tel geçiyor. 30 cm den uzun.

Bunu da akvaryumda kullanabilirsin. Sadece görsel olarak işe yarar.

Taban taşı küçük olan bitkileri büyüdüklerinde yerinden söküyorlar.

Geri