Cvp: Sorular
Akvaryum hacmi 40 litre, %55-60'ı su dolu. Geniş bir kuru alan var ve ısıtıcı lamba var 12 saat açık. 3 çeşit yem var sera raffy p, tetra reptomin bir de paket karides. Yem çeşitliliğini arttırmak istiyorum ancak Aydın'da petshop sayısı çok az ve sadece reptomin, şanslıysan raffy p veya raffy I satılıyor. Doğrusu büyüyor, ilk aldığımızda bir kaç ay ölüm fanusundaydı, sonra 15-20 litrelik bir akvaryuma geçti. Akvaryum'daki su yüksekliği 5-6 cm'di, ısıtıcı lamba yoktu, kuru alan genişliği kaplumbağanın yarısı kadar anca vardı, filtre yoktu, ısıtıcı yoktu, silis kum yoktu. Ve bir kaç ay güneş görmeyen bir odada kaldı. Sonra cam kenarı bir yere aldım akvaryumu ama kış gelince muhtemelen akciğer enfeksiyonu gibi bir şey olmuştu tam 3 ay yem veya herhangi bir şey yemedi, ısıtıcı yoktu çünkü. Akvaryum kaloriferin üstündeydi, en kötüsü günlük sıcaklık onun için 10-15 derece değişebiliyordu. Kalorifer çalıştığı sırada yaklaşık 25-30 derece olabiliyorken gece vakti kalorifer çalışmıyorken 10-15 derece oluyordu. Sonra ısıtıcı aldık, yemek yemeye başladı. Yalnız hem akvaryum küçük geliyordu hem de su yükseliği 5-6 cm. O zamanlar çok bilgisizdim petshopcuların cahilliğine geldim. Neyse sonra yani 3-5 ay önce 40 litrelik akvaryum aldık, o zaman muhtemelen boyutu 3-5 cm'di. Görebiliyor musunuz 1-1.5 yılda anca o boya erişmiş çok pişmanım. Sonra bu akvaryumda kendisinin yürüyebildiği kadar geniş, alan olarak kendisinin 3-5 katı genişlikte bir kuru alanı oldu. Şu an su yüksekliği 17cm. Kuru alan ısıtıcı aldık, uygun şekilde konumlandırdım. Filtre de aldık, mango kökü aldık ve son olarak dibi silis kumla kapladık. 3-5 ayda en geç 5 veya 6 ayda kabuk boyu 3-5 cmden 8 cm'e çıktı. Yılbaşında da 200 litre üstü ömürlük bir akvaryum yaptırmayı düşünüyoruz. Söylediğim gibi pişmanım, bilmiyordum ne kadar kötü baktığımı eskiden. Gerçekten bu yüzden mi küçük kalmıştır sizce?