Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Spot Lamba

Cvp: Spot Lamba

kaç watt bu ben pek uygun olduğunu düşünmüyorum asıl önemli olan ısı yayması.

Konuyu detaylıca açıklıyorum.
Güneşlenme hava 30-35 derece iken uygun şartlarda doğal olarak yapılabilir. Bunun dışında lambalar ile yapılmaktadır.
Soğukkanlı hayvanların doğal bir davranış biçimidir. Bu hayvanlar iki sebepten güneşlenirler.

1- Vücüt ısılarını yükseltmek ve uva ışınlarını almak için. Bunun faydası sindirim sistemlerinin doğru çalışması, iştahın normal olması, hareketlilik-davranış biçiminde normal haller ve üreme yönündedir. Günde 10-12 saat kuru alanda açık kalan uva içerikli lamba bunu sağlar. Lamba bu süre içinde sürekli açık kalmalıdırki hayvan ihtiyacına göre sürelerde ve istediği zaman bunu yapabilsin. Lamba gücüne göre 15-35 cm uzaklıktan uygun ısıyı sağlar. Tabi odanın genel ısısıda bu mesafede etkendir. 60 w bir lamba 24 derece oda sıcaklığında yaklaşık 22 cm mesafeden kuru alanı 31-33 derece uygun ısıya getirir. Tabi derece ile kontrol edilmelidir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

2- Güneşten alacağı uvb ışınları ile d vitamini sentezi yaparak kemik ve kabuk gelişiminin doğru seyretmesini sağlar. Kabuk yumuşamasının en büyük sebebi bu uygulamanın eksikliğidir. Güneşlendirme yapılamadığı için bunu uvb ışını veren lambalar ile sağlarız. Bu lamba gündüz 4-6 saat yanık kalır. Bir özelliğide ısı vermemesidir. Bu sebeple diğer lamba ile birlikte kullanılır. Uvb lambanın bir kaç çeşidi vardır. Bu sebeple uygun olanın alınması önemlidir. Bunun kadar etkili olmasada imkanı olmayanlar bir süre bunu devit 3 vererek sağlar. Haftada bir kez yem ile direk ağıza verebilirsiniz. Ancak sürekli bu yöntemi uygulamak iyi değil. Bu sebeple lamba alınana kadar geçici bir süre uygulanabilir. Doz kabuk yumuşamasında haftada iki olarak bir süre artırılır. Uvb lamba gücüne göre 20-30 cm mesafeden kuru alana konumlandırılır. 30 cm üzerinde etki kaybolur. 15 w kamba 20 cm mesafede uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Her iki lambada arada cam olmadan kullanılır.

İki lambanın bir arada olduğu karma ampuller mevcuttur. Ancak bunlar çok pahalı olduğundan fazla tercih edilmezler. Tercih edilmemelerinin büyük bir sebebide bir çoğunun çöl sürüngenleri için üretilen yüksek uvb içeriği ve güçlü ampuller olduğundan uygun mandallı lamba bulunamamasıdır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=12269

hsyin37' Alıntı:

Bu lambadan evde var.olur mu ?

Uygun değil.

hüseyin normal lamba kullanıcaksan düz ampul olmalı. bulabilirsen üstü beyaz softone dediğimiz tercih sebebi. ampulü takıp elini önünde tutarak verdiği ısıyı anlayabilirsin. ama iyi bir şey için emrenin dedikleri şart. bu arada D3 vitamin eczanede satılır. ucuzdur ve yağlı bir üründür. haftada bir, bir öğünde, bir yeme, bir damla damlatıp ağzına vereceksin. bunun için en güzeli sera raffy p yemdir. suya atarsan yemin üstünden akacağı gibi suyuda kirletir. kabuğa sürme işinde, iki hafta uygun, az emilim yapar ama kabuğu canlı gösterir. bunu üstüne iki damla damlatıp pamuk yardımıyla yaydıktan sonra kuru bir yerde beklet. kuru alanda durabiliyorsa ışık altında durması iyi olur. 10-15 dakika sonra üstünü havlu kağıt veya peçete ile bastırmadan silip akvaryuma koy bunun sebebi gene vitaminin suya akıp kirletmesini önlemek. olur da kirlenirse bu vitamin yüzeyde yağlı durur. temiz bir maşrapa ile alırsın kirleri.

Emre abi ben repti glo 5.0ı geri gönderip üstüne para katıp o uv lambalardan alabilirmiyimki 5.0ı hiç kullanmadım.

Geri alırlarsa verebilirsin tabi. Aynı yerden alacaksan bir dene bence. Sendeki galiba floresan olanlardan.

evet floresanlılardan juenpetmarkete yazımı yolluycam napcam?sen hiç denedinmi?

alican müşteri ilişkilerini arayıp anlatabilirsin. iade için belli bir süre var ama değişimde genelde kullanılmamış ürünü değişebiliyorlar diye biliyorum.

Ben hiç denemedim. Ama Cem' in bahsettiği yoldan gidebilirsin.

Geri