Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değişimi sırasında ayrı kaba alma

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
Dip çekiminde falan ayrı bir kaba ısıtma lambasının altına koyuyordum üşütmesin diye ama bunun zararlı olabileceğini duydum.Hayvanın ısıdan kaçamayacak bir yerde olması ölmesine sebep olabilirmiş.Strese girmesin diye ayrı kaba alıyorum bunun doğrusu nedir?

Koyduğunuz diğer kap da kuru alanla aynı sıcaklıkta ise sorun olmaz. Akvaryumunuz 300-400 litre değilse dip çekimi 3-5 dakikalık bir işlem zaten.

O diğer kapta su içinde olacağı ve su kademeli olarak soğuyacağı için hayvan rahat biçimde adapte olur. Temizlik süreci bitince akvaryumuna alırsınız.

Çok soğuk bir ortam ise kış gibi o vakit akvaryuma göre birkaç cm yukarıdan konumlandırın. Aynı mesafelerde olmasın.

Dip sifonu için hayvanı akvaryumdan çıkarmaya gerek yok

O diğer kapta su içinde olacağı ve su kademeli olarak soğuyacağı için hayvan rahat biçimde adapte olur. Temizlik süreci bitince akvaryumuna alırsınız.

Çok soğuk bir ortam ise kış gibi o vakit akvaryuma göre birkaç cm yukarıdan konumlandırın. Aynı mesafelerde olmasın.

Dip sifonu için hayvanı akvaryumdan çıkarmaya gerek yok
Koyduğunuz diğer kap da kuru alanla aynı sıcaklıkta ise sorun olmaz. Akvaryumunuz 300-400 litre değilse dip çekimi 3-5 dakikalık bir işlem zaten.
IMG_1841.webp

Hocam 5 nisanda gelmişti eve nerdeyse 3 aylık olacak boyutu iyimi yoksa değerlendirmek için erken mi daha?

4 cm kabuk boyuna kadar 0.5 cm altında sonrasında 0.5-1 cm arası büyüme normaldir.

Geri