Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su derinliği

Tontisss

Bronz 5 Üye
Cem Bey merhabalar ben kaplumbağam için 100x50x50 ölçülerinde bir akvaryum kuruyorum kaplumbağam kabuk boyu 5cm acaba tankı 30cm derinliğinde doldursam sorun olur mu?

Yüksekliği 60h olursa daha iyi olur. 10 mm cam kalınlığı olacak.

Hayvan ufak şimdilik kum+20-25 cm bir derinlik yeterli. Kuru alanı da akvaryum içine yaparsınız. 7 cm kabuk boyundan itibaren istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz.

Merhaba Cem Bey yeni evimiz bu şekilde nasıl olmuş sizce eksikleri var mı? Isıtıcısı dış filtre içinde ısıtıcı lamba olarak holojen ampul kullandım ve yüzeye yakın tutunması için cama vantuzlarla bir su borusu yapıştırdım. Eksiğim varsa söyler misiniz? Plastik bitki objesine de tırmandığı için şimdilik su içinde bıraktım derinliğe alışana kadar. Ancak bu akvaryuma bugün geçtik ama pek yüzmüyor bir yerlerde saklanmaya çalışıyor ortamı değiştiği için olabilir mi? Kaç günde adapte olur acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_4935.jpeg
    IMG_4935.jpeg
    3.3 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG_4937.jpeg
    IMG_4937.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_4938.jpeg
    IMG_4938.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 37
  • IMG_4936.jpeg
    IMG_4936.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 41
Güzel olmuş elinize sağlık.

Tüneği ön cama alın. Üst kısmı su yüzeyi hizasında olacak şekilde yükseltin.

Su çıkış borusunun ön kısım borusunu çıkarın su önden aksın. Varsa su çıkış borusunun vantuzunu 3 vantuz yapın yoksa 2 vantuzlu olsun.

Su emiş borusunu kuru alan tarafı arka köşeye alın.

Tünek hayvan için kavramada kalın gelirse onun yerine bu çıkardığınız boruyu takın. Hayvan rahat tutsun.

Cam dereceyi biraz daha aşağıya indirin.

Kuru alandaki bitkiyi çıkarın o gereksiz ve lamba ısısı koku yaptırır. Hayvan paniklerse yüzü gözü de temas edebilir. Üstüne basıp kaçabilir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım😊
Güzel olmuş elinize sağlık.

Tüneği ön cama alın. Üst kısmı su yüzeyi hizasında olacak şekilde yükseltin.

Su çıkış borusunun ön kısım borusunu çıkarın su önden aksın. Varsa su çıkış borusunun vantuzunu 3 vantuz yapın yoksa 2 vantuzlu olsun.

Su emiş borusunu kuru alan tarafı arka köşeye alın.

Tünek hayvan için kavramada kalın gelirse onun yerine bu çıkardığınız boruyu takın. Hayvan rahat tutsun.

Cam dereceyi biraz daha aşağıya indirin.

Kuru alandaki bitkiyi çıkarın o gereksiz ve lamba ısısı koku yaptırır. Hayvan paniklerse yüzü gözü de temas edebilir. Üstüne basıp kaçabilir.

Merhaba Cem Bey akvaryumda oase nin 300lt ısıtıcılı dış filtrem mevcut su berraklığı falan çok iyi fakat içinde yine de uçuşan parçalar oluyor sanırım deri döküntüleri iç filtre olarak ne önerirsiniz akvaryum ölçüsü 100x50x50
Bu arada kaplumbağam ağustos ayında aldığımda 4cm kabuk boyu vardı şimdi 7,5 cm olmuş sizce büyüme hızı nasıl bir de cinsiyeti henüz belli olmaz dimi ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_5067.png
    IMG_5067.png
    578.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5066.jpeg
    IMG_5066.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5065.jpeg
    IMG_5065.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
Su yüksekliği 35 cm kadar varsa sobo 808c köşe filtre alın. Elinizde 600-650 lt/h debili iç filtre varsa onu kullanın. Yönü dış filtre su çıkışı ile aynı hizada ama su çıkış borusunun arkasında köşeye konumlandırın. Önünde durursa sirkülasyon sebebiyle kir iç filtreyi pas geçer.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

Sağlıklı büyüme sınırı aylık 0.5-1 cm arasıdır. Büyümesi normal sınırlarda.

Geri