Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Düzenleyici

efe

Moderator
Yönetici
Arkadaşlar su düzenleyici olarak hangisini alayım? 200 litrelik akvaryuma hangisi yeter?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-10-08 191112.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-08 191112.png
    582.1 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran görüntüsü 2023-10-08 191303.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-08 191303.png
    240 KB · Görüntüleme: 13
Jbl her zaman en kaliteli ürün üretir.

Reeflowers alt kalite. Yerli diye biliyorum. Kötü değildir ama bir jbl'de etmez.

tamamdır abi jbl alayım o zaman. peki suyu akvaryuma doldurduğumda direk akvaryuma döksem olurmu su düzenleyiciyi hayvan yokken?

Abi peki su düzenleyiciyi koyduktan sonra ne kadar bekleyeyim hayvanı koymak için?

Döktükten sonra suyu karıştırıp dağıt kalanı filtre halleder.

• Beğen
Tepkiler: efe
Abi şuan kullandığım filtre o akvaryuma yeter mi yada dış filtre alana kadar bu filtrenin yanına birde sobo 808c alayımmı?

E sen bana kimyasal dedin diye almadım ben su berraklaştırıcı ve düzenleyici alacaktım zararı olabilir dedin hayvana keşke bende alsaydım
kanka ben onun su düzenleyici olduğunu bilmiyordum. sen su berraklaştırıcı deyince alma dedim ben. zaten senin akvaryum küçük su düzenleyiciye gerek yok. ben 200 litrelik akvaryuma musluk suyu koyucam o yüzden.

Sonuç itibariyle kimyasal illaki zararı vardır ben hiç kullanmadım. Sadece clynol aldım oda hafta içi zaman olmadığı için temizliği hafta sonuna bırakmak için. Bir iki kez kullandım.

cem abi bu jbl biotopol t nin açıklamasında 4 litre suya 1ml diyor. o zaman ben tüm şişeyi boşaltıcammı akvaryuma?

Yok hepsini değil. Birkaç damla yeter. Bunlar para tuzağı yazdığı gibi uygularsan başa çıkamazsın. Sadece genel temizlik sonrası damlat. Kısmi değişimlerde gerek yok.

Zaten dış filtreye geçince bunlara gerek kalmıyor. Carbon filtre malzemesi bu iş için kullanılıyor.

Başka filtre almana gerek yok. Hayvan ufak daha

• Beğen
abi zaten bunu bir defaya mahsus kullanıcam. ondan sonraki su değişimlerini falan hep dinlenmiş suyla yapıcam zaten.

Zaten dış filtreye geçince bunlara gerek kalmıyor. Carbon filtre malzemesi bu iş için kullanılıyor.
abi bu akvaryuma tetra ht 200w almayı düşünüyorum uygun mudur?
dış filtre olarak da uygun fiyatlı birşey önerebilirsen çok iyi olur.

Jbl protemp 200 watt al. Ömürlük gitsin.

O akvaryum için lifetech 835 olur. Tetra ex 1000 plus olur. Başka önereceğim marka yok. Öncelik tetra. Hatta lifetech'ten daha ucuza buldum.

Yine de araştırayım dersen 1000 lt/h debi ve 3 sepetten az birşey bakma

• Beğen
Abi tetra baya pahalıymış. onu ömürlükte alırım artık.

Tamamdır lifetech i alırım.

Lifetech te o fiyatlarda 3 sepetli tetra 4 sepetli.

Cem abi lifetech 835 2200 tl. tetra ex 1000 plus 4000 tl.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-10-08 213938.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-08 213938.png
    346.4 KB · Görüntüleme: 8
  • Ekran görüntüsü 2023-10-08 214017.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-08 214017.png
    486.3 KB · Görüntüleme: 8
Ucuza bulmuşsun benim baktımlarım 4000 tl üstüydü. Farka bak.

Ucuza bulmuşsun benim baktımlarım 4000 tl üstüydü. Farka bak.
cem abi bu satıcı baya ucuza satıyor. acaba ilk dış filtreyi alıp sonra mı akvaryumu alsam. adam belki fiyatını falan yükseltir.

Geri