Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su ısıtıcısı patladı anlamadım 2 saat de hiç sokmadım suya

stabil_2

Yeni Üye
arkadaşlar su ısıtıcım patladı kaplumbağam üşür diye korkuyorum acil cevap verin lütfen ne yapabilirm

Su ısısı günlük 28-29 dereceleri dolaniyorsa iyi hasta değil demi geceleri soguk olur özellikle 4-5 arası ondada 27 derecenin altına düşmezse bişey olmaz

ya bu böyle bir soktum suya çalıştırmadan pat diye patladı

Su ısıtıcı havayla temas etmeyecek hep su içinde duracak ve cikartikende suyu degistirikende 30dk önce fişini çekin içi soğusun öyle çıkartın

hasta değil hocamda yeni aldım kaplumbağam allahtan akvaryumda değildi

üşür diye hocam ölür diye yani aslında hata bende akşam yapmamam lazımdı fakat ölürse gerçekten kötü hissederim

üşür diye hocam ölür diye yani aslında hata bende akşam yapmamam lazımdı fakat ölürse gerçekten kötü hissederim
Su ısıtıcıyı sıcakken sudan çıkarmayın.

Ani ısı degişimleri ısıtıcıyı patlatır.

Cam derece ile ölçün sabah dogru 27 derece altına düşmüyorsa sorun değil.

Led ampul adam akıllı ısı vermez. Gereksiz yüksek ışık uretir. 28Watt halojen ampul alın.

Isıtıcının marka model neydi?

Kaplumbağa bu yaz aylarında üşüyüp ölmezler ama hasta olabilirler

Su sabaha karşı en soğuk halinde olur. 26 derece altına düşmüyorsa hayvan için sorun olmaz. Isı yavaş düştüğü için hayvan kendini ısıya adapte eder. Yeterki esinti ve klimaya maruz kalmasın.

Isıtıcıyı çalıştırmadan koyduysanız ya suya göre camı sıcaktır yada tüpte çatlak vardır o sebepten patlamıştır. Suya cam parçası düştüyse iyice temizleyin.

Patladığına göre dandik bir marka. Tetra ht gibi kaliteli birşey alın.

Led ısı veren ampul değildir. 42-46 watt halojen yada 40 watt klasik akkor ampul alacaksınız. Ampulün mesafesi için hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

hocam gittim aldım sağ olun bilgi için ölmedi yaşıyorlar kuru alanda yaptım

Geri