Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaç saatte 28'C olur

Alişan

Bronz 5 Üye
Katılım
30 Eyl 2021
Mesajlar
21
Termometre ye baktığımda 22 derece gösteriyor ısıtıcıyı 30'C ayarladım 300w ısıtıcı 30 dk oldu takalı bundan önce de 100w vardı 5 gündür o çalışıyordu Bi yanıp sönüyordu ışığı bu da arada Bi açlışıp duruyor ne zaman termometre de 26-28'C gösterir yoksa bi sorun mu var
 
Akvaryumun mesafesi uzun olduğu için sirkülasyon iyi olmalı bu sayede sağlıklı ısı dağılımı olur. Aksi halde bulunduğu bölge civarını ısıtır. Diğer kısımlar soğuk kalır. Süre uzunluğu bundan kaynaklıdır.

Süreyi kısaltmak için önce hayvanı sudan çıkarıp çok kaynar olmayacak sıcaklıkta su ilave edilip el ile su karıştırılır. Isı 26 derece seviyelerine gelince hayvanı akvaryuma koyarsın. Isıtıcı uygun seviyeye çıkarır. Ama dediğim gibi sirkülasyon iyi olmalı.
 
Sürkilasyonu nasıl sağlıyıcaz öneriniz var mı? bide kaynar su dinlenmemiş su olucağı için zararı olur mu?
 
Isıtıcıyı filtreye giden hortumun yanına koydum ordan ısınmış suyu çekse diğer taraftan da boşaltmış olucak böyle sirkülasyon sağlamış olur muyum
 
Isıtıcıyı ortaya koysam nasıl olur 26 28 derece sabit tutmam için şuan en büyük sorun suyun ısınmaması gibi görünüyor şuan 24'C kadar çıktı su 28 görene kadar kaynar su koyucam bakalım
 
Akvaryumun üstü açık bide benim kuru alan üstte olduğu için çok ısı kaybı olur mu sizce açık olduğu için kaynar suyu döktükten sonra derece 28den 22ye düşmesin tekrar da yeter benim için
 
Hayır ısıtıcı su çıkış tarafında arka köşede olacak böylece ısınan suyu akvaryuma dağıtacak. Su çıkış ucunda tapa varsa onu çıkar. Deliklerdense önden su akması daha güçlü sirkülasyon yapar. Su emiş tarafına konduğunda sıcak suyu çekeceği için ısı kaybı oluşur. Su hortumlardan geçerken soğur. Isıtma süresi uzar. Isıtıcı daha çok elektrik yakar.

Sıcak su dinlenmese de olur. Zaten çok fazla koymayacaksın. Dış filtrede carbon malzeme kullanıyorsan bu suyu yumuşatıp ağır metalleri toplar.

Buharlaşmaya bağlı ısı kaybı olur. Buharlaşmayla yüzeydeki ısıyı alarak bir noktada yüzeyin soğumasına neden olur. (kolonya etkisini örnek verebiliriz) yüzey ne kadar büyük olursa buharlaşmaya bağlı ısı kaybı o kadar fazla olur bu açıdan kare akvaryumlar dikdörtgenlere nazaran kullanışlı değildir.

Isıtıcıyı dediğim şekilde yerleştir 300 wattlık ısıtıcı fazlasıyla yeter. Isıtıcının kutusunda yatay konumlandırılabildiğine dair resim varsa yada yazı olarak completely/totaly submersible/diversible yazıyorsa tam batar.

Tam batabilen modelleri tabandan 7-8 cm yukarıdan yatay konumlandırdığımızda dikeye göre daha performanslı olur.
 
Su sıcaklığı 28'C Di dün gece sabah 25'C düşmüş ısı kaybı baya oluyor ısıtıcıyı çıkartıp şelale tarafına koyucam bakalım bide öyle deniyicen dibe batmıyor galiba samart almıştım geri gönderip eheim falan mı alsam
 
Çin malı su ısıtıcılarda kalibrasyon hatası olabiliyor. Isıtıcının ayarını 32 derece yaparak deneyin. Isıtıcıyı su sirkülasyonunun önüne takın. Yani dış filtre su çıkışının önüne ya da iç filtre su çıkışının önüne takın.

Ömürlük su ısıtıcısı almak istiyorsanız jbl protemp s 300w alabilirsiniz. Eheim jbl'e göre biraz daha ucuzdur bunda jager 300w alabilirsiniz.

Jbl protemp dış çevresinde korumaya sahip olduğundan kaplumbağanın ısıtıcıyı çatlatma ihtimali olmuyor.
 
Isıtıcı smart ise en tıraş markadır. Camı standard cam olduğu için hayvanın kabuğu sertleştiğinde kolay kırar.

Jbl pahalıdır ama kalitesi öyle böyle değildir. Evladiyelik gider. 1 metre derinliğe kadar batması dışında özel yapısı sayesinde olduğundan fazla suyu ısıtır. Standard ısıtıcılar 1 W=1 litre iken jbl 1 W=1,5 litredir. Aynı şekilde eheim da. Eheimında batan modelleri var. Boyu uzun olduğu için dikey kullanımlı olanları akvaryuma sığmaz.
 
Son düzenleme:
Eheim baktım bazı yerler kalibrasyon sorunları var diyorlar bu yüzden jagarların üretimi durdu artık kalibrasyonsuz olan Bi modeli üretiyorlarmış kalibrasyonsuz eheim mı yoksa jbl 300 W mu alıyım akvaryum 220 lt 300w jbl fazla mı elektrik harcar
 
Jbl protemp al. Cam üstü koruması da var. O akvaryuma 200W olanı yeterli gelir. Ben 300 litrelik akvaryumda kullandım 200 wattı.

Fazla elektrik harcama konusu biraz karışık. 300'lük daha çabuk ısıtıp kapanır. 200'lük biraz daha uzun sürer. Bu açıdan fazla bir harcama farkı söz konusu olmaz ama tüm ekipmanlar aynı hatta bağlandığında toplam watt sigortanın kaldıramayacağı yükte olabilir. Sigortayı attırabilir. Isıtıcı devreye girdiği ilk anda olduğu watt'tan yüksek çekim yapar. Sonra kendi gücüne döner.

200 W uygun olur. Ama ilerde daha büyük bir akvaryuma geçmek istersen 300'lük alabilirsin.
 
Geri
Üst