Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için ekipman önerisi

Foruma hoşgeldiniz.

Yavru hayvanlar için ömürlük akvaryuma direk geçmek uygun değil. 7 cm kabuk boyuna kadar ölme riski her daim var. O kadar büyük masrafa şimdiden gerek yok.

Bu hayvanlar akvaryum ile paralel olarak büyütülmeli. Yalnız ara geçişli akvaryum masraflarını asgariye indirmek için olabildiğince büyük akvaryum ve buna uygun ekipmanlar almak masrafı azaltır. 50-60 litrelik bir akvaryum 1 sene 70-80 litrelik 1,5 sene 100 litre üstü hayvanların büyümesine bağlı 2-3 sene aralığında götürür.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryumda ömürlük akvaryuma göre ekipmanlar kullanılabilir. Sonrasında tekrar yenilemeye gerek kalmaz.

7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakmak gerekiyor. Onun için öncelikli olarak akvaryum su ısıtıcı ve ısıtma lambası alınmalı. Üşümemeliler, yazın sıcak olsa da pencere açılmasına bağlı cereyanda kalma, klima akciğer enfeksiyonu nedenleridir.

Siyah akvaryum 30 litrelik gibi duruyor. Alırsanız sene başı civarı yenilemek gerekiyor.

Yem olarak elinizdeki en dip yemlerden birisi. Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Kurutulmuşta tropical kan kurdu yada jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Bunda da sera raffy I, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusu iyi olur.

Netten alın. Sokak arası petshoplardan daha ucuza ve taze gelir.

Akvaryumun yüksekliği kaç cm?

70*40*?h

Akvaryumun yüksekliği kaç cm?

70*40*?h
Merhabalar hoşbuldum öncelikle, akvaryumu aldım fakat henüz bana ulaşmadı. İçerisine kurulanma alanı ekleneceği için birkaç gün sonra gelecek. Yüksekliğini ise bilmiyorum maalesef ama klasik balık akvaryumu gibi. Bu nedenle kurulanmaları için camdan balkon ve rampa yapılacak. Sirada su ısıtıcısı ve lamba var. Onları edineceğim. Petshoptan edineceğim sıradan bir su ısıtıcı iş görür mü sizce ?

Merhabalar hoşbuldum öncelikle, akvaryumu aldım fakat henüz bana ulaşmadı. İçerisine kurulanma alanı ekleneceği için birkaç gün sonra gelecek. Yüksekliğini ise bilmiyorum maalesef ama klasik balık akvaryumu gibi. Bu nedenle kurulanmaları için camdan balkon ve rampa yapılacak. Sirada su ısıtıcısı ve lamba var. Onları edineceğim. Petshoptan edineceğim sıradan bir su ısıtıcı iş görür mü sizce ?
Aldığınız akvaryumun ölçülerini bilmiyor musunuz?

Aldığınız linki atın bakalım.

Su ısıtıcıyı su hacmine göre önereceğiz. Ölçüler gerekli.

Tam 70cm olmasada büyük boyutta bir akvaryum biraz götürür.

Ölçüleri yazmanız şart.

Ona göre ekipman ve kuru alan ölçüsü önereceğiz.

Aldığınız akvaryumun ölçülerini bilmiyor musunuz?

Aldığınız linki atın bakalım.

Su ısıtıcıyı su hacmine göre önereceğiz. Ölçüler gerekli.
Ürünü online almadım süreç daha hızlı olsun diye petshoptan aldım. Maalesef yine bu konuda da sıkıntı yaşadım. Bu nedenle akvaryum ölçüsü değişti.
Yeni ölçü 50 20 30h

Ürünü online almadım süreç daha hızlı olsun diye petshoptan aldım. Maalesef yine bu konuda da sıkıntı yaşadım. Bu nedenle akvaryum ölçüsü değişti.
Yeni ölçü 50 20 30h
Tamam bu 3 4 ay kadar idare eder.

Su yuksekliği 13cm kuru alandan itibaren yükseklikte 17cm olacak şekilde ayarlayın.

Kuru alandan kaçarlarsa kabuk kırılır yada iç kanama geçirir.

4 Parça cam kestirip kenarlarını zımparalatın. Akvaryum slikonu ile yapıştırın.

3 gün açık havada bekletin. 2 gunde su dolu şekilde bekletin. Kimyasalı uçsun.

Eheim 100Watt su ısıtıcı alın. Atakanpetshop.com da var.
Bunu yuvayı büyüyünce de kullanırsınız.

Fakat kısa süre sonra 120cm uzunluğunda akvaryuma geçmeniz lazım aldığınız akvaryumun birkaç aydan fazla gideri yok.

Lamba ve ampul linkini yukarida attım.
20-25cm mesafe arasında konumlandırın.

Kuru alanda yapay çim kullanmayın. 6gen koşeli pvc paspas olur.

Tabanda sadece 0.5mm silis kum olur bulamazsanız boş bırakın.

Kuru alan örnekleri burada mevcut bunlara bakıp kendinizde birşey yapabilirsiniz.

Akvaryum bombeli mi, düz dikdörtgen mi?

Su ısıtıcı eheim thermocontrol yada tetra ht 100 watt olabilir. Bunlar suya tam batabiliyor.

Dikey konumlandırmalı filtre olmaz. Yatayda konumlandırılabilen filtre lazım. Ama acil değil. 2 ayı aşkın mühletiniz var o arada hesaplı birşeye denk gelirseniz alın. Hayvanlarda biraz büyümüş olur. 500-600 lt/h debili birşey olsun.

Akvaryum sene başına kadar götürür. Sonrası hayvanların büyümesine bağlı. Ömürlük öncesi 100 litre üstü bir ara geçişli akvaryum alabilirsiniz. Bu iki marka su ısıtıcı 120 ila 140 litre suyu ısıtır.

Onlar için gerekli ortamı hazırlarken maalesef birini kaybettim bugün. Akciğer enfeksiyonu geçirmişlerdi. Tedavileri bitmişti veteriner eşliginde tedavileri yürütmüştük.Veteriner de iyi olduklarını söylemişti üstelik. Dün gece ağzını açıyordu biri sürekli, bugün veteriner için aradığımda tam onları hazırlarken öldüğünü fark ettim. Çok üzücü oldu benim için. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Onlar için gerekli ortamı hazırlarken maalesef birini kaybettim bugün. Akciğer enfeksiyonu geçirmişlerdi. Tedavileri bitmişti veteriner eşliginde tedavileri yürütmüştük.Veteriner de iyi olduklarını söylemişti üstelik. Dün gece ağzını açıyordu biri sürekli, bugün veteriner için aradığımda tam onları hazırlarken öldüğünü fark ettim. Çok üzücü oldu benim için. Önerileriniz için teşekkür ederim.
O hayvanların vebali senin boynuna bidaha da bilmediğin işe bulaşma. Kalan hayvan içinde eksiksiz bir yuva yap. Veterinere götürürkende dikkatli ol doğru ilacı doğru dozda ayarlayamazsa hayvanı zaten öldürür.

Benim hayvanlara nasıl baktığımiı bilmeden saçma sapan yorumlar yapmayın. Ne haddinize? Su kaplumbağası konusunda uzman bir veterinerden zaten sık sık yardım aldım. Veteriner de dozu nasıl ayarlayacagini sizden öğrenecek degil. Kötü yorumları kendinize saklayın. Haddinizi de bilin. Benim yaşam tarzimi ve kaplumbağalara nasıl baktığımı bilmiyorsunuz. Bilmediğiniz bir konuda yorum yapmak da sizin gibi art niyetli insanlara dusmez

Bu siteye üye olan her insan doğruları öğrenmek ve uygulamak için üye oluyor. Onun da ötesinde kaplumbağalarımın hastalığının ne zaman başladığını ne ilaçlar kullandığımı, ne zaman sahiplendigimi asla bilmiyorsunuz. Ve bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmak ancak sizin ne kadar suçlayıcı ve cahil olduğunuzu gösteriyor. Kaplumbağami kaybettigim için zaten fazlasıyla üzgünüm. Siz de içinizdeki kötülüğü lütfen bu tür yerlerde kusmayin

Başınız sağolsun.

Bu hayvanlar ölmeye yakın son bir cana gelirler. İyileşiyor gibi gözüküyordur ama ölecektir.

Tedavi işine gelirsek iyileştiği noktadan itibaren birkaç gün daha ilaca devam ederiz. Bu en ufak kalıntı kalma ihtimaline karşıdır. Bunu yapmazsak tekrar ve ilaca bağışıklık kazanmış olarak döner.

Merhaba Cem bey teşekkür ederim. İlaçlarına hâla devam ediyordum. Hatta dün gece son damlasını da kullandım. En son kontrole götürdüğümde "biraz daha toparlamışlar bir sıkıntı çıkmadığı sürece kontrole getirmene gerek yok" demişti. Bu süreçte sürekli röntgen çekerek akcigerlerine baktik. Birinin durumu daha kritikti. Ölme ihtimalini söylemişti ama 2. Kontrolde daha iyi olduğunu söylemişti. Ben de bu süreçte isilarini sularını hep titizlikle hazırladım. Hastalandiklari andan itibaren kaloriferin dibindelerdi. Sularını hep termometre ile ölçtüm antibiyotik kullandığım için belirli sıcaklık seviyesinde tuttum hep. Sularını da günde 3 4 kez değiştirdim hep. Dinlenmiş ve belli bir derecede daha sıcak su koydum. Bu süreç benim içinde fazlasiyla zor geçti. Sadece dün gece tekrar ağzını açtığını gördüm. Ondan önceki günler asla boyle bir davranisi olmadı. Sürekli takip ettim. Bu sabah da maalesef veterinere götürmek için hazırlamak istediğimde öldüğünü fark ettim. Bu süreçte 4 enjeksiyon ilaç kullandık. Bronslarini açmak için bir enjeksiyon, antibiyotik, c vitamini. Bunlar bitince de yine son kontrolde verdiği antibiyotik ve c vitamini karışımı. Bunları sularına belli bir dozda ve miktarda damlatiyordum. Hatta röntgen görüntüleri de mevcut ben de ekledim. Sağdaki maalesef Jonathan. Onu kaybettim. Ciğerleri en başta çok kötüydü fotoğraftaki gibi... Ama 2. Röntgende daha iyiydi görüntüsü.
Tam sağlıklarına kavuştuğunu düşündüğüm an onu kaybetmek benim için çok fazla üzücü oldu. Üstelik veteriner de toparladigini söylemişti..

Hayatta kalan kaplumbağam yalnizliktan kötü etkilenir mi sizce ? Ne yapmam gerek

Ekli dosyalar

• IMG-20250524-WA0039.jpeg
    IMG-20250524-WA0039.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 9
Yok hayvanın ciğerleri bayağı doluymuş. Yani son safhada buradan döndürme çok nadir bir durum.

Hayvan dün su yutmuşta olabilir. Akciğer enfeksiyonuna bağlı ölümlerin %90'ı halsizliğe bağlı boğulmadan olur.

Başınız sağolsun.

Bu hayvanlar ölmeye yakın son bir cana gelirler. İyileşiyor gibi gözüküyordur ama ölecektir.

Tedavi işine gelirsek iyileştiği noktadan itibaren birkaç gün daha ilaca devam ederiz. Bu en ufak kalıntı kalma ihtimaline karşıdır. Bunu yapmazsak tekrar ve ilaca bağışıklık kazanmış olarak döne

Yok hayvanın ciğerleri bayağı doluymuş. Yani son safhada buradan döndürme çok nadir bir durum.

Hayvan dün su yutmuşta olabilir. Akciğer enfeksiyonuna bağlı ölümlerin %90'ı halsizliğe bağlı boğulmadan olur.
Bu konuda dikkatli davranmıştım sularını kabuk boyutunun çok daha altına koymuştum zaten ama maalesef olmadı. Diğer hayatta kalan kaplumbağam için veterineri aradım. Yem yemesinde ve hareketlerinde problem olmadığı sürece kontrole gerek olmadığını söyledi.
Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim

Geri