Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için ekipman önerisi

Ölmeden birkaç gün önce nasıldı
Açıkçası sık sık gözlemliyordum. Yem yiyordu hareket ediyordu. Ağız açma hareketini yapmıyordu. İlaçları da zaten bitmek üzereydi.
Veteriner de kabuk bakımından sağlıklı olduğunu ama akciğerlerinin çok iyi olmadığını söylemişti ilk başta. 2. Kez kontrole gittiğimizde iyileşme olduğunu söylemişti. Ve kontrole gerek olmadığını söyledi. Dün okuldan gelince onlara yem attım ama o yemedi. Dün akşam saatlerinde de ağzını açıp kapadı sürekli ben de son kalan ilaçlarını yine aynı dozda sularına koydum Bu sabah da veteriner için götürmeye hazirlandigimda hiç hareket etmediğini öldüğünü fark ettim ne yazık ki. Çok ani oldu. Dediğim gibi dün gece ağzını açmaya başladı. Ondan önceki günler gayet normal gibiydi. Sipariş ettiğim akvaryuma cam balkon ve rampa yaptırdım bugün gelecek ama kaplumbağalarımdan birini kaybettim maalesef çok üzgünüm. En uzucusu onun iyilestigini düşünürken bir anda kaybetmem oldu

Başınız sağolsun elinizden geleni de yapmışsınız

Teşekkür ederim ben de elimden geldiğince iyi bakmaya çalıştım. Fakat bu kaybıma rağmen bu sitede bile kaplumbağamin ölümünden beni suçlayan ve küfürler eden kişi/ kişilere rastladım. Oysa hepimiz elimizden geldigince iyi bakmaya çalıştığımız için bu siteye üye olup yardım istiyoruz. Her yerde olduğu gibi bu sitede dahi buna rastlamak beni epeyce şaşırttı. Yardım almak için yazdığımda bile insanlar küfür ve hakaret etmek için yer arıyor maalesef...

İlginiz ve anlayışınız için çok teşekkür ederim

Şuanki baktıgınız beslediğiniz akvaryumun ölçüleri ve gerekli ekipmanları var mı

Akvaryumu aldım fakat içerisine kurulanmak için balkon, rampa yapıldığı için camcida. Bugün teslim edileceği söylendi o nedenle bekliyorum. Diğer ekipmanları da akvaryum gelince tekrar boyutlarından emin olup öyle sipariş edeceğim. Maalesef akvaryum süreci benim için uzun oldu. Sectigim akvaryum ilk olarak satıldı. Sonrasında yeni akvaryumların gelmesini bekledim. Sonra ürüne rampa balkon eklenmesi için bekledim. Sözde bugün teslim edileceği için bekliyorum hâla

Rampa balkon nedir normal camla yaptirmiyomusun yoksa

Hayvanın kurtulma ihtimali yokmuş zaten. Bu tedavi sadece yaşam süresini uzatmaktı.

Diğer hayvanda şu an ne problem kaldı?

Hayvanın kurtulma ihtimali yokmuş zaten. Bu tedavi sadece yaşam süresini uzatmaktı.

Diğer hayvanda şu an ne problem kaldı?
Açıkçası geriye kalan kaplumbagam akciğer olarak diğerinden daha sağlıklı ve aktif yem yiyor tepkileri çok daha iyi. Sahiplendigimden beri kabuk problemi vardı. Ama maalesef geciremedim. Sofra tuzuyla da nazikçe fircaladigim oldu ama kabul altına inmiş muhtemel kireç. Veteriner ise tırnak cilası kullanmamı söyledi. Mantardan korur dedi ama kimyasal olduğu için kullanmayı tercih etmedim. Aslında kontrol için yine götürmeyi düşündüm ama veteriner yemesinde ve tepkilerinde problem yoksa gerek yok getirmene dedi. Birde ara ara kafasını içine çekiyor tamamen

O kuru alanin cam kaç mm
Şu an kaç mm olduğunu bilmiyorum ama isteğimden daha küçük yapılmış. Söktürüp yenisini taktirmak istedim ama yine uzatacaklari için kabul etmek zorunda kaldım.

Ekli dosyalar

• IMG-20250614-WA0028.jpg
    IMG-20250614-WA0028.jpg
    184.5 KB · Görüntüleme: 8
Açıkçası geriye kalan kaplumbagam akciğer olarak diğerinden daha sağlıklı ve aktif yem yiyor tepkileri çok daha iyi. Sahiplendigimden beri kabuk problemi vardı. Ama maalesef geciremedim. Sofra tuzuyla da nazikçe fircaladigim oldu ama kabul altına inmiş muhtemel kireç. Veteriner ise tırnak cilası kullanmamı söyledi. Mantardan korur dedi ama kimyasal olduğu için kullanmayı tercih etmedim. Aslında kontrol için yine götürmeyi düşündüm ama veteriner yemesinde ve tepkilerinde problem yoksa gerek yok getirmene dedi. Birde ara ara kafasını içine çekiyor tamamen
Aldıgınız akvaryumun ölçüleri nedir

Tamam sokturmusken akvaryum üstü yaptırın daha iyi böyle suyu kısıtlıyor

Maalesef şimdilik dediğim gibi sokturmedim sokturseydim süreç çok daha uzayacakti bunun için bile çok uzun süre bekledim. Kaplumbağami hemen akvaryuma geçirmek istediğim için kabul etmek zorunda kaldım. Yaz sonuna doğru daha büyük bir akvaryum yaptıracağım. Görseli de tekrar istedim sizlerle paylaşmak için altta ekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20250614-WA0035.jpg
    IMG-20250614-WA0035.jpg
    305.4 KB · Görüntüleme: 7
Bu akvaryumda toplasan 30 litre gibi bişey olur

Maalesef şimdilik dediğim gibi sokturmedim sokturseydim süreç çok daha uzayacakti bunun için bile çok uzun süre bekledim. Kaplumbağami hemen akvaryuma geçirmek istediğim için kabul etmek zorunda kaldım. Yaz sonuna doğru daha büyük bir akvaryum yaptıracağım. Görseli de tekrar istedim sizlerle paylaşmak için altta ekliyorum
Kaybettiğiniz hayvanınız için başınız sağolsun. Akvaryumu yaptırmışsınız, diğer ufaklık büyüyene kadar kullanın bence. Ancak akvaryuma su doldurmadan önce silikon kokusunun tamamen gittiğinden emin olun. Akvaryum silikonu bile 6-7 gün koku yapıyor.

Öncelikle teşekkür ederim. Silikon kokusunun çıkması için içine su mu doldurmaliyim yoksa sadece havalandırmak yeterli olur mu

Öncelikle teşekkür ederim. Silikon kokusunun çıkması için içine su mu doldurmaliyim yoksa sadece havalandırmak yeterli olur mu
Kokunun devam etmesi silikonun kürlenmeye devam ettiğini gösteriyor. Koku kesildiği zaman silikonun yeterince mukavemet kazandığını varsayıp bir iki gün su dolu vaziyette bekletebilirsiniz. Ben kendi akvaryumumu ikinci el alıp güçlendirmiştim. Silikon tamamen kuruduktan sonra su doldurup içine metilen mavisi attım ki tamamen dezenfekte olsun. İki gün metilen mavili suyu akvaryumda tuttuktan sonra güzelce duruladım.

Geri