Herkese merhaba, ben yeni bir üyeyim. Bıdık adında tatlı mı tatlı bir kaplumbağam var. Bıdık’ı 2023 yılının Temmuz’u civarlarında aldım. Bıdık’ın iştahı hep yerinde ve çok yüzüyor. Onu ilk aldığımızda pek bilmiyorduk o yüzden çok kötü bir akvaryumumuz vardı hiç ekipmanı yoktu ama çok daha güzel ve büyük bir akvaryuma geçtik ve çok mutlu. Ancak kabuğunda beni çok düşündürüp rahatsız eden bir sorun var ve ne olduğunu, neden olduğunu ve nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Bu sorun o eski akvaryumundayken başladı ve gittikçe arttı, kötüleşti. Rengi soldu ve üzerinde beyaz lekeler oluştu. Ayrıca siyah leke diye başlayan birkaç yer yumuşadı ve çıktı gibi ama emin değilim ilk katmanı çıktı galiba ama deri değil. İştahı çok yerinde ve yüzüyor, ona fotoğraftaki yemleri veriyorum, sabah akşam karideslerden 3-4 tane, çubukların tanesini de 3’e bölüyorum ve bir parçayı veriyorum. Akvaryumunda baya su var ve filtre ve su ısıtıcısı var. Alt ve yan kabuklarında çok birşey yok. Haftada bir akvaryumu ve filtreyi temizliyoruz. Kabuk çürümesi makalesini o olduğunu düşünerek okudum ama annemlere söylediğinde bizim hayvancağızın o şampuandan filan zehirleneceğini ve güvenli olmadığını söylediler. Bugün akvaryum suyu değiştirirken Bıdık’ın kabuğunu ılık suyla dolu bir kapta diş fırçasıyla fırçaladım ama hiçbirşey olmadı. Ardından sırtına fotoğraftaki kabuk jelini sürdüm ve biraz öyle bıraktım birşey olmadı. Ne yapabilirim? Bu neden oldu? Bıdık’ı götürecek veteriner çok bulamıyoruz, çoğu kaplumbağaya bakmıyor

(İstanbul’da yaşıyorum) Bir kere bulup başka bir neden için götürdük o veteriner de Dubai’ye taşındı. Bıdık küçücük birşey zaten iğne filan çok ağır olur diye düşünüyorum. Çok uzun oldu özür dilerimm

biri lütfen bunun ne olduğunu, ne yapmam gerektiğini ve neden kaynaklandığını söyleyebilir mi? Çok teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 11035Ekli dosyayı görüntüle 11036Ekli dosyayı görüntüle 11037Ekli dosyayı görüntüle 11038