Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam halı kaydırmazı yiyor

Can Göçer

Platin 4 Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2.5 hafta önce bir adet su kaplumbağası aldım aldığım gibi akvaryum da beslemeye başladım ilk olarak 8 litrelik akvaryumda kaldı 2 hafta falan bugün de yeni aldığım 35 litrelik akvaryuma koydum gayet hareketli ve iştahlı ama az önce farkettim dışkısında halı kaydırmaz parçaları vardı korktum direkt aldım dışkısını elime baktım resmini çekemedim halı kaydırmazı neden yiyor ne yapabilirim bu konuda yardımcı olur musunuz birde şuan yeni akvaryuma koyduğumdan beri kuru alana çıkmadı ısıtıcı ve uvb lambası yok şuanlık zaten Adana'da yaşıyorum hava sıcak kışa girmeden alacağım

Halı kaydırmaz yosun yada alg bağladıysa ve yem artıkları yapıştıysa kokusunu alıp yemeye çalışır. Kafayı taktıkları yada istemedikleri şeyleri de parçalamayı severler ama durum ilk yazdığım. Yemesi tehlikeli onu çıkarın. Bu konuda benim kuru alanım resimleri var bu paspastan alın.

Isıtıcı lambayı yaz kış kullanırız. Lamba her ne kadar hava sıcak olsa da direk vurmalı. Bu hayvanı ışık ve ısısıyla kuru alana çıkmaya teşvik eder.

Yakınında fazla durmayın. Kuru alan hayvanın tehdide açıkolduğu bölgedir. Rahatça çıkması için civarında kimse olmamalı.

Halı kaydırmaz yosun yada alg bağladıysa ve yem artıkları yapıştıysa kokusunu alıp yemeye çalışır. Kafayı taktıkları yada istemedikleri şeyleri de parçalamayı severler ama durum ilk yazdığım. Yemesi tehlikeli onu çıkarın. Bu konuda benim kuru alanım resimleri var bu paspastan alın.

Isıtıcı lambayı yaz kış kullanırız. Lamba her ne kadar hava sıcak olsa da direk vurmalı. Bu hayvanı ışık ve ısısıyla kuru alana çıkmaya teşvik eder.

Yakınında fazla durmayın. Kuru alan hayvanın tehdide açıkolduğu bölgedir. Rahatça çıkması için civarında kimse olmamalı.
Teşekkür ederim bulmaya çalışacağım

Üçgen altıgen S şekillisi var. Kalınlığını azalmışlar. Malzemeden çalmışlar ama ince olması da esnek olmasını sağlıyor. Spagetti gibi olandan almayın tırnakları takılır.

Üçgen altıgen S şekillisi var. Kalınlığını azalmışlar. Malzemeden çalmışlar ama ince olması da esnek olmasını sağlıyor. Spagetti gibi olandan almayın tırnakları takılır.
Cem abi bu kaplumbağa beni çıldırtıcak resmen sanki yem vermiyormuşum gibi gidip halı kaydırmazı ısırıp yıyo ya mecbur sökecem onun yerine bu aşağıda resmini eklediğim şey olur mu bunu da ısırır mı

Ekli dosyalar

• IMG-20230901-WA0006.jpg
    IMG-20230901-WA0006.jpg
    124.4 KB · Görüntüleme: 6
Cem abinin dediği paspastan alabilirsiniz. Bende paspas kullanıyorum ve kaplumbağalar bu paspası yiyemiyor.

O paspasta olur onu koparamaz.

Belli boya geldiklerinde halı kaydırmazları ısırıp koparıyorlar. Alg ve yosun bağlıyor kokusu hayvanları cezbediyor.

O paspasta olur onu koparamaz.

Belli boya geldiklerinde halı kaydırmazları ısırıp koparıyorlar. Alg ve yosun bağlıyor kokusu hayvanları cezbediyor.
Beyaz olan paspas olur mu çünkü sizin kullandığınız paspas metreyle satılıyor ve çok pahalı

Evet o naylonumsu yapıda olan uygun, bunu yetişkin hayvanlar harici diğerleri koparamaz.

Geri