Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hasta

Tospam

Yeni Üye
Bebek su kaplumbağaların 3 gündür yemek yemiyor halsiz kabuğuna çekilmiş suya girmeden taşın üstünde duruyor. Gözleri şiş ve kapalı veterinere gittim ama veteriner birşey yapamadı tospamla ilgili ne yapabilirim ?

Akvaryum ölçüleri nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman ve takviyelerin görselini atın.

Akvaryumun ve hayvanın görselini atın.

Onu nasıl iyileştirebilirim

Ekli dosyalar

• IMG_9403.jpeg
    IMG_9403.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9404.jpeg
    IMG_9404.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9406.jpeg
    IMG_9406.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15
Foruma hoş geldiniz ,

Havyanın gözleri sürekli mi kapalı?

Akvaryum tabanındaki bütün taşları çıkartın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam gözlerine ikişer damla damlatın.Gözün içine nüfuz ettiğinden emin olun. 20 dakika kadar kuru yerde bekletin. Klima yada pencere açılmasına bağlı cereyanda kalmasın hayvan bu süreçte. Ağzına da hayvanı dik tutup ruj sürermiş gibi 1 damla sürün o vaziyette biraz bekletin.

Deep fix reptivit vitamin damlayı 1 hafta boyunca her gün hayvanı dik tutup ağzına 1 damla ruj sürermiş gibi damlatın o vaziyette biraz bekletin. Vitamin damlayı gentadan uzak bir vakitte verin birlikte vermeyin.

Hayvanla ya da akvaryumla her temasa geçeceğiniz vakitten önce ve sonra elinizi mutlaka bol sabunla yıkayıp durulayın.

Acil olarak ısıtma lambası temin etmeniz gerekiyor. Kaplumbağalar için en elzem malzemelerden birisidir ayrıca hayvanın iyileşmesinde de büyük rol oynar. Bu konudan bilgi alabilirsiniz :

Bu linkte de uygun lamba var:

Yem olarak netten tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bir de gammarus. Bunda sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusu olabilir.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ve haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin.

• Beğen
Tepkiler: cem
Tabandaki tüm taş çakıl ne varsa çıkartın.

Bir tek kuru alan dursun daha sonra onuda taş gibi soğuk yemeyeceği bir kuru alan ile değiştirin.

Suyu kuru alan rampasi tamamen su icinde olacak şekilde yukseltin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman ampul bu linkte var. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

Merhaba, kaplumbağayı alalı birkaç
Ay oldu, 30 litre akvaryum, kuru alan, ısıtıcı, ısıtıcı lamba ve arada az da olsa çalıştırdığım iç filtre var. Kaplumbağa 10 gündür yem yemiyor ve yüzmüyor, ya su içinde yada kuru alanda halsiz duruyor. Ağzından vitamin damla verdim , bir kere tuz ile kabuğa masaj yapar gibi uygulama yaptım ama kabuktaki kararma sebebiyle zannediyorum hastalığına çözüm bulamadım. Yardımınızı rica ederim. Vitamin deep fix reptivit, yemi ise ahm Turtle sticks ve kuru karides veriyorum. Her gün de güneşten saatlerce faydalanabiliyor, cam kenarına kurdum akvaryumu.

Ekli dosyalar

• IMG_20250730_002725.jpg
    11.3 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20250730_002715.jpg
    11 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250730_002706.jpg
    13.1 MB · Görüntüleme: 11
Foruma hoşgeldiniz.

Isıtma lambası var. Akvaryum gün ışığını görsün ama doğrudan güneş maruz kalmasın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup hayvanın ağzına 2 damla damlatın.

Ayrıca eczaneden şişede devit damla alın. Hayvanda D vitamini eksikliği var. Bunu da ilk hafta 2 günde bir 1 damla sonrasında 1 ay boyunca 3 günde bir 1 damla uygulayıp bırakın.

Reptivit vitamini de 3 günde bir 1 damla verin. D vitamini ile aynı gün olmasın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yiyecek mi bakalım.

Foruma hoşgeldiniz.

Isıtma lambası var. Akvaryum gün ışığını görsün ama doğrudan güneş maruz kalmasın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup hayvanın ağzına 2 damla damlatın.

Ayrıca eczaneden şişede devit damla alın. Hayvanda D vitamini eksikliği var. Bunu da ilk hafta 2 günde bir 1 damla sonrasında 1 ay boyunca 3 günde bir 1 damla uygulayıp bırakın.

Reptivit vitamini de 3 günde bir 1 damla verin. D vitamini ile aynı gün olmasın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yiyecek mi bakalım.
Teşekkür ederim sağolun, gentaya başladım, deviti de başlayacağım. Kıymayı deneyince size yazarım

Geri