Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

OYBOO

Bronz 4 Üye
Selam arkadaşlar,değerli dostlar ben OyBOO.
Yaklaşık 1.5 ay (45 gun) önce petshoptan yavru bir su kapluşu aldım ismi BERDUŞ. İlk aldığımızda olum kabi denen kabda besliodum. Sonradan pazarda satılan 10 TL'lik geniş (olum kabindan daha kullanışlı) kaba geçtim. Bu kapta en azından daha rahat hareket ediyor ve bence daha mutlu. Ayrıca kaplumbagamin yuvasında ekipman yok. Yemleri JBL gammarus ve rotifish pre fish food. Onun dışında haftada 1 kere kabuğunu sertleştirici jel ve suyuna 4 5 damla vitamin damlatiyorum. Şuanki kap 15-20Lt lik bir kap. Annem ve babam kaplumbagama başka bir ekipman almama şuanlık karşı büyüyünce alirz diyorlar.  Sizce kaplumbagama daha neler yapabilirim daha iyi bir yaşam sürebilmesi için ? (Kuru alan lazım ona izin verdiler nereden kuru alan temin edebilirim link atabilirmsinz)

Foruma hoşgeldin. Önce bu konuyu incele.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Yem olarak gammarus olduğuna göre bir de sera raffy P al. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün toplam kafa hacmi kadar olacak. Sonrasında günde tek öğün olacak.

O kabuk jelini hemen çöpe at. Onun hiçbir faydası yok. Tersine kabuğu mahveder. Hava almasını engeller. Bir nevi verniktir. Kısaca zararlıdır.

Vitaminin markası nedir ? Vitamin suya damlatılmaz bu yosun ve algi coşturur.

Ekipman tam tersine bu zaman için gereklidir. Su ısıtıcı, ısıtıcı lamba, kuru alan elzem malzemelerdir. Sonrasında iç filtre gelir. Bunlar olmaz ise hayvan üşütür ve akciğer enfeksiyonuna yakalanır. Bu yavru hayvanlar için öldürücüdür. 50-60 litrelik bir akvaryum ile başlarsan seni 1,5 seneyi geçkin idare ettirir. Bunları en kısa sürede temin et. Silis kum vs. sonradan alırsın onların acelesi yok. Su 28; kuru alan 32 derece olacak.

Su değişimleri akvaryum suyu ile emsal sıcaklıkta olmalı ne çok sıcak ne de soğuk. Su sabit ısıda olacak.

Hayvan res mi softshell mi türü nedir ?

Şu an hayvan ufak olduğuna göre CD kabından yapabilirsin ama o kap vantuzu tutmayabilir.

Kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi bölümlerine bak oralarda örnekler mevcut.

Cvp: Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

Vitamini suyuna damlatiyorum Yemleri nemi damlstacagim cem abi ? Kaplumbagama suan kuru alan yok 1.5 aydır yok sokaktan buldugum taşı yikayarak koyarsam sıkıntı olurmu ? Kabuk boyu 4.5 ile 5cm arası bişi. Aldığımda 4 cmdi. Su yaklaşık 20 derece ev sıcaklığı 30 derece kaloriferler yanıyor. Birde birsey soracağım kaplumbagam yem 2 günde bir yiyor su sogukluuyla alakası varmıdır? Şuanki kullandığım kap olum kabindan daha mi iyidir ? Turu kırmızı yanaklı şu kaplumbagasi. Tüm soruları cevaplandirirsaniz sevinirim ve abi.

Vitamin nedir ? Biotopol mu ? Kuş vitamini ve insanlar için kullanılan olmaz. Vitamini haftada bir, bir stick yeme bir damla damlatıp verilecek.

Taş soğukluk verir. Ne ısıtıcı lamba ne de su ısıtıcısı var. Soğukkanlı canlılar kendi ısı üretmez. Ortama adapte eder. Dolayısıyla dışarıdan ısıtma kaynağına ihtiyaç duyar. Isınma yanında kabuğunu kurutarak üzerinde mantar yosun alg vs. oluşumunun önüne geçilir. Lambada kıskaçlı yada deveboynu lamba kullanabilirsin. Kaldıracağı güce göre 40-60 W eski tip armut ampul kullanılır tercihen soft olanı. Bulunmaz ise şeffaf olanda olur. Aydınlatma bölümü öne çıkan konuları incele. Şu an lamba olmadığı için kuru alana çıkması hasta olmasına neden olur. Düşük ısı esinti cereyan hayvanı üşütür.

Su oldukça soğuk. Uygun ısı düzeyi 26-28 derece arasıdır. Hayvan küçük olduğu için 28 daha uygun olur. Isı düştükçe hayvan metabolizmasını yavaşlatıp enerji sarfiyatını önler. 22 dereceden itibaren hayvan durağanlaşmaya başlar. Bu kış uykusuna başlangıç safhasıdır. Biz evde bu olanakları sağlayamadığımız için yatırmayız.

Isıtıcı kullanıp ısıyı uygun seviyeye getirirsen hayvan canlanır.

Ölüm kabından bir tık iyi olsa da randımanlı değil. Su seviyesi bu boy için 15 cm civarı olmalı. Isıtıcı ise dibe yakın olacak. Cam ısıtıcılar çalışırken hava teması olursa çatlar. Onun için ya çelik yada plastik alacaksın.

Çelikte rubio veya roxin. RS electrical da var ama o bulunmuyor artık. Plastikte tetranın ayarlanabilir olanı. Quartz cam olanları kaliteli ama pahalıdır. Bunları büyük akvaryumlarda kullanırız.

Cvp: RE: Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

cem' Alıntı:
Vitamin nedir ? Biotopol mu ? Kuş vitamini ve insanlar için kullanılan olmaz. Vitamini haftada bir, bir stick yeme bir damla damlatıp verilecek.

Taş soğukluk verir. Ne ısıtıcı lamba ne de su ısıtıcısı var. Soğukkanlı canlılar kendi ısı üretmez. Ortama adapte eder. Dolayısıyla dışarıdan ısıtma kaynağına ihtiyaç duyar. Isınma yanında kabuğunu kurutarak üzerinde mantar yosun alg vs. oluşumunun önüne geçilir. Lambada kıskaçlı yada deveboynu lamba kullanabilirsin. Kaldıracağı güce göre 40-60 W eski tip armut ampul kullanılır tercihen soft olanı. Bulunmaz ise şeffaf olanda olur. Aydınlatma bölümü öne çıkan konuları incele. Şu an lamba olmadığı için kuru alana çıkması hasta olmasına neden olur. Düşük ısı esinti cereyan hayvanı üşütür.

Su oldukça soğuk. Uygun ısı düzeyi 26-28 derece arasıdır. Hayvan küçük olduğu için 28 daha uygun olur. Isı düştükçe hayvan metabolizmasını yavaşlatıp enerji sarfiyatını önler. 22 dereceden itibaren hayvan durağanlaşmaya başlar. Bu kış uykusuna başlangıç safhasıdır. Biz evde bu olanakları sağlayamadığımız için yatırmayız.

Isıtıcı kullanıp ısıyı uygun seviyeye getirirsen hayvan canlanır.

Ölüm kabından bir tık iyi olsa da randımanlı değil. Su seviyesi bu boy için 15 cm civarı olmalı. Isıtıcı ise dibe yakın olacak. Cam ısıtıcılar çalışırken hava teması olursa çatlar. Onun için ya çelik yada plastik alacaksın.

Çelikte rubio veya roxin. RS electrical da var ama o bulunmuyor artık. Plastikte tetranın ayarlanabilir olanı. Quartz cam olanları kaliteli ama pahalıdır. Bunları büyük akvaryumlarda kullanırız.
Cem abi okadar yazmisin bende cevap vereyim öncelikle benimle ilgilendiğiniz için minnettarim. Vitamin marka deep reptivit D3 vitamin. Ve iyi haber kaliteli olmasa bile babamı isitici ve kuru alan almaya ikna ettim internetten alacağız ama diğer türlü pahali malum ankarada ikamet ediyorum. Bugün eğer sikinti çıkmazsa alacağım o 2 ekipmanı 30tl tutacak. Resim gönderme şansım var fakat daha sitede yeni olduğumdan nasıl göndereceğimi bilmiyorum. Kaplumağama iyi bakmak ve onu büyütmek istemekteyim. Lamba vs alacak şuanlık durumum yok malesef ama ev zaten sıcak sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.

Vitamin uygun dediğim gibi uygula. Kuru alanı el yapımı yapabilirsin. Dikdötgen plastik yoğurt kabından da yapabilirsin. Uzun kısmın orta yerinden aşağı köşeye doğru iki kesik atıp o parçayı aşağı eğ. Alt köşeyi ocakta hafif ısıtıp yumuşatıp eğim ver bu rampa olacak. Dikkat et elini yakma sakın. Sonra rampada dahil tabanla birlikte tek parça halı kaydırmazdan kesip üzerine koy. Kaba oturt.

Isıtıcı için netten alışveriş yap bu daha uygun olur. Güvenilir siteler şunlar: www.juenpetmarket.com ; www.mamacı.net ; www.teleskopakvaryum.com ilk aklıma gelen bunlar neredeyse yarı fiyatına alırsın petshoplara gidip alma kazıklarlar. Alacaklarını da bana sormadan alma. Yanında gereksiz ürünler vermeye çalışırlar.

Yalnız akvaryum için ulus kuşhan (halin karşısında) birde kızılayda selanik caddesinde selanik petshop var. Sakaryadan yüksel caddesine çıkan cadde. Buralara bak belli dönemlerde yer kapladığı için ve stok eritmek için kampanya yapıyorlar. Yanında iştah açsın diye işe yaramaz gereksiz ve kalitesiz ekipman verirler onları alma sakın.

Bir de doğrudan tay-mur akvaryuma gidebilirsiniz araba varsa bu ankaradaki petshoplara akvaryumu onlar temin eder. Cebecide ankara hastanesinin karşısında gülveren tarafına dönen yoldan 109. Sokaktı sanırım o sokağa dönünce yolun sonunda sağ kanatta. Yürüme giderseniz ankaray dikimevi durağında ineceksiniz yada cebeci dolmuşuna binin. Ankara hastanesinin oradaki göbeğin köşesinde belediyenin aile bilmem ne binası var. Orada inip binanın sağ yanındaki sokaktan girip düz devam edeceksiniz ilk sola dönün tam karşısındaki dükkan. Pazar günü kapalıdır. Oraya bakın bazen sipariş iptali özel yapım büyük akvaryum olur. Bunu olduğundan ucuza verirler. Nette tam adresi var. Hacettepe numune hastanesi önünden yokuş yukarı cebeciye düz giden yoldan da gidebilirsiniz.

Lamba için ulus sanayi caddesi veya avizeciler çarşısında olur mu bilmiyorum oraya da bakın. E27 büyük duylu olacak. Max 60 W kaldıracak güçte olacak. Zaten 40 yada 60 W'lık vardır. Ampulü oradan yada tekzende wiselite marka halogen energy saver alırsın 40 wattlıktı sanırım. Yada bauhaustan ecolite halosoft alırsınız. Aydınlatma bölümünde ecolitele ilgili yazdığım konuya bak. Lamba da ısıtıcı kadar gerekli. Şu aşamada iç filtreye gerek yok.

Resim için www.hizliresim.com sitesinden girip dosya yükleden resmi seçip yükle çıkan linklerden forum için olan linki buraya kopyala yapıştır.

Evet abi alacağım kuru alan markası ve isitici markası şunlar toros 15watt akvaryum ısıtıcısı ve 15cm kuru alan. Toplam 30tl tutuyor. Alacağım isitici 20tl kuru alan 10tl juenpetten alacağım.
Resim link: https://i.hizliresim.com/jQb3Ar.jpg
Buradan incele abi eksikleri vs suyu az olabilir kuru alan alınca yükselticem ama boğularak olur diye korkuyorum sence nefes alabilirmi. Birde malum isitici bu kabı ısıtma yetecekmi? Senin dediğin gibi vitaminleri artık Yemlerine damlatacagim fakat her bir yeme 1 damla deilmi?

cem' Alıntı:
Resim için www.hizliresim.com sitesinden girip dosya yükleden resmi seçip yükle çıkan linklerden forum için olan linki buraya kopyala yapıştır.

Yukarıda yazdığım cevaba henüz bakmadım sanırım abi ona bakarak yorum yapabilirmisin? Birde su kaplumbagam bu şekilde iyi bir yaşam sürermi 1 yıl böyle kalacak isitici kuru alan vitamin vs. Ama onun dışında ek birsey almak zor benim için *:

Haftada bir tek bir yeme tek bir damla sakın fazla verme.

Toros yaramaz onun ısısı sabit 24 derecedir. En adi ısıtıcıdır. Cam alma kırılırsa suya akım verir. Güvenlik açısından sağlıklı olan çelik ısıtıcıdır. Kırılma derdi olmaz. 50 W veya ileriye dönük yani akvaryum alacaksan 100 W al ki bir daha alma derdin olmasın. Ama 100 W bu kaba olmaz. Birde iç derece al. Jbl yada sera marka. Doğru ısı değerini bu verir. Ona göre ısıtıcıyı ayarlarsın.

Bu kabı en fazla bahara kadar kullanabilirsin. Daha ilerisini götürmez.

Kaplumbağa besleme masraflı iştir. Uzun vadede masraflar daha da artacak. Bu yazdıklarım basit düzeydekiler. Akvaryumu olduğunca büyük alırsan tek kalemde çok olabilir ama uzun vadede hesaplıya gelecektir. Misal 80*35*45h gibi bir akvaryum 5 seneyi geçkin götürür.

cem' Alıntı:
Haftada bir tek bir yeme tek bir damla sakın fazla verme.

Toros yaramaz onun ısısı sabit 24 derecedir. En adi ısıtıcıdır. Cam alma kırılırsa suya akım verir. Güvenlik açısından sağlıklı olan çelik ısıtıcıdır. Kırılma derdi olmaz. 50 W veya ileriye dönük yani akvaryum alacaksan 100 W al ki bir daha alma derdin olmasın. Ama 100 W bu kaba olmaz. Birde iç derece al. Jbl yada sera marka. Doğru ısı değerini bu verir. Ona göre ısıtıcıyı ayarlarsın.

Bu kabı en fazla bahara kadar kullanabilirsin. Daha ilerisini götürmez.
Cem abi şimdi dediklerine tek tek cevap vereceğim: Abi şimdi en fazla 25 tl olan bir isitici lazım eğer biliyorsanız link atarmisiniz? Bahara kadar demişin ben zaten Mayıs ayında akvaryum alacağım. Cam nasıl kirilabilir ki? Bide kaplumbagam 4 gündür yemek yemiyor metabolizma zayıflığı ile ilgili olabilirmi crm abi (suyun isisi) . Yemeği görüyor ama yemiyor sadece boynunu uzatıyor suyun içinde bazen durgun bazen durmak bilmiyor.

Nete bak ısıtıcı için ama o fiyatlara bulabilir misin bilmiyorum. Cam sıcakken hava ile temas ederse bir anda olduğundan fazla ısınıp camın tavını bozarak patlar. Bu az su olan akvaryumlar için sağlıklı değildir. Her türlü işlemde de fişini çekip soğuması beklenerek akvaryum içi ile uğraşılır temizlik su değişimi vs.

Yavrular aşırı enerji harcar. Gerek hareket gerekse büyüme bütün yediği gıdayı bitirir. Yağ depolayamadığı için bünye zayıftır ve hastalıklara çabuk yakalanırlar.

Şimdilik gammarus ver. Kabı kalorifere yakın koy ama değmesin. Isıtıcı işini en kısa sürede hallet.

cem' Alıntı:
Nete bak ısıtıcı için ama o fiyatlara bulabilir misin bilmiyorum. Cam sıcakken hava ile temas ederse bir anda olduğundan fazla ısınıp camın tavını bozarak patlar. Bu az su olan akvaryumlar için sağlıklı değildir. Her türlü işlemde de fişini çekip soğuması beklenerek akvaryum içi ile uğraşılır temizlik su değişimi vs.

Yavrular aşırı enerji harcar. Gerek hareket gerekse büyüme bütün yediği gıdayı bitirir. Yağ depolayamadığı için bünye zayıftır ve hastalıklara çabuk yakalanırlar.

Şimdilik gammarus ver. Kabı kalorifere yakın koy ama değmesin. Isıtıcı işini en kısa sürede hallet.
Şimdi napim? 
Cem abi benim planım söyle toros alicam  bide 15 cm boyunda kuru alan (kaplumbaga adasi) alacağım su seviyesini kuru alan aldıktan sonra yükselticem baya bi ısıtıcıyı hicbirsekilde hava ile temas ettirmiyecegim ve su yaklaşık toros ile 25-26 derece olacak. Kaplumbagam yemek yemeye başlarmı o vakit? Toros beni yaza kadar götürsun gerisi bende ☺ Akvaryumda zaten alicam mayısta falan. Vitamin İsi tamam hersey tamam. Torosu bugün almayi düşünüyorum kullanım talimatlarına uyarak kullanacağım inşallah sorun çıkmaz

25-26 yine düşük diğer taraftan olmamasından iyi. Ama lamba mutlaka olmalı. Kıskaçlı o kapta tutunamayabilir. Deveboynu bir lamba alın. İkea da görmüştüm. Bauhaus, koçtaştakiler düşük wattlı yaramaz. Netten horoz elektriğe de bak

cem' Alıntı:
25-26 yine düşük diğer taraftan olmamasından iyi. Ama lamba mutlaka olmalı. Kıskaçlı o kapta tutunamayabilir. Deveboynu bir lamba alın. İkea da görmüştüm. Bauhaus, koçtaştakiler düşük wattlı yaramaz. Netten horoz elektriğe de bak

Kapluşum yemekte yemiyor gammarus 2 hafta önce yerdi hapur hapur ama şimdi tık yok abi isitici alınca yermi? Suya vitamin Damlatsam sikinti olurmu??? 0.5ltsine 1 damla düşüyor. Birde kilit sorum şu : *"kaplumbagam suyu yüksek olsa boğularak olurmu ama kuru alanda olacak ve kuru alana çıkmayi akıl edebilirmi??*"

Metabolizma canlanırsa iştah yerine gelebilir. Ama hasta ise durum sıkıntılı hal alır.

Vitamini ağzına damlat günde bir damla. Ağzını açmaz ise ruj gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla iki defa sür. Az da olsa ağzına girer vitamin kırgınlığını alıp iştahını açar. Suya damlatma.

Su yüzeyinde yorulduğunda veya uyurken tutunacağı bir şeyler olduğu sürece boğulma olmaz öyle kolayda boğulmaz. Bu hayvanlar balık gibi yüzer nefes tutup su içinde dolanır. Ciğerleri geliştikçe su altında kalma süresi artar. Yetişkinler su altında sabaha kadar nefes almadan uyuyabilir. Yinede hayvanlar canları nasıl ve nerede uyumak isterse uyur. İster su altı ister yüzeye yakın. Sürekli sevdikleri yerde uyurlar.

cem' Alıntı:
Metabolizma canlanırsa iştah yerine gelebilir. Ama hasta ise durum sıkıntılı hal alır.

Vitamini ağzına damlat günde bir damla. Ağzını açmaz ise ruj gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla iki defa sür. Az da olsa ağzına girer vitamin kırgınlığını alıp iştahını açar. Suya damlatma.

Su yüzeyinde yorulduğunda veya uyurken tutunacağı bir şeyler olduğu sürece boğulma olmaz öyle kolayda boğulmaz. Bu hayvanlar balık gibi yüzer nefes tutup su içinde dolanır. Ciğerleri geliştikçe su altında kalma süresi artar. Yetişkinler su altında sabaha kadar nefes almadan uyuyabilir. Yinede hayvanlar canları nasıl ve nerede uyumak isterse uyur. İster su altı ister yüzeye yakın. Sürekli sevdikleri yerde uyurlar.

Anladım abi ben kaplumbaga kuru alan ve toros 15watt isitici siparisi verdim. Juenpet adlı siteden aldım ekipmanları. Kaplumağama günde 2 öğün yemek vereceğim , ve kaplumbagam hasta değil soğuk suda bile capcanli hayvan ısıtıcıyı (toros) ne şekilde kullanıyım? Ve kuru alana çıkabilimi hayvan ürün 15cm kuru alan.
Ürün linki: mailto:/ti-sert-kaplumbaga-adasi-15-cm-u-14483?osm=1

Isıtıcıyı yatay olarak kullanılıyor mu bilmiyorum ama mecbur yatay olarak dibe yatıracaksın. Üzerine pürüzsüz ufak bir taş koy havaya kalkmasın. Dipte tutacak büyüklükte fazla ağır değil. Tüp kırılmasın.

Kuru alanın en üst kısmında çıktığında ayakları dahil tam kuru kalacağı kadar bir alan kalana kadar su doldur. Çıkamayacağı birşey yok. 45 derecelik rampaya çıkıyorlar.

Yorumlarında benim yazımı alıntı yapmana gerek yok yazını doğrudan yaz. Yorumlar gereksiz uzamasın.

Peki. Sağol cem abi bir sıkıntım olursa buradan yazabilirim değilmi ? İlgilendiğiniz için minnettarim çok ama çok teşekkür ederim cem abi. İyi gunler

Geri