Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

Ne sormak istiyorsan sor. Sonuçta edindiğin bilgi hayvanın yaşam kalitesini yükseltecek. Konuya hakim olarak daha sağlıklı bakacaksın. Anasayfadaki konu başlıklarını da incele. Anasayfaya gitmek için başlıktaki büyük yazıya tıklayacaksın. Bilgisayardan giriyorsan butonlar mevcut.

Cvp: Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

Cem abi kaplumbaga adasi ve toros geldi kırık fln diildi çok şükür iyi ısıttı beklediğim kadar kötü diildi bide bir sorum olacak kaplumbaga hiç kuru alana çıkmadı ve nefes almaya çıkmadı ölecek diye korkuyorum ya ben uyurken ona birsey olursa?
Yeni ekipmanlar ve yeni ortam: https://i.hizliresim.com/ZOP9AG.jpg

Ve nefes almaya kafasini uzatiyor ama su derinliğindenn dolayi nefes alamıyor acil cevap lazım cem abi ne yapmaliyim

Su oranı az ısıtıcı hava ile temas edebilir. Suyu biraz daha yükselt. Kuru alanı ısıtıcının üstüne yasla ki havaya kalkmasın.

Hayvan kuru alana tutunup nefes alır. Ve uyur. Lamba olmadığı sürece kuru alana çıkmaz ısıyı algılaması lazım. İkincisi uzak duracaksın tepesindeyken de çıkmaz.

Diğer köşeye de bir tane çay tabağı ya da kaseyi ters çevirip koy. Hayvan üstüne çıktığında gövdesi su içinde burnu dışarıda olacak şekilde yükseltisi olsun.

Nefesini su içinde tutar merak etme. Yalnız o lamba işini en kısa sürede hallet.

Cvp: RE: Su Kaplumbagam sizce iyi bir yaşam sürermi?

cem' Alıntı:
Su oranı az ısıtıcı hava ile temas edebilir. Suyu biraz daha yükselt. Kuru alanı ısıtıcının üstüne yasla ki havaya kalkmasın.

Hayvan kuru alana tutunup nefes alır. Ve uyur. Lamba olmadığı sürece kuru alana çıkmaz ısıyı algılaması lazım. İkincisi uzak duracaksın tepesindeyken de çıkmaz.

Diğer köşeye de bir tane çay tabağı ya da kaseyi ters çevirip koy. Hayvan üstüne çıktığında gövdesi su içinde burnu dışarıda olacak şekilde yükseltisi olsun.

Nefesini su içinde tutar merak etme. Yalnız o lamba işini en kısa sürede hallet.

Suyu hallettim biraz daha yükselttim ama çok kötü birsey denemez ama kötü birsey oldu. Suyunu tekrar dolduracaktim ki kaplumbagam musluk basıncı ile yukarı çıkmış ve aşağı düşmüş kabuk bölgesinde bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla sapasağlam.  Şuanda gayet keyfi yerinde gibi suda geziniyor falan. Birşey yapmam gerekirmi?

Suyu olduğu yerde maşrapa yada petşişe ile dolduracaksın. Maşrapa kullanacaksan tamamen buna ait olsun. Kullanacağın maşrapa kova vs. hiçbirşeye kimyasal değmemiş olacak. Emsal sıcaklıkta su ekleyeceksin. El ayak altı bir yerde de olmasın. Kendi haline bırak. Isıtıcının fişini çekip soğumasını bekle öyle işlem yap.

Düştüğü yükseklik 45cm ve şuanda olduğu yerde durağan halde cem abi. Acaba birşeymi oldu ve bu yeni ortama alışmaya ne zman baslar

Yavrularun kabuğu esnektir bu darbeleri tolere etmesini sağlar. Değil 45, 1 metreden de düşse birşey olmaz. Su tazyiği üstüne geldiyse o ayrı. Bir iki gün ürünleri yabancılayabilir.

Okuldan yeni geldim cevap yazamadım kusura kalma cem abi. Peki bir nebze rahatlik geldi şuanda. 2 adet tam gammarus vermiştim geldim bitirmiş bide kakasini yapmış. Kakasini temizlemelimiyim? Birde Bu durağan hali onun yeni yuvaya gelmesiyle alakasi olabilirmi

Akvaryum kepçesi al bir tane onunla dışkıyı alırsın. Durağanlığın çeşitli sebebi olabilir. Suya derece koyup bak su kaç derece.

Kaplus sürekli ısıtıcının yanında takılıyor ayaklarını keyfine göre yaymis

Sıcaklık algısıyla ısınmak için duruyor.

Kapluşum hareketsiz arada nadiren hareket ediyor kabı turluyor hepsi o. Hiç yüzmuyor yem yiyor hemde hapur hupur yiyor.  Su seviyesi iyimi?
Link: https://hizliresim.com/ByBzJj

Suyu yükselt. Derece ile kontrol ettin mi suyu su kaç derece ?

Lambayı da hallet. Hayvanın hasta olması için en tehlikeli zaman. Hasta olursa kurtulması zor olur.

Yaklaşık 26 derece suyu ne kadar daha yükseltim cem abi bir değer verirsen o değere göre hareket ederim

28 olacak. Ayarlamadan önce fişi çekip soğumasını bekle öyle ayarla.

Birde birsey soracağım kapluşum kuru alan dururken ısıtıcının üstüne çıkıp uyuyor nedeni nedir?

Kaplumbağa hasta değilse güvenli olan su içinde uyur. Yetişkinler nadiren kuru alanda uyur.

Isıtıcının üstünde uyuması sıcak olması yanında kendini rahat hissettiği için.

SaoL cem abi. Günde 3 gammarus 1 küçük parça haşlanmış yumurta akı veriyorum idealmidir? Şuanda gayet sağlıklı hersey yerinde hiçbir sıkıntısı yok yem,hareket,enerji vb gayet yerinde senin sayende cem abi çok teşekkürler.

Ve daha yeni farkettim kakasini yemiş kenarda duruyordu ve yemiş birsey olurmu

Dışkılarını yerler seninki erken başladığına göre yemi bir stick daha artır. Gammarusu da iki adet. Yemleri karıştırma yumurtada dahil her öğünde tek besin ver.

Geri