Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagam su ustunde yuzmeden suzuluyor ya da cama dogru cirpiniyor

Bu şekilde olmaz kuru alan gerekli. Kuru alan için bu konuya bakın. Kuru alan malzemesi olarak çim kullanmayın psilik tutmayacak şekilde 6gen pcv paspas alın. Kuru alan dışında yine su yüzeyine yakın bir kuş tüneğini cama vantuzla yapıştırın tutunup nefes alsın.

Kuru alana çıkıp nefes alır ve lamba altında güneşlenir. Lamba şart ekipman yaz kış olmalı bu linkte satılıyor. Bu tip ampul dışında kullanmayın hayvanı yakarsınız.

O taşları çıkartın. Sadece sarı 0,5mm silis kum olur. Vitasand pro 78 öneririm bulamazsanız boş bırakın.

Çömlek taş yapay bitki ne varsa çıkartın.

Kuru alan acil hayvan boğulacak hayatta kalmaya çalışıyor. Kuru alan yapana kadar su seviyesini indirin. Bir tane çömlek yada taş kalsın tutunup nefes alması için sonra kuru alan yapıp çömlekleri çıakrtıp suyu yükseltirsiniz.

Ağzını açık tutma, eğik yüzme, ses çıkarma, hırıltılı nefes alma, burundan baloncuk çıkarma, halsizlik, iştahsızlık var mı?
Ağzını açık tutma ypk eğik yüzme den kastinizi pek anlamadım ama hafif sağ tarafı batiyo suyun üstüne çıkarken ses çıkarma yok , iştahı yerinde, baloncuk çıkarma yok nefes alıp verirken herhangi bir hirilti duymuyorum

20250622_224019.jpg

Balığı çıkarın, sorun o, kumu silis kum ile değişin quartz kuma benzettim o sivri kenarlıdır. Hayvan yerse tahriş eder. Gereksiz taşları ve plastik bitkiyi de çıkarın.

Hayvan hareketli ve iştahı yerindeyse akciğer enfeksiyonu yok.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Pencere açmada hayvanın su içinde olduğuna emin olun.

Vitamin damla varsa 3 gün boyunca 1 damla ağzına yada ilk stick yemine damlatıp verin.

Stick yem olarak omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Balığı çıkarın, sorun o, kumu silis kum ile değişin quartz kuma benzettim o sivri kenarlıdır. Hayvan yerse tahriş eder. Gereksiz taşları ve plastik bitkiyi de çıkarın.

Hayvan hareketli ve iştahı yerindeyse akciğer enfeksiyonu yok.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Pencere açmada hayvanın su içinde olduğuna emin olun.

Vitamin damla varsa 3 gün boyunca 1 damla ağzına yada ilk stick yemine damlatıp verin.

Stick yem olarak omega one juvenile turtle sticks yemi alın.
teşekkürler Cem bey, balıkları en yakin zamanda sahiplendirecegim

Asıl sorun hayvan su yuzeyinde nefes almaya çalışıyor. Tabi balığıda çıkartın.

Pipo filtre, dekorlar, yapay bitki, kum, ve Akvaryum kapağını da çıkarın.

Asıl sorun hayvan su yuzeyinde nefes almaya çalışıyor. Tabi balığıda çıkartın.

Pipo filtre, dekorlar, yapay bitki, kum, ve Akvaryum kapağını da çıkarın.
Akvaryumun kapağını çıkardım su seviyesini kaplumnaganin kabuk boyunun 1,5 katı olacak şekilde indirdim, dekorlar çıkardım sadece comlek kaldı onunda ustune çıkması için, pipoyüda çıkarıp en yakın zamanda daha güçlü bir filtre alacagim

Bugun durumu daha iyiydi su seviyesini indirince baya bi süre çömlek üstünde de vakit geçirdi demek ki yanlış suyu çok doldurmakmis. İştahı yerinde ve bolca da hareket ediyor

Akvaryumun kapağını çıkardım su seviyesini kaplumnaganin kabuk boyunun 1,5 katı olacak şekilde indirdim, dekorlar çıkardım sadece comlek kaldı onunda ustune çıkması için, pipoyüda çıkarıp en yakın zamanda daha güçlü bir filtre alacagim
Çok sevindim durumu iyi olmasına.

Pipo filtre yavruyken olur ama belli bir boydan sonra buna saldırıp kopartıyor.

İç filtrede 6Watt bir filtre alabilirsiniz. 400-600L/h debili iç filtre yeterli olacaktır.

Çok sevindim durumu iyi olmasına.

Pipo filtre yavruyken olur ama belli bir boydan sonra buna saldırıp kopartıyor.

İç filtrede 6Watt bir filtre alabilirsiniz. 400-600L/h debili iç filtre yeterli olacaktır.
Bide ben bir şey sormak istiyorum 50 watt ısıtıcı kullaniyorum normalde ama bugün yeterince kadar isitamadigini farkettim 100 watt yeterli olur mi

Su ısıtıcı tamamen su içinde olacak şekilde 28 dereceye ayarlayın.

Eheim jager veya tetra marka ısıtıcı alabilirsiniz. 200Watt alırsanız yuvayı büyüyünce de kullanırsınız.

50 watt 50 litreye kadar suyu ısıtır. Ama ısının dengeli biçimde yayılması için sirkülasyon olmalı. Filtre yoksa su ısıtıcı sadece yakınındaki bölgeyi ısıtır. Uzak köşe daha soğuk kalır. Filtre yoksa sebep bu.

İkinci sebep ısıtıcıda kalibrasyon hatası. Bu kalitesiz ısıtıcılarda görülebilen durum. Bunun içinde derece kullanıyoruz. Su ısıtıcıdan uzak ön köşeye koyup ona göre ısıtıcıyı ayarlıyoruz.

Geri