blackonder
Bronz 4 Üye
Su kaplumbağam yan yüzüyor ne yapabilirim? Şu an su sıcaklığını 32 dereceye aldım ve günde bir damla vitamin veriyorum. Başka ne yapabilirim?
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cem bey merhaba benimki de yan yüzüyor sanki, yada yan tarafa doğru kayıyor gibi geldi. Ben de mi genta damla almalıyım?cem' Alıntı:Gentadan sabah akşam 3 damla ağzına yada öğünün ilk stick yemine 4 damla damlatıp elden verirsin, fazla suya temas etmeden yesin. Vitamin damla ile aynı anda verme.
Acil bir durum olmadıkça 3-4 günde bir bilgi verirsin. Önümüzdeki hafta salı günü itibariyle vitamin damlayı 2 günde bir yapalım fazla yükleme olmasın.
cem' Alıntı:Hayvan su yüzeyinde sabit dururken bir tarafı suya batık duruyor mu?
cem' Alıntı:Hayvanda iştahsızlık haddinden fazla kuru alanda kalma ve halsizlik var mı?
Ayak hareketlerinde yüzerken yada yürürken kısıtlanma var mı? Vitamin damla yada mineral yem veriyor musun?
Isıtıcı lamba ısısı 32 su 28 derece mi?
Evet ampulu düşünemedim fazla almayı :breh: şuan bende ki yem sera raffy değil başka bir markanın yemi ve gammarusu var. Alacağım vitamin petshopta var mıdır? Birde bu vitamini suya mı damlatacağım nasıl yapacağımcem' Alıntı:Enfeksiyonda olabilir B vitamini eksikliği de. Ampul gelsin hayvan ısınsın. Metabolizması canlansın. Su 28 dereceyi aşmasın.
Sera raffy P ve gammarus vardı değil mi? Bir de vitamin damla al kaplumbağalar için olanından, sera reptilini öneremiyorum fiyatı uçtu. Bir hafta boyunca her gün bir damla ver. Vitamin eksikliği varsa gidersin hayvanı canlandırsın.
Bu süreçte hayvandaki belirtileri takip edersin. Yukarıda saydığım belirtilere dikkat et. Herhangi biri olursa hemen haber verirsin. Hayvanın durumu enfeksiyon değilse boş yere antibiyotik yüklemeyelim.
Ampulden fazla alsaydın zamansız patlıyor.