Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağam Yan Yüzüyor Ne Yapabilirim?

Hocam bütün ayaklarını çırpıyor. Bir sorun yok gibi ayaklarında ama dengesini sağlayamıyor. Bir eliyle yeri tutuyor dengesini sağlamak için
Böyle yatay hep hocam



Esnemeye de başladı hocam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Esnemeyi sürekli yapıyorsa damlayı sabah akşam beşer yapalım. Vitamini 2 günde bir. Arada bir esniyorsa günde birkaç defa gibi o zaman normal dozda devam edelim.

Yemi de artır. Öğün sayısını da. Yiyebildiği kadar yesin.

Suyu derece ile ısıtıcıdan uzak noktadan kontrol et. 28-29 gibi olsun. Hayvan ısıtıcı dibinde durduğuna göre su geneli yeterince ısınmıyor olabilir.

Kuru alanda geceleri de durma eğilimi var mı?
 
O halde geceleri kuru alanda lamba yakmaya devam edelim. Gece dış ortam gündüze göre daha soğuk olacaktır.
 
Hocam üç gündür yem yemiyor. Hala yan yüzüyor. Çok hareketsizleşti. Tepki vermiyor ne yapabilirim ?
 
Gentayı sabah akşam 6 damla vitamini her gün bir damla yapalım. Yedirebilirsen stick yemi sulandırıp kaşıkla ver ama hayvan kuru alanda kalma süresini artırıp başını sürekli yerde tutuyorsa nefes alırken başını ileri atıp ağzını açarak nefes alıyorsa son evreye girmiştir. Bu noktada kurtuluş olmaz. Tedavi ancak yaşama süresini bir süre uzatır.
 
Yok o olmaz o bize bile güçlü. Hayvanın böbreklerini çürütür. Yalnız kaplumbağadan anlayan bir hekim bulabilirsen gentaya göre daha yüksek oranda bir antibiyotik yapabilir. İğneyi arka bacakların ön kısmından zerkedecek.
 
Yan yüzmenin başka nedeni olabilir mi acaba? Fiziksel bir sorun. Kaplumbağalar kavga ederken birbirlerini çok incitiyorlar yahut atlama düşme sonucu oluşan bir sorun. Yan yüzmeyle ilgisi var mıdır sizce?
 
Buradaki akciğer enfeksiyonu. Darbeye bağlı bacak hasarlarında hayvan ayağını normal kullanamaz. Kısmi felce benzer şekilde ayak katlanmada ve harekette zorlanır. Başka bir belirti gözükmez.

Yan yüzme dediğimiz hayvan sudayken bir tarafa eğimli durur. Bu eğim olan taraftaki akciğerin bronşları iltihap dolarak işlevini yitirir ve ciğere yeterince hava dolmadığı için suya biraz daha batık durur. Ön bacakların bizim kürek kemiğimize denk kök kısmı akciğerin yanındadır. Bu da o taraftaki bacağını rahat hareket ettirmesini kısıtlar.
 
Geri
Üst