Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağam Yan Yüzüyor Ne Yapabilirim?

blackonder

Bronz 4 Üye
Su kaplumbağam yan yüzüyor ne yapabilirim? Şu an su sıcaklığını 32 dereceye aldım ve günde bir damla vitamin veriyorum. Başka ne yapabilirim?

Su 28-29 kuru alan 32-33 gibi olsun. Hayvanın kabuk boyu ne kadardı?

Vitamin damlaya aynen bir damla devam et. Hayvan yem yiyor ise öğün artırıp olabildiğince yedir. Yağ stoklasın ileri seviyede iştah kesilebilir o vakit idare eder. Geceleri de kuru alanda uyuyor ise lambayı sabaha kadar yakacaksın.

Gittiğin bir hekim varsa ondan da 1 ml'lik şırıngaya çekilmiş antibiyotik alabilirsin. Yoksa eczaneden genta damla al.

Gentadan sabah akşam 3 damla ağzına yada öğünün ilk stick yemine 4 damla damlatıp elden verirsin, fazla suya temas etmeden yesin. Vitamin damla ile aynı anda verme.

Acil bir durum olmadıkça 3-4 günde bir bilgi verirsin. Önümüzdeki hafta salı günü itibariyle vitamin damlayı 2 günde bir yapalım fazla yükleme olmasın.

Cvp: RE: Su Kaplumbağam Yan Yüzüyor Ne Yapabilirim?

cem' Alıntı:
Gentadan sabah akşam 3 damla ağzına yada öğünün ilk stick yemine 4 damla damlatıp elden verirsin, fazla suya temas etmeden yesin. Vitamin damla ile aynı anda verme.

Acil bir durum olmadıkça 3-4 günde bir bilgi verirsin. Önümüzdeki hafta salı günü itibariyle vitamin damlayı 2 günde bir yapalım fazla yükleme olmasın.
Cem bey merhaba benimki de yan yüzüyor sanki, yada yan tarafa doğru kayıyor gibi geldi. Ben de mi genta damla almalıyım?

Hayvan su yüzeyinde sabit dururken bir tarafı suya batık duruyor mu?

cem' Alıntı:
Hayvan su yüzeyinde sabit dururken bir tarafı suya batık duruyor mu?

Evet aynen o şekilde  :ff:

Hayvanda iştahsızlık haddinden fazla kuru alanda kalma ve halsizlik var mı?

Ayak hareketlerinde yüzerken yada yürürken kısıtlanma var mı? Vitamin damla yada mineral yem veriyor musun?

Isıtıcı lamba ısısı 32 su 28 derece mi?

cem' Alıntı:
Hayvanda iştahsızlık haddinden fazla kuru alanda kalma ve halsizlik var mı?

Ayak hareketlerinde yüzerken yada yürürken kısıtlanma var mı? Vitamin damla yada mineral yem veriyor musun?

Isıtıcı lamba ısısı 32  su 28 derece mi?

İştahsızlık kuru alanda kalma falan hiçbir şikayet yok. Su derecesi 28 29 ama henüz ısıtıcı ampülüm gelmedi siparişi verdim. Yüzerken pek bi sıkıntı yok sanki ama sabit durunca sağ tarafa doğru yatıyor bazen. Vitamin kullanmıyorum şuanlık almam gerekenleri söylermisiniz bi an önce temin edeyim
Akciğer enfeksiyonu belirtisi mi bu?

Enfeksiyonda olabilir B vitamini eksikliği de. Ampul gelsin hayvan ısınsın. Metabolizması canlansın. Su 28 dereceyi aşmasın.

Sera raffy P ve gammarus vardı değil mi? Bir de vitamin damla al kaplumbağalar için olanından, sera reptilini öneremiyorum fiyatı uçtu. Bir hafta boyunca her gün bir damla ver. Vitamin eksikliği varsa gidersin hayvanı canlandırsın.

Bu süreçte hayvandaki belirtileri takip edersin. Yukarıda saydığım belirtilere dikkat et. Herhangi biri olursa hemen haber verirsin. Hayvanın durumu enfeksiyon değilse boş yere antibiyotik yüklemeyelim.

Ampulden fazla alsaydın zamansız patlıyor.

cem' Alıntı:
Enfeksiyonda olabilir B vitamini eksikliği de. Ampul gelsin hayvan ısınsın. Metabolizması canlansın. Su 28 dereceyi aşmasın.

Sera raffy P ve gammarus vardı değil mi? Bir de vitamin damla al kaplumbağalar için olanından, sera reptilini öneremiyorum fiyatı uçtu. Bir hafta boyunca her gün bir damla ver. Vitamin eksikliği varsa gidersin hayvanı canlandırsın.

Bu süreçte hayvandaki belirtileri takip edersin. Yukarıda saydığım belirtilere dikkat et. Herhangi biri olursa hemen haber verirsin. Hayvanın durumu enfeksiyon değilse boş yere antibiyotik yüklemeyelim.

Ampulden fazla alsaydın zamansız patlıyor.

Evet ampulu düşünemedim fazla almayı  :breh: şuan bende ki yem sera raffy değil başka bir markanın yemi ve gammarusu var. Alacağım vitamin petshopta var mıdır? Birde bu vitamini suya mı damlatacağım nasıl yapacağım

Merhaba hocam, bugün başladım tedaviye sabah stick yeme 4 damla genta sıktım öğlen iki damla vitamin ağzına koymaya çalıştım ağzını açmadı. Akşamda gammarusa 4 damla genta sıktım ve verdim. Ama çok aşırı yan yüzüyor iyileşir değil mi?

Cvp: Su Kaplumbağam Yan Yüzüyor Ne Yapabilirim?

Vitamini bir damla yap. 2 damla fazla gelir. Hayvan almıyorsa onu da yeme damlatıp verirsin.

Küçük hayvanlarda akciğer enfeksiyon süreci ağırdır. Antibiyotiğe cevap vermesine bağlı ve sistemin uygun seviyede olmasına. Yine de risk yüksek. Hayvan katiyen üşümemeli. Tedavi süresi ayları bulabilir. Yem yediği müddetçe olduğundan fazla ver enerjisini korusun.

Hayvan hangi tarafa yatıyorsa o taraftaki akciğer iltihap doludur. Bu o taraftaki ayak hareketlerini kısıtlar.

Deniz, petshoplarda illaki vardır ama netten biraz daha ucuza alabilirsin. Üzerinde tarih varsa ona da dikkat et. Bir de raffy P al. Gammarusta marka farketmiyor. Yeterki kapalı ambalajda ve tarihi geçmemiş olsun.

Vitamini günde bir yeme bir damla damlatıp vereceksin. Suya damlatmanın bir esprisi yok.

Cvp: Su Kaplumbağam Yan Yüzüyor Ne Yapabilirim?

Arkadaşlar,

Kaplumbağalarınız yan yüzecek kadar ciğerlerinden birisi ödem doluysa bu şekilde göz damlası ile akciğer enfeksiyonu tedavi edilmez. HİÇBİR TEDAVİ AYLAR SÜRMEZ. Ağır akciğer enfeksiyonları düzgün ve sürekli antibiyotik tedavisi ile yapılır. Lütfen yaşağıdınız yerdeki veteriner hekimine gidip fiyat alın bu işi yapıp yapamayacaklarını sorun. Ayrıca kullanılacak antibiyotiğe de veteriner hekimi karar versin.

Ha hayvanlarınız belki iyileşebilir. İyileşiyorsa da ortam şartları düzeldiğinden (ısıtıcı, ampul, vb), vitamin takviyesi ve genetik olarak metabolizması güçlü birey olduğu içindir. Buradaki insanlar iyi niyetleriyle yardım etmeye çalışıyor fakat hasta kaybedildiği zaman sorumlu ilan ediliyorlar. Lütfen ilerlemiş vakaları veteriner hekimine götürün.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba hocam, bir hafta geçti. Tam eğik yüzüyordu kaplumbağam şim gözle görülür derece biraz düzeldi. Tedaviye ve vitamine nasıl devam edeyim ?

Yüzme tam düzelene kadar gentaya devam et. Hayvanda başka belirti var mı?

İştah nasıl, kırgınlık, halsizlik, nefes alıp verme de hırıltı ses çıkarma var mı? Vitamin dozunu ona göre yazayım.

O zaman vitamini 3 günde bir, bir damla yapalım.

Ayaklardan sadece birinde arıza var ve buna bağlı yan yüzme yada durma varsa o ayak darbeye bağlı incinmiş olabilir. O ayağını fazla kullanamaz ve suda dururken diğerlerine göre biraz daha boşluktaymış gibi tutar. Fazla hareket ettirmekten kaçınır.

Geri