Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağama akvaryum önerisi

Ulascg

Yeni Üye
2.5 yaşında bir kaplumbağam var ve yeni akvrayumunu nasıl yapacağımı bilmediğim için üye olup sizlere sormak istedim. Büyüdüğü için artık akvaryumu küçük geliyor. Ömürlük denilecek bir akvaryum istiyorum fakat nasıl nereden başlamam gerektiğini bir türlü çözemedim. Akvrayum ölçüsü, bu ölçülere ait hazır akvaryum mevcut mu yoksa yaptırılması mı gerekiyor, kuru alan vs bunları nasıl planlamam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

2.5 yaşında bir kaplumbağam var ve yeni akvrayumunu nasıl yapacağımı bilmediğim için üye olup sizlere sormak istedim. Büyüdüğü için artık akvaryumu küçük geliyor. Ömürlük denilecek bir akvaryum istiyorum fakat nasıl nereden başlamam gerektiğini bir türlü çözemedim. Akvrayum ölçüsü, bu ölçülere ait hazır akvaryum mevcut mu yoksa yaptırılması mı gerekiyor, kuru alan vs bunları nasıl planlamam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba ömürlük akvaryum camcılarda yaptırıyoruz 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında olucak filtreleri ısıtıcısı ve ısıtma lambası uvb lambası şart

Kuru alanı kendin yapman daha sağlıklı örnek olarak kendi akvaryumumu ekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_9203.jpeg
    IMG_9203.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9202.jpeg
    IMG_9202.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9201.jpeg
    IMG_9201.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 30
Merhaba ömürlük akvaryum camcılarda yaptırıyoruz 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında olucak filtreleri ısıtıcısı ve ısıtma lambası uvb lambası şart
Tüm ekipmanları mevcut yalnızca akvaryumunu değiştirmem gerekiyor her camcı akvaryum yaparım der ama neye dikkat etmem gerekiyor onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Tüm ekipmanları mevcut yalnızca akvaryumunu değiştirmem gerekiyor her camcı akvaryum yaparım der ama neye dikkat etmem gerekiyor onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ömürlük akvaryuma geçmeniz daha iyi olur. Ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. 100*50*60h 1cm cam kalınlığında akvaryum idealdir.

Kuru alanı akvaryum üstüne yapabilirsiniz yada akvaryum içine ama üstüne yapmanız daha iyi olur daha çok yüzecek alan kalır hayvana.

Akvaryum üstü kuru alan
1732867154075.jpeg

Akvaryum içi kuru alan
* Görsel 2024-11-27 saat 18.00.37_944f0ee1.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Kabuk boyunu baz alıyoruz.

Öncelikle ilettiğiniz örnekler için teşekkür ederim. Akvaryumun içine kuru alan yapmaktansa, akvaryumun üst kısma yapmayı tercih edeceğim sanırım. Forumda camdan yapılan kuru alan örnekleri de gördüm bir sıkıntı yaratır mı ve kuru alanlar için ölçü nasıl olmalı ? Eğer cam biraz daha külfetli ise sizlerin yapmış olduğu kuru alanların malzemesini öğrenebilir miyim ?

Akvaryum üstü kuru alan cam olursa ağırdır. Akvaryumu kasar onun için 10 mm cam kalınlığı güvenli olacaktır. Diğer malzemeler hafif olacağından onlarda 8 mm cam kalınlığı kurtarır.

Hazır akvaryumlarda 7 mm üstü cam kalınlığında akvaryum bildiğim kadarıyla yok.

Doğrudan ömürlük akvaryuma geçmeniz ek masraflardan da kurtarır.

100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırın. Aynı cam kalınlığında 3-4 cm genişliğindeiç kısımdan alt ve üst köşelere kuşak atılacak bu silikon yüzey alanını genişletip sağlamlığını artırır. Ortadan kuşak atmaya gerek yok. Bu akvaryum üstü kuru alanı da engeller.

Bu konuda benim akvaryum ve kuru alanım var bunu inceleyin.

Mobilyası en az yarım ton çekecek güçte olsun. 40 kg sarı silis kum gidiyor.

Gün ışığını görsün ama doğrudan güneşe maruz kalmayacak bir yer bulun.

Su ısıtıcı da jbl protemp 200 watt ömürlük gider.

Dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun.

Lamba var sanırım.

İç filtreniz varsa onu sudaki uçuşan derileri toplamada kullanıyoruz.

Akvaryum üstü kuru alan cam olursa ağırdır. Akvaryumu kasar onun için 10 mm cam kalınlığı güvenli olacaktır. Diğer malzemeler hafif olacağından onlarda 8 mm cam kalınlığı kurtarır.

Hazır akvaryumlarda 7 mm üstü cam kalınlığında akvaryum bildiğim kadarıyla yok.

Doğrudan ömürlük akvaryuma geçmeniz ek masraflardan da kurtarır.

100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırın. Aynı cam kalınlığında 3-4 cm genişliğindeiç kısımdan alt ve üst köşelere kuşak atılacak bu silikon yüzey alanını genişletip sağlamlığını artırır. Ortadan kuşak atmaya gerek yok. Bu akvaryum üstü kuru alanı da engeller.

Bu konuda benim akvaryum ve kuru alanım var bunu inceleyin.

Mobilyası en az yarım ton çekecek güçte olsun. 40 kg sarı silis kum gidiyor.

Gün ışığını görsün ama doğrudan güneşe maruz kalmayacak bir yer bulun.
Cem bey bir şey soracağım. Bu yaptığınız akvaryumu inceledim kuru alan ile akvaryum arasında akvaryum camının üstüne konulan siyah kapaklar var. Onlar nedir aklım takıldı?

Geri