hleobkhra
Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle kaplumbağam neredeyse 5 aydan daha fazladır benimle. Zor olsa da alışmaya başladı denebilir. Genelde iştahı aşırı fazlayken, son 3-4 gündür iştahı fazlaca kesildi. Normalde hep aç olsa da bu aralar verdillerimi yemiyor ya da cidden mecbur kaldığında acıkınca yiyor. Yem boyutunu kafa hacmine göre versem de, artık yem yeme düzeni bozulmyş gibi halbuki önceden olsa da. Genelde Gammarus, vitaminli turtle stick ve canlı un kurdu ile besliyorum onu. Stick dışında hepsini gayet sevse de, bu aralar sevdiklerini de yememeye başladı. Fiziksel olarak herhangi bir burun akıntısı, ciğer hastalığı ya da göz iltihabı yok. Akvaryum boyutu onun hacmine göre geniş ve ferah, ısıtıcı ve filtre de bulunmakta. Her nr kadar uvb olmasa da, güneş ışığına erişimim sayesinde güneşe de çıkabiliyor. Bunlar haricinde, mantar gibi gözüken kabüğünda hafif beyazlamalar var fazla yayılmamış olsa da, erkenden fark ettiğimden kabuğa tuzlu solisyon uygulayıp onu güneşe cıkarıyor, sonrasında ise kabuğunu temizliyorum. Belki de yememe sebebi budur, bilmiyorum yardım edin lütfen.