Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağama Bu Aralar Keyifsiz ve Az Yiyor

hleobkhra

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle kaplumbağam neredeyse 5 aydan daha fazladır benimle. Zor olsa da alışmaya başladı denebilir. Genelde iştahı aşırı fazlayken, son 3-4 gündür iştahı fazlaca kesildi. Normalde hep aç olsa da bu aralar verdillerimi yemiyor ya da cidden mecbur kaldığında acıkınca yiyor. Yem boyutunu kafa hacmine göre versem de, artık yem yeme düzeni bozulmyş gibi halbuki önceden olsa da. Genelde Gammarus, vitaminli turtle stick ve canlı un kurdu ile besliyorum onu. Stick dışında hepsini gayet sevse de, bu aralar sevdiklerini de yememeye başladı. Fiziksel olarak herhangi bir burun akıntısı, ciğer hastalığı ya da göz iltihabı yok. Akvaryum boyutu onun hacmine göre geniş ve ferah, ısıtıcı ve filtre de bulunmakta. Her nr kadar uvb olmasa da, güneş ışığına erişimim sayesinde güneşe de çıkabiliyor. Bunlar haricinde, mantar gibi gözüken kabüğünda hafif beyazlamalar var fazla yayılmamış olsa da, erkenden fark ettiğimden kabuğa tuzlu solisyon uygulayıp onu güneşe cıkarıyor, sonrasında ise kabuğunu temizliyorum. Belki de yememe sebebi budur, bilmiyorum yardım edin lütfen.

Foruma hoş geldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Güneşe çıkarma derken neyi kastediyorsunuz?

Esintiye , klimaya maruz kalmış olabilir mi? Kuru alanda normalden fazla kalma , sürekli uyuma , yan yüzme (manevra dışında) gibi sıkıntılar var mı?

Hayvanın kabuğunun resmini çekip foruma yükleyebilir misiniz?

Turtle sticks dediğiniz yemin markası nedir?

Hayvanı güneşe çıkarmak yerine akvaryumda ısıtma lambası kullanıyoruz. Hayvan 8cm kabuk boyuna ulaştıktan sonra uvb lamba da ekliyoruz.

İnternetten ya da bulabilirseniz petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. 1 hafta boyunca günde 1 defa hayvan ağzını açıyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatın.Eğer ağzını açmıyorsa hayvanı dik tutup ağzına 1 damla ruj sürermiş gibi sürün o vaziyette biraz bekletip tekrar akvaryuma alın.

Cevabınıza göre ekleme yapabiliriz.

Isıtma lambasını mutlaka bir an önce alın hayvanın kendini toparlaması için elzem malzeme.
Bu konudan ısıtma lambası ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz:

Uygun masa lambası bu sitede var:

Uygun ampul de burada var:

• Beğen
Tepkiler: cem
Foruma hoş geldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Güneşe çıkarma derken neyi kastediyorsunuz?

Esintiye , klimaya maruz kalmış olabilir mi? Kuru alanda normalden fazla kalma , sürekli uyuma , yan yüzme (manevra dışında) gibi sıkıntılar var mı?

Hayvanın kabuğunun resmini çekip foruma yükleyebilir misiniz?

Turtle sticks dediğiniz yemin markası nedir?

Hayvanı güneşe çıkarmak yerine akvaryumda ısıtma lambası kullanıyoruz. Hayvan 8cm kabuk boyuna ulaştıktan sonra uvb lamba da ekliyoruz.

İnternetten ya da bulabilirseniz petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. 1 hafta boyunca günde 1 defa hayvan ağzını açıyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatın.Eğer ağzını açmıyorsa hayvanı dik tutup ağzına 1 damla ruj sürermiş gibi sürün o vaziyette biraz bekletip tekrar akvaryuma alın.

Cevabınıza göre ekleme yapabiliriz.

Isıtma lambasını mutlaka bir an önce alın hayvanın kendini toparlaması için elzem malzeme.
Bu konudan ısıtma lambası ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz:

Uygun masa lambası bu sitede var:

Uygun ampul de burada var:

Ekli dosyalar

• 20250530_133856.jpg
    20250530_133856.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
  • 20250530_133815.jpg
    20250530_133815.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 10
  • 20250530_133803.jpg
    20250530_133803.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250523_160154.jpg
    20250523_160154.jpg
    997.8 KB · Görüntüleme: 10
Markanın ismi Ahm turtle sticks, güneşe çıkarma derken birkaç saatliğinde güneş ışığı almasını sağlıyorum. Vitamine gelecek olursak, zaten önceden de veriyordum ona fakat ağızdan ziyade direkt suyuna damlatıyordum üzerinde yazdığı üzere. Ayrıca herhangi bir ceyeranda kalma ya da sağlım sorunu yok bu önceden dediklerim haricinde. Suda da önceki gibi kalıyor ne az ne de fazla, ayrıca eğik yüzmüyor ciğer sebebiyle, şu anlık durumum olmasa da ileride ampul için para biriktiriyorum attığınıza bakacağım. Tek sıkıntı yemek gibi duruyor bilmiyorum, un kurtları da sağlıklı halbuki

Isıtma lambası şart onu bir an önce alın.
Vitamini bir hafta boyunca her gün 45 derece açıyla tutup 1 damla ağzına damlatın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin

Geri