Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Aysel555

Yeni Üye
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Su kaplumbağamda yeşil lekeler var yosunmu nemi bilmiyorum kabuğundada var alt kabuğundada var kafasındada oluşuyor firçalıyorum ama çıkmıyor anlamıyorum ne olduğunu lütfen bilgili olanlar yardım etsin

Hayvanın kabuk boyu nedir ? Bir de resim atabilirsen iyi olur.

Suyu temiz tutuyorsun değil mi akvaryum içi cam üzerlerinde yosun oluşumları var mı ?

Akvaryum doğrudan güneş görüyor mu ?

Hayvan soft shell değilse kuru alan ve ısıtma lambası mevcut mu ?

Cvp: Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Hayır cam içi yosunlar yok ağızı da yeşil olmuş dün. ben kaplumbağanı yeni aldim 10 gün falan önce bi kapda besliyordum ama bugün yenı akvaryum aldım. Acaba kaptan ola bilirmi?Isıtıcı lambasıda var bundan önceki kaplumbağamda hiç böyle şey olmazdı olursada fırçalıyordum çıkıyordu. Resim koydum anlaşılıyormu bilmiyorum. Nasıl temizleye bilirim ben kaplumbağamı acaba

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    140.6 KB · Görüntüleme: 127
Bu hayvanı nereden buldun bu benekli kaplumbağa. Yerli tür, soyu tükenenler grubunda. Çizgili dere kaplumbağası ile emsal yaşam ortamına sahip.

Bunlar yosun. akvaryumda olmasa bile sürekli suda duran hayvanların üstünde oluşur. Bu hayvan bayağıdır su içinde kalmış.

Akvaryuma kuru alan yap. Isıtma lambasını kuru alana tutacaksın, suda işe yaramaz yaramadığı gibi yosunu da coşturur. Hayvan su içinde olduğu müddetçe gerek lamba gerekse güneş ışığı yosun ve algi artırır. Su 26-27 derece kuru alan 31-32 derece olsun. Isıtma lambası sadece ısınma amaçlı değil kabuğun kurumasını sağlayarak biyolojik oluşumların oluşma ve çoğalmasını önler. Anasayfa aydınlatma bölümünde gerekli bilgi mevcut. Lambaya zamanlayıcı al. 12 saat yanacak sabahtan akşama kadar. Ampul kambanın kaldıracağı max güce göre 40-60 W arası armut ampul olacak. Soft olması tercih sebebi.

Şimdilik yapacağın hayvana ait diş fırçasını ıslatıp karbonat tozu yok ise tuz döküp yavaşça fırçala. Baş bölgesi hariç diğer deri bölgelerinin üstünden bastırmadan yumuşak şekilde tek yöne doğru fırçala ileri geri değil. Baş bölgesini de havlu peçete ile sil. Başını içeri sokacaktır. Yosun ağız civarında peçete ile alırsın. Su ısıtıcısı, kuru alan ve ısıtma lambasını acilen hallet.

Evet benekli kaplumbağa aslında ben kırmızı yanaklı alacaktımda petshopta bitane vardı o da ben aldığım kaplumbağaydı. Kuru alana da çıkıyor neden böyle oldu anlamadım belkide petshopta hic kuru alana çıkmadığı için böyle oldu bilmiyorumki. Şu an ısıtıcı alma durumum yok ama lambası var resminide attım.tamam kabuğunu tuzla fırçalarım ama ağzındakını nasıl peçete ile alacam bilmiyorum çünkü çok ürkek bana alışamadı daha korktuğu için saldırıyor dokunmama izin vermiyo. Kabuğunada dokununca fırçayla kaçmak istiyor müsade etmiyorki

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    109 KB · Görüntüleme: 80
Petshopta yakalansaydı okkalı ceza yerdi. Bu tür koruma altında. Başka biri de bırakmış olabilir.

Bu paludaryum tarzı ama akvaryum değil hayvanın yüzeceği derinlik olmalı. Bunun yerine başlangıç olarak 50-60 litrelik bir akvaryum alırsan 1.5-2 sene arası götürür. Daha büyük daha iyi tabi ki ama 2 sene sonrasında hayvan büyüyüp kabuğu kalınlaşınca mecburen özel yapım akvaryuma geçiyorsun. Bu masraflı olduğu için ömürlük olarak yaptırmak daha mantıklı oluyor. Hazır akvaryumlar standard 6 mm. Biz 10 mm’lik yaptırıyoruz. Reslere göre daha sakin yaradılışlı hayvanlar. Yine de hayvanın kırma yada çatlatma riski oluyor. Tabi imkan varsa doğrudan ömürlüğe geçip tek kalemde ek masraflardan da kurtulabilinir.

Bu paludaryuma ısıtıcı olmaz. Cam alırsan çalışırken hava teması camı patlatır. Çelik alabilirsin. Roxin yada rubio markalarda var ama akvaryuma geçtiğinde al. Akvaryuma göre olan buna güçlü gelir.

Bu hayvanlar utangaçtır. Kafayı içeri sokacaktır buna rağmen ağız kısmı dışarda durur. Havlu peçeteyi katlayıp ağız bölgesine sürterek alabilirsin. Bunlar resler gibi değil ısırmazlar tepki göstermezler.

Bu hayvanlar genel olarak kaçar. Benekliler biraz daha fazla. Yani samimi bir tavır asla bekleme. Alışmazlar. Hatta her ele alma strese girmesine neden olur. Ve hep o hissiyatla uzak durmaya çalışır.

Kuru alan tehlike açısından en zayıf oldukları noktadır. Onun için temkinli davranır. Bu sebeple gündüz mümkün olduğunca hayvandan uzak durup gerekirse oda kapısını da kapamak yerinde olur. Kapı önündeki hareket dahi kaçma sebebidir.

Hayvanı eline alacaksın yandan tutup fırçala. Bunlar sakin olsa da ısırabilir ağız bölgesinden parmaklarını uzak tut.

Daha çok küçük inşallah biraz büyüsün akvaryum alırım suyu bilerek az koydum taşa çıksın diye. Evet ya elimi almaya çalışınca suda kaçıyo yakalayamıyorum. Bana öyle bakıyor ki sanki bi caniyim kendimi hayvan katili sandırıyor bana:)) Yarın peçete ile ağzından almaya çalışıcam yosunu. Bidefa kabuğunu fırçalayarken parmağımı ısırmak istedi son anda kurtardım parmağımı:) Hic bana alışmayacak dıyorsunuz?( Yosun kaplumbağama bi zarar vermez dimi? Yani zararı dokunmaz mı? Ben bi önceki kaplumbağamı kayb ettimde bunada bişey olursa vicdan azabından dayanamam

Yosun doğrudan zarar vermez ama su kalitesinin bozulması kir vb. Birikimleri zararlı bakteri üremesine neden olur ki bu da göz ve kulak enfeksiyonu yapar. Onun için en az haftada bir suyu yenile. Eklediğin su mutlaka emsal sıcaklıkta olmalı. Ne soğuk ne sıcak.

Bir de metilen mavisi al. Deep fix dezopur, bio-ichthyo yada contra-ichthyo dan birini alıp haftada iki defa bir damla damlat. Bu bakteriyel oluşumları öldürür fazla damlatma sakın. Çok damlatırsan ve koyu mavi olursa temiz su ile inceltirsin.

Çok teşekkür ederim önemli bilgiler için. Son bişey daha söylemek istiyorum kaplumbağam yalnız tavuk yiyor hiç kendi yeminden yemiyor yüzüne bile bakmıyor ama tavuk atınca afiyetle yiyor. Kaç kez denedim bir gün tavuk vermedim belki acır yer de ama nafile. Petshopa sordum ne veriyorlardı diye gammarus dedi ama yemiyor işte

En yakın yaklaşımda bile her daim temkinli hareket eder. Ele alınmaktan hoşlanmazlar. Derin su güvenli yerleridir. Hayvana korkutacak hareketler yaparsan ele alma fırçalama vs. hayvan her yaklaştığında derin suyun uzak köşesine kaçma eğilimi gösterir o kadar ki elden yemleme için yaklaşmak istemez. Onun için zaruri durumlar hariç hayvana mümkün olduğunca dokunma. Genel temizlik, hayvanın tedavisi ve sağlık kontrolleri zaruri işlemlerdir. Alacağın ürün ve ekipmanları sormadan alma. Petshoplar gereksiz ürün satmayı sever.

Dışardan verilen ürünler yemden uzaklaştırır. Onun için vermeyiz. Tatlı, tuzlu, yağlı, baharatlı, acı, kokulu bitki (roka,tere), işlenmiş et ürünleri ve süt ürünleri, meyve vermiyoruz.

Sadece iştahsızlığa bağlı durum oluşursa yağsız kıymadan ağzına sığacağı oranda bir parçayı haşlanan suya atıp 1 dakika sonra çıkarıp soğutup veririz.

Tavukta verme insan bile yememeli. Şimdiki tavukların ne olduğu belli değil. Sera raffy P ve raffy I gammarus al. Açık yem alma sakın bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki kez ve günlük toplam kafa hacmi kadar vereceksin. Bu yemleri al. Aldıktan sonra eğer yemez ise her gün sabah akşam bir tane at yiyene kadar başka birşey verme. İnat edecektir bunu kırmak gerekir. Bir haftada yemese birşey olmaz yiyene kadar hergün devam et. Hangisine başlarsa ondan uygun miktar ver akşam ise diğer yemden. Yemleri yemez ise yarım saat içinde çıkar. Bakteri üremesin.

Ayrıca hayvana haşlanmış yumurta akı verebilirsin haftada bir. 7-8 cm boy civarı marul yada kıvırcığın orta körpe yapraklarından bir parça ver. Yemediğini yine yarım saate alırsın. 6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşidi artar.

Evet ya hayvanı korkutmamak için elime alıp fırçalamak da istemiyorum bazen

Hayvanlara karşı çok hassasımda o yüzden hiç aç bırakmak gelmiyor içimden. Tavuğun da pismişini yemiyor pişmemiş yiyor. 3 gün gammarus verdim inat etti yemedi aç kaldı. Şimdi ben yarın artık bişey vermeyim o zaman? 1 hafta gammarus suyuna bırakıp bekleyim mi? Bu arada kusura bakmayında azeriyim türkce iyi anlatamamış ola bilirim

Çoğu türkiyeliden daha iyi yazıyorsun merak etme.

Elindeki gammarus markalı mı kutuda mı aldın ?

Verme inat edecek. İnadını kırana kadar yem ver yoksa kurtaramazsın. Tek yönlü beslemede iyi değil. Yeme alışınca safha safha diğer yemlere geçersin.

Doğal ortamında aç kaldığı günler olur. Aşırı yiyecek verirsen hayvan obez olur.

Yemi elden yemediğine göre suya önüne gelecek şekilde bir iki tane at. Fazla atıp kirletme. Sabah öğle akşam deneme yapabilirsin. Ama yem harici başka birşey verme. Sera raffy P de al. Gammarus olmasa da raffy P yiyebilir.

Bana yemleri arkadaşım vermişti o yüzden bilmiyorum kutuda alıp almadığını ama yemlerin resimlerini koydum. Bugün ağzındakı yosunu almaya çalıştımda bi ağzını açtı ben de tamam tamam dokunmuyorum ağzına dedim bi daha yapmadım. Çok korkuyor çok da saldırgan kaplumbağa ya. Tamam yemleri denicem bakalım inadını kırmayı başara bilicem mi

Bu da diğer bana verilen yemler

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    191.2 KB · Görüntüleme: 32
  • image.jpeg
    image.jpeg
    132.9 KB · Görüntüleme: 35
Diğerleri balık yemi. Gammarusu açık almışsa o da olmaz. Zaten hava aldığı gibi kokusu gidip bayatlar. Belki de hayvan bayat olduğu için yemiyor. Sera raffy P ve raffy I gammarus. Yada jbl, tetra, tropical markaların gammarusu da olur. Son kullanma tarihi 2019-2020 olsun. Yemler gelince bunları at.

Türkiyede misin Azerbaycan da mı?

Bilmiyorum ki bayat mı acaba. Ama kokusu var. Önceki kaplumbağamda resimdeki gammaruslardan yerdi. Balık yemini yermi peki? Ben azerbeycandayım şu an burda yaşıyorum. Yaşadığım yerde bitane petshop var orada da çok az yem seçeneği var. Şu an suyunda gammarus duruyo

Kaplumbağanın yaşadığı bölge itibariyle farklı kıtaya ait bir hayvandan yapılan yem ters etki yapabilir. Onun için her balık yemi uyumlu olmayacaktır. Türkiyede olsaydın netten bir iki site önerirdim ama Azerbaycana gönderi yapıyorlar mı bilmiyorum. Orada netten satış yapan site var mı ?

Yine de site isimleri yazayım oradan sorup gönderi var mı öğren.

www.juenpetmarket.com
www.mamacı.net
www.teleskopakvaryum.com

Eğer gönderiyorlarsa satınalma bölümünde bir yerde genelde kargo sayfasında açıklama kutucuğu vardır. Yem tarihi en ileri tarihli olsun diye belirt.

Teşekkür ederim öğrenirim. AliExpresste kaplumbağa yemleri var bi tek o siteyi biliyorum. Kaplumbağam öyle aç ki bir o yana bir bu yana deli gibi dolaşıyor yüzüne bakıyorum bana bakıyo yem istiyor parmağımı bile yem sanıyor:)

Yemi ver uzaklaş yerse yer yemezse aç kalır. Diğer stick yemden de at. Sakın başka birşey verme. Yoksa seni kullanmaya başlar. İstediğini alır.

Tamam öyle yaptım. İleride kırmızı yanaklı kaplumbağa almak istiyorum. İkisi ayni yerde yaşarmı? Arkadaşı olsun istiyorumda beneklimin.

Geri