Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Res ile bir arada olmaz resler yırtıcı karakterlidir. Hayvana dalaşır. Sistemin dar olmasından alfa olma isteğine varana kadar saldırmak için bahane bulur. Alacağın hayvan emsal boyda olmak üzere ya benekli alacaksın ya da çizgili dere kaplumbağası. Bu ikisi aynı ısı değerine sahip sistemde yaşar ve karakter olarak da uysal yapıdadırlar.

Res, yellow belly, cumberland türleri de aynı ortama sahiptir.

Alacağın her hayvan sistem maliyetini ikiye katlar. Her bir hayvan ömürlükte en az 100 litre su ister. Ekipmanlarda buna göredir.
 
Cvp: Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Bu kötü oldu ben kırmızı yanaklı istiyordum:( Peki beneklim büyüdükce beni ısırmaz mı? Biraz saldırgan da onun için soruyorum. Bu arada siz veterinermisiniz?
 
Hayır hekim değilim. Bu konuda yurtiçi ve yabancı sitelerde araştırma yapıp kendimi geliştirdim. Kendi hayvanlarım üzerinde de gözlemler ve deneyler yaptım. Sizin hayvanlarınızın iyiliği için bir miktar kobaylık yaptılar.

Kaplumbağalar büyüdükçe öz güvenleri yerine gelir. Ve daha cesur şekilde tepki gösterirler. Zorlama yada rahatsız etmede her hayvan tepki verir. Büyüdükçe çene kasları güçlenip gagası sertleşir ve deri koparacak seviyeye gelirler. Onun için evde her daim baticon bulundur. Bu hayvanlar salmonella taşır. 7-70 yaş aralığı için ölümcül nitelik taşımaz. Yara alırsan önce sabunla yıkayıp yaraya baticonu sürersin. Akvaryumla ilgili her işlem öncesi eli sabunlamak hayvanın sağlığı sonrasında ise bizim sağlığımız içindir. Salmonella kan, göz ve ağız yoluyla bulaşır. Belirtisi ateş, halsizlik ve ishal. Bunu da bilerek kendime bulaştırdım.

Sizin oralarda bu hayvanın yaşadığı bir habitat var ise oraya bırakabilirsin. Kendi türü mutlaka olmalı. Bizim ülkede sınırlı bölgede yaşadıkları ve az kaldıkları için koruma altındalar. Böyle bir yer bulursan mayıs sonu haziran başı oraya bırakıp res alabilirsin. Hayvan bu sürede kışa kadar ortama adapte olup kendini kışa hazırlamış olur.
 
Cvp: Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Evey ya yaşadığı bir habitat olsaydı iyi olurdu bırakırdım oraya. Bazı petshopları araştırıyorum kırmızı yanaklıyla değiştire bilirlermi diye soruyorum ama kimse ikna olmuyor. Önemli bilgiler için çok teşekkür ederim çok bilgilisin
 
Karşıdan yaz geliyor kaplumbağamı bahçeye çıkarmak istiyorum güneşlenmesi için. Bi sorun Olmaz dimi?
 
Onun şartı şu. Biz akvaryumda izole şekilde baktığımız için hayvanın bağışıklığı zayıflıyor. Dolayısıyla. Bahçede kimyevi bir oluşum olmamalı ilaç, gübre, temizlik ürünleri, kedi, köpek gibi hayvanların dışkı ve idrarı, bunlarda parazit yapar.

Esinti olmamalı bu üşütüp akciğer enfeksiyonuna yakalanır, güneş çok sıcak olmamalı su kaybı yaşayıp ölebilir. 30 dakikayı aşmamalı.

Aslında uygun olan pencere arkasından büyük bir leğene (kimyasal değmemiş olacak) bir kuru alan koyup su ile dolduracaksın. Kuru alan bir köşede olacak sulu kısmın bir bölümü gölgede hayvan sıcaktan bunaldığında inip hem su içecek hemde gölgede duracak.
 
Peki terrariumu ile birlikte çıkarsam bahçeye? Öyle olurmu? Kuru alanıda var zaten. Bide yaz aylarinda ısıtma lambasını açmaya gerek yok dimi? Umarım sorularımla rahatsız etmiyorum
 
Teraryum kertenkele, yılan, kara kaplumbağası gibi kuru ortamda yaşayan hayvanlarınki. Sulu ortamınki paludaryum.

Taşıyabiliyorsan olur. Ama bir iki aya akvaryuma geç. Sağlıklı büyüme için bol yüzeceği alan ve derin su lazım.

Isıtma lambası yaz kış 12 saat yanar. Kabuğu hava yoluyla değil doğrudan lambadan gelen ısı ile kurutmalı ki yosun, alg, mantar oluşacak yer bulamasın.
 
Cvp: Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Pardon karıştırdımda. Biraz ağır da ama taşırım bişey olmaz. Gündüzleri benle çıkar bahçeye akşama doğru eve gireriz. Tamam o zaman peki 12 saat gecemi yoksa gündüzlerimi yanmalı? Ben şu an 24 saat açık tutuyorum havalar ısınmadıda o yüzden suyu soğuk olmasın diye kapatamıyorum
 
Gündüz yanacak gece karanlık olacak ki uyusun. Gece için 40 W renkli armut ampuller var mavi yoksa kırmızı renk al. Bunlar loş ışık verir. Hayvan rahat uyur. Zamanlayıcı takarsan kendi açılır kendi kapanır.

Bir de su ısıtıcı için akvaryuma geçmelisin. Çelik ısıtıcı alabilirsin kırılma derdi olmaz. Roxin yada rubio marka.

Hava sıcak değil zaten şimdi çıkarmayacaksın. Haziran itibariyle. O da öğle sıcağı gittikten sonra 15:00-16:00 arası gibi. Havada esinti olmayacak. Normalde çıkarmıyoruz. Lamba yeterli oluyor. Hayvana dikkat et. Akciğer enfeksiyonuna yakalanırsa aylarca tedavi ile uğraşırsın. Biz resleri çıkarmayız. Bu hayvan rese göre 2 derece düşük ısıda yaşar ama küçük olduğu için yine de soğuktan etkilenecektir. Exo terra uvb 100 ampul güneşi simüle eder, uva ve uvb içerir, onu kullanırız. Bu ısı vermez günde en çok çıktığı zamanda 2-3 saat yakarız. Genelde 11:00-14:00 arası. Isıtmayı yanında kullanırız. O da 12 saat yanar. En geç 21:00 gibi uyumalı sabah güneş çıktığı gibi uyanır. Hayvan az uyumamalı. Sağlıklı gelişim için hayvan uykusunu iyi almalı.
 
Cvp: Su kaplumbağamda yeşil lekeler var

Tamam bir iki aya falan mutlaka akvaryum ve ısıtıcı alıcam. Yazda suyun sıcak olması gerekmiyor dimi? Bu arada kaplumbağam yosun tutmuştu ya ellerinde ve ayaklarında olanları çıkardım ama üst ve alt kabuğundan bide ağzından çıkmıyor ne yaptıysam kabukdan çıkaramadım sanki kazınmış gibi:(
 
O zaman plaka içine işlemiştir. Plakaları attığında ortaya çıkar temizlersin. Kabuğa zararı yoktur.

Yazın hava sıcaklığı ile güneş görmese de su ısınır. Sizin memlekette hava ne kadar ısınıyor bilmiyorum ama su 35 dereceyi bulmamalı. Filtreleri su soğutur. Motoru 35 derece ısıdan itibaren soğutamaz. Aşırı ısınırsa yanar.
 
Geri
Üst