Sadece genta.
Isıtma lambasını günde 12 saat yakarız hayvan istediği saatte çıkar istediğinde iner. Isıtma lambası sadece ısıtmaz. Kabuğu kurutup mantar ve yosun oluşumunu önler. Eski plakaları kurutup gerdirerek atmasına yardımcı olur.
Lamba olarak mandallı yada deveboynu dediğimiz akrobat lamba kullanırız.
Ampul olarak filamanlı 40-60 W eski tip armut ampul yada halojen 42-52-53 W armut ampul kullanıyoruz.
Soft ampul tercih sebebi bulamazsanız şeffaf alırsınız. Ampulde elektrix.com'a bakın. Kaldıysa en ucuz orada satılır.
Lamba mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk gelen birşey koyup üzerine cam derece yatırıp tam yarım saat sonra dereceye bakıyoruz 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.
Hayvan düzelene kadar içme suyu yada şebeke suyu ile harmanlanmış içme suyu kullanın. Değişim emsal sıcaklıkta su ile olacak. Eğer yansıma değilse altbağada grileşme var. Bu üşüme kaynaklıdır. Suları bulunduğu odada dinlendirin oda ısısında olsun.
Düdüklü dediğiniz suyun markası mı yoksa ütü suyu gibi birşey mi öyleyse ütü suyu olmaz.
Su gece 26 derece altına inmiyorsa su ısıtıcıya eylüle kadar gerek yok ama lamba şart. Isıtıcıyı bekleseydiniz kararlaştırsaydık. İnce cam alt sınıf bir marka aldıysanız hayvan kabuğu ile vurup kırabilir. Onun için ya roxin yada ribao çelik ısıtıcıları kullanırız. Ömürlük akvaryumda jbl protemp yada eheim thermocontrol ısıtıcıları. Bu ikisi en kalite ısıtıcılardır. Pahalı oldukları için ara geçişli akvaryumda önermiyorum.
Güneşe çıkarma şartı şöyle güneşin en yoğun açıyla geldiği 11:00-16:00 arası güneşlendirmiyoruz. Dışarıda güneşlendirmiyoruz. Bir kap içine koyup kuru alan kısmını güneşe diğer su dolu kısmı gölgede olacak şekilde koyuyoruz hayvan bunalırsa gölgeye suya kaçar. Şu an güneşe koymayın. İltihap kuruyup taşlaşmasın. Daha geç iyileşir.
Akvaryum ölçüsü nedir? Hayvan büyükmüş. Anüs ve ayakları göremiyorum ama dişi gibi duruyor.