Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağanın kabuğu beyazladı

Sudenr

Yeni Üye
Su kaplumbağamı alalı birkaç ay oldu ilk aldığımızda kabuğunda hiçbir şekilde bir leke bile yoktu ama sonradan beyazlıklar olusmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Klorlu su yani çeşme suyu kullaniyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 12
çeşme suyu kullandığınız için böyle olmuş. Ya arıtma suyu, ya damacana su ya da musluk suyunu 2 gün dinlendirip kullanmanız lazım. Kabuğu kireçlenmiş

Su kaplumbağamı alalı birkaç ay oldu ilk aldığımızda kabuğunda hiçbir şekilde bir leke bile yoktu ama sonradan beyazlıklar olusmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Klorlu su yani çeşme suyu kullaniyorum.
ek olarak bu yaşam şartları bir kaplumbağanın sağlıklı büyümesi için hiç uygun değil. iki kaplumbağanınsa hiç değil. Burda mı bakıyorsunuz yoksa başka bir akvaryum vs var mı

ek olarak bu yaşam şartları bir kaplumbağanın sağlıklı büyümesi için hiç uygun değil. iki kaplumbağanınsa hiç değil. Burda mı bakıyorsunuz yoksa başka bir akvaryum vs var mı
Akvaryum yok maalesef ama petshoptaki çalışana sorduğumuzda bize çeşme suyunun kabuğunun yumuşamamasi için iyi geleceğini söylediler bu nedenle çeşme suyu kullaniyordum

Akvaryum yok maalesef ama petshoptaki çalışana sorduğumuzda bize çeşme suyunun kabuğunun yumuşamamasi için iyi geleceğini söylediler bu nedenle çeşme suyu kullaniyordum
ısıtıcı lamba ve su ısıtıcı şart. Ayrıca su seviyesi çok düşük

Foruma hoşgeldiniz.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük bir akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Ölçüsüne uygun su ısıtıcı ve filtre alacaksınız.

Isıtma lambası acil bunu hemen alın. Bu ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerer ve açılıp atılmasını sağlar. Kireç plaka altına işlemiş. Plakalar açılıp atılınca temizlenir. Yüzeyde varsa hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Bir kez yeterli. Deri ve gözüne temas ettirmeyin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Suyu 5 litrelik petşişelere kapağı aralık bırakıp 1-2 gün bekletin klor uçsun.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemi ve gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Netten alın hesaplıya gelir.

Akvaryum için kamil tunca bulvarındaki petshoplara bakın. Zaman zaman indirim yapıyorlar.

Geri