Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagasi akvaryum nasil olmali

izmir

Yeni Üye
Selam, 2 adet yavru al yanakli su kaplumbagalarim icin yaklasik 146 litrelik bir akvaryum aldim. su seviyesi ne kadar olmali, isitici motor vb nasil bir yolda ilerlemeliyim??

Akvaryumun kendi 146 litre ise tetra ht 100 watt ısıtıcı olur. Bu tam batabilen ısıtıcı.

Tam ölçüsü nedir? En*boy*yükseklik

en 50 boy 90 yukseklik 36 cm

Son düzenleme:
Cam kalınlığı kaç mm?

Akvaryum üstü kuru alan olacaksa 200 watt ısıtıcı daha iyi olur. 7 cm kadar kaçış boşluğu bırakılır.

Ama hayvanlar yavru olduğuna göre akvaryum içi kuru alan kullanacaksınız. Su yüksekliği 20 cm olacak. O zaman 90 litreye düşeceği için 100 watt ısıtıcı yeterli gelecektir. Yine de tetra 200 watt alın derim ileri dönük yenileme derdi olmaz. Ama derece ile kalibre etmeniz lazım. Sera precision marka cam çubuk iç derece kaliteli ve kıramıyorlar.

Filtrede sunsun hj752 alın. Şelale boru aparatı olsun. Bazılarında çıkmıyor.

Cam kalınlığı kaç mm?

Akvaryum üstü kuru alan olacaksa 200 watt ısıtıcı daha iyi olur. 7 cm kadar kaçış boşluğu bırakılır.

Ama hayvanlar yavru olduğuna göre akvaryum içi kuru alan kullanacaksınız. Su yüksekliği 20 cm olacak. O zaman 90 litreye düşeceği için 100 watt ısıtıcı yeterli gelecektir. Yine de tetra 200 watt alın derim ileri dönük yenileme derdi olmaz. Ama derece ile kalibre etmeniz lazım. Sera precision marka cam çubuk iç derece kaliteli ve kıramıyorlar.

Filtrede sunsun hj752 alın. Şelale boru aparatı olsun. Bazılarında çıkmıyor.
Cok tesekkur ederim. Ya bir de biraz sacma olacak belki ama sormam lazim, su kaplumbagalari bogulur mu?? Yani cok kucukler ve hic yuzerken gormedim daha once 20 cm suda bogulurlar gibi geliyor. Kuru alan yapacagim ama normal suda bogulurlar mi?

Hayvan evvelden derin suda yüzmemişse biraz panikler tutunacak yer arar. Bir süre sonra alışır ve su içinde gezinmeye başlar. Boyca uzun akvaryum yüzerek sağlıklı gelişmesini sağlarken derinlik akciğerlerinin gelişmesini sağlar.

Bir süre kuru alan rampası civarından ayrılmayacaklardır. Onun için diğer uca doğru su yüzeyine yakın tünek olursa hem o tarafa gider hemde tutunup dinlenirler. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanlar tutunur, dışarıyı seyreder ve uyurlar. Yüzeye yakın yapay bitki de olur. Alışınca balık gibi yüzerler.

Gece su içinde uyurlar. 20 cm kabuk boyu üstü hayvanlar ara nefes almadan sabaha kadar su içinde uyuyabiliyorlar.

Gece ara nefes almak için hareketlenen hayvanların gözünü bir yere çarpmaması için loş bir ışık olmalıdır. Sokak lambası ışığı vuruyor ise o da yeterli olur.

cok tesekkur ederim ilgili cevaplariniz icin cok sagolunn

Hayvan evvelden derin suda yüzmemişse biraz panikler tutunacak yer arar. Bir süre sonra alışır ve su içinde gezinmeye başlar. Boyca uzun akvaryum yüzerek sağlıklı gelişmesini sağlarken derinlik akciğerlerinin gelişmesini sağlar.

Bir süre kuru alan rampası civarından ayrılmayacaklardır. Onun için diğer uca doğru su yüzeyine yakın tünek olursa hem o tarafa gider hemde tutunup dinlenirler. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanlar tutunur, dışarıyı seyreder ve uyurlar. Yüzeye yakın yapay bitki de olur. Alışınca balık gibi yüzerler.

Gece su içinde uyurlar. 20 cm kabuk boyu üstü hayvanlar ara nefes almadan sabaha kadar su içinde uyuyabiliyorlar.

Gece ara nefes almak için hareketlenen hayvanların gözünü bir yere çarpmaması için loş bir ışık olmalıdır. Sokak lambası ışığı vuruyor ise o da yeterli olur.
son bir sorum olacak, lamba konusunda kafam karisik. Hem isitici hem aydinlatici lamba mi almam gerekiyor, UVB, UVA, led... beni bu konuda aydinlatir misiniz gece gunduz nasil kullanmam gerek, kac watt, ne renk isik?

son bir sorum olacak, lamba konusunda kafam karisik. Hem isitici hem aydinlatici lamba mi almam gerekiyor, UVB, UVA, led... beni bu konuda aydinlatir misiniz gece gunduz nasil kullanmam gerek, kac watt, ne renk isik?
Aydınlatma lambası olmaz. Isıtıcı lamba ve uvb lamba olmalı. Isıtıcı lamba öncelikli. Uvb 10cm kabuk boyundan sonra gerekli.

Buraya tıklayın. Bu konuda bilgi verdim.

Uvb ampul D vitaminini doğal yolla sentezlemesini sağlar. Yalnız yavru hayvanlarda kabuğun esnek yapıda olması gerektiğinden 7-8 cm kabuk boyuna kadar acelesi yok. Aldığı yemlerde gerekli ihtiyacı karşılayacak oran mevcut.

Ampulde hem ısı hemde ışık veren klasik akkor 40-60 watt yada halojen 42-52-53 watt armut ampul yeterli olur. Gündüz 12 saat yakarız. Gece su içinde uyumalılar. Tercihen soft bulamazsanız şeffaf alın.

Lambanın linkini vermeyi unutmuşum.

Cem bey benimki yüzemiyor diye suyu biraz azalttım çok panikledi, tam kuramadım akvaryumu, yarın filtresi gelecek ama bu boyda suyla filtre kullanılmaz heralde. Isıtıcı da yarın halledeceğim ama 15 cm su derinliği yapamadık. Boğuluyor sandım

Ekli dosyalar

• IMG_5492.jpeg
    IMG_5492.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
Tam batan model su ısıtıcı olması kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı.

Rampa karşısına tabana ters çevrilmiş kase koyun. Hayvan tutunup su yüzeyine dikilsin.

Ay çok mantıklı hemen minik bir kase koyayım. Evet tetra 100 alcam yarın arkadaştan. Bir de ısıtıcı metal lamba buldum ikinci el. Onu da yarın alıyorum.

IMG_5543.jpeg
Hep bu alanda bekliyor, suya girmiyor, girse de dibe batıyor garip garip bakıyor.
Hasta mı oldu acaba?
Filtre sunsun 752 akvaryuma sığmadı, filtreyi çalıştırınca çok korktu. Davranışları durgunlaştı. Filtreyi çıkardım, bağlantı vanası kırıldı.
Hayvana birşey olacak diye korkuyorum.
Sizde bağlantı vanası var mı?
Şu parça

Ekli dosyalar

• IMG_5527.jpeg
    IMG_5527.jpeg
    24.5 KB · Görüntüleme: 4
Çatlama varsa lehim ile kaynatılıp kapatılabilir. Resim bulanık göremiyorum.

Hayvan ufak o kadar kirletemez. Şimdilik koymayın madem korkuyor.

Ekipmanları tamamlayın durumu tekrar inceleyelim.

Geri