Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası akvaryumu deri sorunu

beyzaecea

Bronz 5 Üye
Merhabalar, 200 litre su kaplumbağası akvaryumum var. 800l/s dış filtre ve bir iç filtre çalıştırıyorum dış filtrem sirkülasyonda yetersiz kaldığı için. Hava motoru sürekli açık değil çünkü yatak odamda akvaryum, gündüz açıyorum.
Su kaplumbağam aşırı fazla deri döküyor ve bu deriler çok hafif oldukları için iki filtreyle de yeterli derecede çekilemiyorlar: fotoğraf ekliyorum. Bu fotoğraf bugün çekildi, daha bugün akvaryumum yarısını boşaltıp filtreleri sıfırdan yıkadım ve doldurdum yeni içeriklerle. En temiz halinde aslında yani :(
Genelde su berraklığı çok iyi, koku vs sorunum yok biyolojik filtrasyonu iyi yapıyor sistem ama sürekli deri uçuşmasından fenalık bastı. Ayrıca yüzeyde de deri tabakası kalıyor resmen. Bu konuda ne yapabilirim, yüzey temizleyici gibi bir şey mi almam gerekir?
İlginiz için teşekkürler 🥰

Ekli dosyalar

• 778739a3-b6b5-4d0d-aaed-7c8d06015123.jpeg
    778739a3-b6b5-4d0d-aaed-7c8d06015123.jpeg
    248.1 KB · Görüntüleme: 12
Vatoz su kaplumbağaları ile bir arada olmaz.

İç filtre debisi nedir? Kaç watt?

Dış filtrede hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?

Deri değişimi en büyük sorunumuz. Senede 1 veya 2 defa değişebiliyorlar.

İç filtreyi özellikle deri için kullanıyoruz. Yüzeydekileri akvaryuma ait maşrapa alıp ucunu hafif suya eğerek toplayın. Eksilen suyu tamamlayın. Cam yüzeyine yapışan derileri akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile ovalayıp alın.

Yüzey kirlerinde skimmer dediğimiz aparat kullanılıyor. Dış filtre emiş borusuna takılıyor ama bu dış filtrenin emiş performansını düşürüyor.

Merhaba,
İç filtre 880 l/slik sobo, 12watt. 3-4 günde doluyor içine sera nın sarı elyafımsı toplarından koydum temizliyorum haftada 1-2 kere.

Dış filtremde pis suyun girişinden başlayarak seramik halka, zeolit ve en son bi sünger koydum. Daha yeni temizledim, önceki dizilimde sünger değil elyaf+karbon vardı su çıkışında.

Benim aslında 2 kaplumbağam var; ama hayvanlar 10 yaşından sonra bi anda kanlı bıçaklı olmaya karar verdiler ve aynı akvaryuma koyamıyorum. Tam 1 yıldır akvaryumum var ama hala biri dışarda plastik kapta duruyor birbirlerini öldürmesinler diye :( :( Yani teoride filtreler tek kaplumbağa pisliği temizliyor.

Vatoz su kaplumbağaları ile bir arada olmaz.

İç filtre debisi nedir? Kaç watt?

Dış filtrede hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?

Deri değişimi en büyük sorunumuz. Senede 1 veya 2 defa değişebiliyorlar.

İç filtreyi özellikle deri için kullanıyoruz. Yüzeydekileri akvaryuma ait maşrapa alıp ucunu hafif suya eğerek toplayın. Eksilen suyu tamamlayın. Cam yüzeyine yapışan derileri akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile ovalayıp alın.

Yüzey kirlerinde skimmer dediğimiz aparat kullanılıyor. Dış filtre emiş borusuna takılıyor ama bu dış filtrenin emiş performansını düşürüyor.

Dış filtrede seramik üstü sünger diğerlerinde malzeme altında ve üstünde elyaf olsun. Üst sepette yine carbon kullanın. Coconat kömür tercih sebebi. Bu ağır metalleri ve ölü bakterileri tutar.

4 sepetli olsaymış iyi olurmuş.

İç filtrede alt haznede elyaf tamam üst sepete zeolite koyabilirsiniz. Yada eurostar aquaclay de olabilir. Bu da su berraklaştırıcı özelliğe sahip doğal kil toplardır.

Hayvanlara akvaryum ufak geliyor olabilir. Alfa mücadelesi olabilir. Arada bir dalaşma olağandır. Yeterki ağır deri hasarları oluşacak durum olmasın.

Evde bulunduğunuz gün deneme yapabilirsiniz.

Yalnız kum yoksa sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Bu az da olsa birbirlerine olan ilgiyi azaltır.

Kabuk boyları 20 cm olduğuna göre yemi günde bir öğün ve ortalama stick yem boyutunda 40-45 adet arası verin. Az veriyorsanız yem azalacak endişesi de kavga sebeplerinden biridir.

Hava motoruna gerek yok sobo yeterli gelir. Hortumun dış ucuna musluk takın. Gece kapar gündüz açarsınız.

Isıtma lambası mesafesi uygun mu? Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Dış filtrede seramik üstü sünger diğerlerinde malzeme altında ve üstünde elyaf olsun. Üst sepette yine carbon kullanın. Coconat kömür tercih sebebi. Bu ağır metalleri ve ölü bakterileri tutar.

4 sepetli olsaymış iyi olurmuş.

İç filtrede alt haznede elyaf tamam üst sepete zeolite koyabilirsiniz. Yada eurostar aquaclay de olabilir. Bu da su berraklaştırıcı özelliğe sahip doğal kil toplardır.

Hayvanlara akvaryum ufak geliyor olabilir. Alfa mücadelesi olabilir. Arada bir dalaşma olağandır. Yeterki ağır deri hasarları oluşacak durum olmasın.

Evde bulunduğunuz gün deneme yapabilirsiniz.

Yalnız kum yoksa sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Bu az da olsa birbirlerine olan ilgiyi azaltır.

Kabuk boyları 20 cm olduğuna göre yemi günde bir öğün ve ortalama stick yem boyutunda 40-45 adet arası verin. Az veriyorsanız yem azalacak endişesi de kavga sebeplerinden biridir.

Hava motoruna gerek yok sobo yeterli gelir. Hortumun dış ucuna musluk takın. Gece kapar gündüz açarsınız.

Isıtma lambası mesafesi uygun mu? Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.
Cem Bey yaklaşık 7-8 ay önce de bu kavga mevzusunu danışmıştım size, ne yazık ki başaramıyoruz aynı yere koyduğum an belki haftalardır görmediği kardeşini hatırlayıp direkt öldürmek için saldırıyor ikisi de. Zamana bırakmıştım, hala plastik kap temizliyorum her gün 😭

Eskiden bir tanesi çok pasifti, o yüzden anlaşabiliyorlardı ama o, akvaryumu alınca anormal derecede büyüdü diğerinden boyutça çok büyük şu an. Hayvanın kendine güveni geldi, bizim sonumuzu da o getirdi. Artık ezik ezik takılmak yerine o bastırmaya çalıştığı için karşısındakini sürekli boyuna saldırı ayağa saldırı 😔

Yem konusunda da, her gün veriyorum siz bi gammarus stick önermiştiniz dajana onu almıştım, bi de yeşil stick. Bazen sebze falan da veriyorum. 40 tane rahat vardır göz kararı koyuyorum. Haftada bir gün falan da bişi vermiyorum, 11 yaşındalar bazen aç bırakmanın iyi olduğunu okumuştum.

Kumları vs var, baya da seviyorlar eşelemeyi ayrı ayrı baya memnunlar aslında akvaryumdan. Kuru alanı da aktif kullanıyorlar.

Dış filtrem sepetli değil dümdüz üst üste yığıyorum koyduklarımı. Bu sefer zeolit fazla koymuşum diye sığdıramadım karbonu. Bi sonrakinde eklerim yine.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Aç günde yeşillik verin. Bu bağırsakları temizleyip detoks görevi görür.

Bu durumda her iki hayvan için ayrı bir sistem kuracaksınız yada birini sahiplendireceksiniz. Akvaryumdaki akvaryumu sahiplenmiş bundan geri dönüş olmaz.

Sepetsiz ise daha iyi o zaman eurostar aquaclay de alıp bir sıra dizin zeolite ile carbon arasına. İlk suyu kovaya boşaltın su şeffaflaşınca akvaryuma monte edin.

Aç günde yeşillik verin. Bu bağırsakları temizleyip detoks görevi görür.

Bu durumda her iki hayvan için ayrı bir sistem kuracaksınız yada birini sahiplendireceksiniz. Akvaryumdaki akvaryumu sahiplenmiş bundan geri dönüş olmaz.

Sepetsiz ise daha iyi o zaman eurostar aquaclay de alıp bir sıra dizin zeolite ile carbon arasına. İlk suyu kovaya boşaltın su şeffaflaşınca akvaryuma monte edin.
11 senedir beraberiz ikisine de kıyamam, her gün ikinci kutunun suyunu değiştirirken yerlerini değiştiriyorum haksızlık olmasın diye. Bi süre daha böyle dayanmak zorundalar ayrı bir sistem kuracak opsiyonum yok şu an :(
Bi sonraki filtre temizliğinde dediğinizi uygulayacağım.
Teşekkür ederim.

Geri