Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Aydınlatma

Cvp: Su Kaplumbağası Akvaryumunda Aydınlatma

Kaplumbağam henüz yok. En küçük bulabildiklerimden iki tane alacağım. Penn plax rep600 olacak kuru alan.

Nambia ampülü satan satıcıya mesaj atmıştım, cevap vermiş armatür için. Şu. Ya iyi okumadı sorumu ya da benim algımda bir sorun var. Nambia terra sığmaz gibi geliyor bana. Herneyse, eksiklikleri tekrar yazarım zamanla. Teşekkürler.

Onun boyu buna sığmaz bencede. Normal mandallı lamba olur.

bu teraryumlar için tepeden kanca ile asmalı. yılan, kertenkeleler için. bize uymaz.

Elektrik deposu adlı siteye e-posta yolu ile soru sordum şuradaki mandallı armatürler için. 60W dayanımı olduğunu söylediler. Horoz tipli olanlardan almak lazım, diğerlerinde yüksekliği ayarlayamıyoruz çünkü. Yerel dükkanları da gezip bulamazsam bundan alırım artık.

Ayrıca Exo Terra Sun Glo Neodymium Daylight Lamp 40 Watt yerine Namiba Terra® Neodymium Gün Işığı Ampulü 60w diye bir ürün buldum, hem fiyatı da uygun.

Yarın aydınlatma hariç her şeyim tamam olacak.

asım vito vt 106'lar öne arkaya sağa sola dönerler. uzun cama takıp yanlama çevirerek mesafeyi ayarlayabiirsin. bu dememdeki kasıt metal olması yanında çanağın geniş olması. buna neodym ampuller uyuyor. bendeki bu tip ama kablodan düğmeli.

yalnız bu gösterdiğin ampulün ısısı muazzamdır mesafeye dikkat. namibayı söylüyorum.

Namibayı kuru alana 20 cm mesafeden ayarlamak iyi olur. Daha uygun bir ampul olmuş.

Ben horoz modelini düşünmüştüm mesafe daha iyi ayarlanabilir diye ama madem vito diyorsunuz onu alayım. Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar.

ecolite'in70 w buzlu ampulü çıkmış nihayet. enerjisi 90 watta emsal benim lambada deneyeceğim bakalım yetecek mi patlayacak mı ?
mailto:/nb402c.jpg

Cem bunu mandallı kaldırmaz bence. Mesafeyide iyi ayarla derim. Bu arada sen bunu yeni kuru alan mesafen uzak olduğu için aldın sanıyorum.

Yani mandallı lambaya uvb takıp deve boynunda ısıtma ampulüne geçebilirsin. Ama mandallıyada uvb oturmaz sanırım.

evet mesafe için aldım kışa doğru deneyeceğim şimdi değil. uvb'yi mandalıya takmıyorum mesafe ayarlanmıyor, yakın düşüyor. bu arada biraz önce bauhaustaydım bizim mandallıdan kalmamış daha dandik bir modeli var. çanağı çok küçük. deveboynu lambalar 49 tl olmuş ama altı masaya sabitleniyor. tam bizlik aslında hem boyu uzun hemde çanağı bayağı geniş.

Deve boynu çok iyide bende masa yok işte yoksa çoktan almıştım. Bendeki deve boynu yerden uzanan lambalardan. Ondan bulsam kaçırmayacağım bir kaç tane alacağım ama oda yok. Yeni sistemlerin artışıyla bu klasik çeşitlilik çok azaldı. Buda bizim için sorun olmaya başladı.

Geri