Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Su Neden Yeşile Dönüyor?

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Su Neden Yeşile Dönüyor?​

Kaplumbağa akvaryumunda yeşil su genellikle zararlı olmayan alglerin bir sonucudur . Bununla birlikte, potansiyel olarak zararlı olabilecek diğer sorunlara işaret edebileceğinden, akvaryumdaki aşırı alg büyümesine yol açabilecek koşulları incelemek önemlidir. Su sorunlarınız olduğunda (bulanık veya kokulu su veya yüksek amonyak veya nitrat seviyeleri ), değerlendirmeniz gereken ilk şeyler tank boyutunuz ve filtreleme yöntemleridir.

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Su Neden Yeşile Dönüyor?

Algleri Teşvik Eden Koşullar​

Yosunlar, kaplumbağa tanklarında büyüme eğilimindedir, çünkü kaplumbağaların ürettiği atık, algler için besin görevi görür. Öncelikle, kaplumbağanın yeterince büyük bir akvaryumda olduğundan emin olun - çok küçük bir tank, yüksek oranda konsantre ve yosun büyümesi için mükemmel atık ürünlere yol açabilir. Genel bir kural olarak, tank kaplumbağanın cm başına en az 30lt su olmalıdır- daha büyük olması daha iyidir. Bu, tam gelişmiş bir kaplumbağanın 380lt den daha büyük bir akvaryuma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Tank çok küçükse, su kalitesinin korunması çok daha zor olacak ve kaplumbağanızın sağlığı risk altında olacaktır.

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Doğru Filtreyi Seçmek​

Çok güçlü bir filtre bulmak bir sonraki adımdır, tercihen kaplumbağa akvaryumunun üç katı suyu çevirebilen bir dış filtre seçilmelidir. Kaplumbağalar dağınık olduğundan ve ekstra filtrasyona ihtiyaç duyduğundan bir evcil hayvan dükkanı , birini seçmenize yardımcı olabilir. Kaplumbağayı ayrı bir kapta beslemek, sudaki yosun oluşumuna neden olabilecek atık miktarını azaltmaya da yardımcı olabilir. Filtreyi temizlerken, dezenfekte etmeyin veya temizlemek için çok musluk suyu kullanmayın çünkü içinde barındırdığı yararlı bakterileri öldürmek istemezsiniz. Kaplumbağaların atık ürünlerini parçalamak için iyi bakterilere ihtiyaç vardır.

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Doğru Aydınlatma​

Kaplumbağa tankınızdaki ışıkların çok uzun süre açık olmadığından emin olun . Işıklar günde 12 saat kadar açık olmalıdır; Daha uzun süre açık kalırlarsa alg büyümesine katkıda bulunabilirler (kaplumbağanızın stresinden bahsetmeye gerek bile yok).Işıklar alg büyümesine katkıda bulunurken, uygun aydınlatma (hem güneşlenme hem de UVA / UVB) kaplumbağanızın sağlığı için kritiktir. Bununla birlikte, tank herhangi bir şekilde doğrudan güneş ışığı alırsa, onu ışıktan uzaklaştırmak önemli ölçüde yardımcı olabilir.

Su Kaplumbağası Akvaryumunda Su Kalitesi​

Akvaryumun temiz tutulması su kalitesi için hayati öneme sahiptir.- "Seyreltme kirliliğin çözümüdür" Tankta her zaman bir miktar yosun olabileceğini ve belki de kaplumbağanızın kabuğunda olabileceğini unutmayın - algleri tamamen ortadan kaldırmaya çalışmak boşuna ve gereksizdir. Amaç algleri kontrol altında tutmak, ancak daha da önemlisi su kalitesinin iyi olmasını sağlamaktır.

İlginizi Çekebilir: Bir Kaplumbağanın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

DVM Lianne McLeod, DVM
Çeviri Ahmet Karakurt
 
Geri
Üst